Kunststof exportpallets

24 resultaten - huidige 1 tot 21. Volgende pagina.

Alles wat u moet weten over kunststof exportpallets

Hier leest u alles dat u moet weten over kunststof exportpallets. Dit type pallets biedt vanwege de materiaalsoort tal van voordelen, die we hieronder nader toelichten. Het grootste voordeel is dat ze bij transport van en naar landen in de EU of daarbuiten aan allerlei regels voldoen waar een houten pallet niet altijd aan voldoet. Daardoor kunt u ze controlevrij vervoeren, wat ondernemers veel tijd en geld bespaart. Vandaar ook de naamkeuze ‘exportpallet’.

Verschillende afmetingen exportpallets

De meest verkochte afmetingen exportpallets zijn 1200x800 mm en 1200x1000 mm. Daarnaast treft u op deze pagina ook nog andere maten uit ons standaard assortiment. Binnen de EU wordt vooral gebruik gemaakt van de standaard europallet (1200x800 mm), in Engeland is dat de blokpallet (1200x1000 mm). 


De breedte van de laadruimte van een vrachtauto is 240 centimeter. In deze breedte passen precies twee blokpallets of drie europallets. Voor export overzee zijn speciale containerpallets verkrijgbaar. Deze hebben afmetingen van 1100x1100 mm en 1140x1140 mm, waarmee ze precies in zeecontainers passen. Zo wordt de ruimte in de container optimaal benut.

Wat zijn de kenmerken van exportpallets?

Vaak wordt er, zeker als er producten worden uitgevoerd naar het buitenland, de voorkeur gegeven aan kunststof pallets boven de houten variant. Hieronder zetten we de kenmerken en eigenschappen van plastic pallets voor export op een rijtje:

  1. Kunststof pallets zijn licht, handzaam en sterk.
  2. Kunststof pallets zijn bestand tegen hitte en kou.
  3. Kunststof pallets hoeven niet behandeld te worden tegen ongedierte, een vereiste die bij sommige exportlanden in de wet is vastgelegd. Ongedierte, bacteriën of schimmelvorming is uitgesloten, waardoor onze pallets voldoen aan de IPPC norm.
  4. De vochtopname van kunststof is nihil, dus het logistieke gewicht in uw magazijn of bij transport zal nooit toenemen. Het lagere gewicht van kunststof shipping pallets bespaart op de kosten, zeker in het geval van transport per lucht.
  5. Bij kunststof pallets is er geen kans op afgifte van splinters voor mens of product.
  6. Exportpallets zijn veelal nestbaar, wat veel ruimtebesparing oplevert op het vloeroppervlak van dure vierkante opslagmeters.
  7. Kunststof exportpallets zijn milieuvriendelijk. Ze zijn vervaardigd van hergebruikte materialen en kunnen weer opnieuw gerecycled worden. Ook hebben ze een langere levensduur dan houten pallets. U spaart dus het milieu én houdt zelf geld over.

Vragen over exportpallets? Raadpleeg onze verkoopadviseurs!

Op onze website kunt u bij elke exportpallet een PDF downloaden met alles specificaties. Daarnaast leggen onze verkoopadviseurs u graag alles uit over de voordelen, kenmerken en eigenschappen van exportpallets in uw specifieke bedrijfssituatie. Uiteraaard kunnen we u ook alles vertellen over onze palletoplossingen zoals palletboxen.