Kunststof nest-/stapelbakken

Kunststof nest-/stapelbakken (ruimtebesparend)

Kunststof bakken nodig binnen uw bedrijf, maar gebruikt u ze niet non-stop? Kies dan voor een nest-/stapelbare bak. Geneste bakken nemen namelijk 70% minder ruimte in beslag dan een gestapelde bak. Bakken die tijdelijk niet gebruikt worden nemen op deze manier aanzienlijk minder opslagruimte in beslag.

Wat zijn nestbare stapelbakken?

Nestbare stapelbakken zijn ruimtebesparende kunststof bakken die zowel op elkaar gestapeld kunnen worden, als in elkaar geschoven kunnen worden. Dit kan eenvoudigweg door deze bakken een halve slag te draaien.

Nestbare stapelbakken hebben glad afgewerkte wanden zonder uitwendige ribstructuren, zodat ze goed in elkaar geschoven kunnen worden. Een bijkomend voordeel van de gladde wanden is dat de bakken uitermate geschikt zijn voor hygiënische toepassingen, dat ze makkelijk schoon te maken zijn en snel opdrogen.

Afmetingen nest- stapelbare bakken

Onze nest-/stapelbare bakken hebben euronorm afmetingen. Dat houdt in dat de afmetingen zijn afgestemd op de afmetingen van Europese pallets (1.200 x 800 mm en 1.200 x 1.000 mm), zodat er efficiënt getransporteerd kan worden. Ons assortiment onderscheidt;

  • 400 x 300 mm nestbare stapelbakken
  • 600 x 400 mm nestbare stapelbakken
  • 800 x 600 mm nestbare stapelbakken
  • overige afmetingen nestbare stapelbakken

Kunststof distributiebakken met diefstalpreventie

Kunststof distributiebakken zijn nest-/stapelbare bakken die zijn voorzien van een tweedelig scharnierend deksel. Deze deksel, ook wel bekend als krokodildeksel, bestaat uit twee helften die vastzitten aan de bak. Wanneer het deksel gesloten is kan de distributiebak worden voorzien van een verzegeling die niet ongemerkt verwijderd kan worden. Deze diefstalpreventie is ideaal voor transportbakken die vanuit distributiecentra naar winkelfilialen worden gestuurd.

Ruimtebesparing met nest-/stapelbakken

Door te kiezen voor een ruimtebesparende ladingdrager bespaart u al snel tot 70% aan opslagruimte of op transportvolume (bij lege retourvrachten). Een ruimtebesparende ladingdrager kan een klapkrat zijn, maar ook de nestbare stapelbak biedt een goede ruimtebesparende oplossing. Ten opzichte van klapkratten hebben nestbare- stapelbakken het voordeel dat er meer keuze is in afmetingen en varianten. Ook zijn nestbare bakken economisch aantrekkelijker in aanschaf. Verder zijn nest/-stapelbakken verkrijgbaar met dichte wanden en bodem en is deze bak helemaal vloeistofdicht.

Offerte op maat

Ons programma bevat diverse typen nest-/stapelbare bakken. Wilt u advies bij de keuze van de juiste bak voor uw toepassing? Of direct een offerte ontvangen? Neem dan contact op met onze productspecialisten, zij zijn u graag van dienst!