Verrijdbare onderstellen

Verrijdbare onderstellen

Bij Schiphorst Transport- en Opslagtechniek vindt u een ruim aanbod verrijdbare onderstellen voor euronorm kunststof bakken of andere zaken om uw logistiek zo efficiënt mogelijk te maken. Voor snel, slagvaardig en ergonomisch verantwoord magazijnmanagement kunnen veel bedrijven niet zonder verrijdbare onderstellen. Verrijdbare onderstellen zijn geschikt om kunststof bakken met een zware lading eenvoudig te verplaatsen of vervoeren in uw magazijn of in een vrachtwagen. Hieronder treft u informatie over de drie types verrijdbare onderstellen: dolly’s, rolcontainers en bakkenwagens.

Dolly’s, rolcontainers en kunststof bakkenwagens

Bij de verrijdbare onderstellen onderscheidt de logistieke wereld drie soorten. Hieronder brengen we op een overzichtelijke manier de kenmerken van de soorten onderstellen op wielen in beeld. U kunt deze informatie gebruiken om een verantwoorde keuze te maken, zodat u hier jarenlang geen omkijken meer heeft.

1.    De kunststof transport dolly

De transport dolly is een klein karretje om snel en makkelijk zware kratten of dozen te vervoeren. Iedereen kent deze stevige wagentjes met wielen wel van verhuizingen of uit de Ikea, maar ze worden vooral in de industrie gebruikt. De dolly’s van Schiphorst zijn kwaliteitsproducten van Europese bodem, met onder meer topwielen met RVS zwenkgaffels van het Noord-Hollandse A-merk Tente. Dit maakt het meer dan zo maar een plateau op vier wielen. Klanten van Schiphorst die kiezen voor dolly’s zijn met name bedrijven met enorme magazijnen in de levensmiddelenindustrie, zoals cateraars, slagerijen, bedrijven in de vis- en vleesverwerking en groentesnijderijen, maar ook kledingwinkels of verhuisbedrijven. De transport dolly staat ook wel bekend als de transboy, transport roller, industrieel onderstel of zelfs ‘transport hondje’ of ‘meubelhondje’. De kunststof transport dolly’s die wij leveren zijn gebaseerd op de standaarden van de Euronorm afmetingen. Ze worden specifiek ingezet voor kunststof kratten die volgens het Euronorm principe zijn vervaardigd, ook al vervoeren onze klanten hiermee in de praktijk ook wel dozen van verschillend formaat of andere zaken. De Euronorm maten zijn: 400 x 300 mm, 600 x 400 mm en 800 x 600 mm. Het assortiment van kunststof transport dolly’s is bij Schiphorst onderverdeeld in vier categorieën:

  • Kunststof Euronorm dolly’s
  • Kunststof heavy transport dolly van 600 x 400 mm
  • RVS dolly voor de visafslag
  • RVS dolly voor vleeskisten
  • Stalen dolly voor onder pallets
  • Aluminium dolly op maat

Om u nog beter te kunnen helpen treft u hier de eigen Dolly Keuzehulp van Schiphorst. Stapsgewijs kunt u dan klikken richting de keuze die het best past bij uw logistieke situatie. Mocht u na het gebruik van de online keuzehulp nog vragen hebben, dan staan wij u graag te woord voor extra advies en ondersteuning.

2.    Rolcontainers of rolwagens

Rolcontainers of rolwagens zijn de handige “kooiwagentjes” op wielen, die iedereen wel kent uit onder andere de supermarkt. Producten worden goed op hun plek gehouden door het lichtgewicht draadrooster. Daarnaast kunnen de achterwand en zijpanelen met een klem- of kliksysteem snel worden geplaatst of weggenomen. In plaats van wanden of panelen zijn ook textiel of rubber spankoorden leverbaar. De rolcontainer kent meerdere voordelen. Zo zijn de maten precies afgestemd op de afmetingen van vrachtauto’s of magazijnen. Het bodemplateau van kunststof met binnenin een stalen draadconstructie is standaard 725 x 810 mm of 675 x 810 mm en kent een belastbaarheid tot 600 kilo. De achter- of zijwanden hebben als standaardlengte 1350 of 1450 mm. Voor de wat zwaardere artikelen of als u met vrij kleine producten werkt, is voor het gebruik of door het ergonomisch voordeel een tussenbodem een goede optie. De rolcontainer voldoet aan de recente HACCP normen en wordt veel gebruikt op plekken waarbij strenge eisen worden gesteld aan hygiëne, zoals de medische- en de foodsector. De rolcontainer is hét middel voor ruimtebesparing en het snel kunnen opslaan en vervoeren van tal van zaken op Euronorm-formaat. Betrouwbaar en onverwoestbaar voor alle processen op het vlak van opslag, transport en picking.

3.    Kunststof bakkenwagens

Een andere veel gekozen vorm van magazijninrichting in diverse takken van industrie zijn de zogenaamde bakkenwagens. Ze komen eveneens voor onder namen als transportbakken, verrijdbare magazijnrekken, bakkenstellingen of stellingen op wielen. Hierbij kunt u dan in het stevige verrijdbaar frame kunststof bakken plaatsen van de bekende Euronorm-standaard. Door het open frame kunt u goed zien wat er in de wagen zit. Met een bakkenwagen realiseert u relatief veel opslagcapaciteit op een klein vloeroppervlak. Een bakkenwagen biedt overzicht in elk magazijn, de opbergbakken zitten overzichtelijk onder elkaar en zijn onderling makkelijk te verwisselen. De wagens zijn vervaardigd van levensmiddelengeschikt PVC, dat voldoet aan de strenge HACCP normen. De bakkenwagens uit ons aanbod zijn  stabiel en onverwoestbaar, licht in gewicht, kunnen niet corroderen en functioneren goed door een uitgekiend aantal geleiders. De dragende delen zijn oerstevig en de wagens bevatten anti-stootoplossingen. Onze bakkenwagens zijn levensmiddelengeschikt, tijd- en ruimtebesparend en bestand tegen extreme temperaturen. De wagens zijn leverbaar met hoogwaardige geremde bok- en/of zwenkwielen. Zelf of met ons kunt u eindeloos variëren, denk aan het plaatsen van transparante bakken, nestbare bakken, of het plaatsen van een afdekplaat of snijplank. Op verzoek maken wij voor u een variant op de gangbare maten.

De logistieke totaaloplossing

Wij weten precies wat onze klanten willen en hebben elk product in huis voor uw optimale logistiek. Zo niet, dan werken we met u aan een maatoplossing. Heeft u nog vragen? Bel gerust voor informatie of een offerte met onze klantenservice, zij spreken uw taal en staan voor u klaar!