Verrijdbare onderstellen

Verrijdbare onderstellen

Bij Schiphorst Transport- en Opslagtechniek vindt u een ruim aanbod aan verrijdbare onderstellen voor kunststof bakken en andere pakgoed. Voor efficiënt en ergonomisch verantwoord magazijnmanagement kunnen veel bedrijven niet zonder verrijdbare onderstellen. Verrijdbare onderstellen zijn bij uitstek geschikt om kunststof bakken met een zware lading te verplaatsen bij interne logistiek of bij externe distributie. Wij bieden vier categorieën met verrijdbare onderstellen aan; dolly’s, de palletdolly, rolcontainers en bakkenwagens.

De kunststof transport dolly

De transportdolly is een klein karretje waarmee snel en makkelijk zware kratten of dozen vervoerd kunnen worden. Iedereen kent deze stevige wagentjes met wielen wel van verhuizingen of uit de Ikea, maar ze worden vooral in de industrie gebruikt. De dolly’s van Schiphorst zijn specifiek ontworpen voor het opslaan en vervoeren van euronorm kratten (400x300 mm, 600x400 mm en 800x600 mm), ook al vervoeren onze klanten er in de praktijk ook wel kartonnen dozen of andere zaken mee.

Onze dolly’s zijn kwaliteitsproducten van Europese bodem, met onder meer topwielen van het Noord-Hollandse A-merk Tente. Bedrijven waar onze dolly’s veel worden gebruikt zijn grotendeels actief in de levensmiddelenindustrie, zoals cateraars, slagerijen, bedrijven in de vis- en vleesverwerking en groentesnijderijen. Daarnaast worden dolly’s ook veel gebruikt in de nonfood, zoals bij kledingwinkels en bij verhuisbedrijven.  De transportdolly staat ook wel bekend als de transboy, transport roller, industrieel onderstel of zelfs ‘transport hondje’ of ‘meubelhondje’. We onderscheiden de volgende typen dolly’s:

- Kunststof euronorm dolly’s
- Kunststof heavy duty dolly’s
- RVS dolly voor de visafslag
- RVS dolly voor vleeskisten
- Stalen dolly voor onder pallets
- Aluminium dolly op maat

Met name het aanbod kunststof euronorm dolly’s is erg diep, naar gelang de toepassing zijn er veel verschillende wieltypen beschikbaar. Doorloop onze DOLLY-KEUZE-HULP om de juiste dolly voor uw toepassing te vinden.

De palletdolly

De palletdolly is zowel inzetbaar als pallet en als dolly. Een ideale combinatie wat veel ompakwerk overbodig maakt. Bovendien is het een gebruiksvriendelijk en ergonomisch systeem. Eén klik op het pedaalmechanisme verandert de kunststof pallet in een dolly. In combinatie met de diverse beschikbare accessoires maakt u het opslaan en vervoeren van grote hoeveelheden kunststof bakken een stuk efficiënter dan wanneer u zou werken met de traditionele houten pallet met pompwagen.

Rolcontainers

Rolcontainers of rolwagens zijn de handige kooiwagentjes op wielen, bij de meesten wel bekend van de supermarkt. Producten worden goed op hun plek gehouden door het lichtgewicht draadrooster. Daarnaast kunnen de achterwand en zijpanelen met een klem- of kliksysteem efficiënt worden geplaatst of weggenomen. Middels textieln- of rubber spanbanden kunnen de hekken stevig worden aangesnoerd.

De rolcontainer kent meerdere voordelen. Zo zijn de maten precies afgestemd op de afmetingen van vrachtauto’s. Het bodemplateau van kunststof met binnenin een stalen draadconstructie is standaard 725 x 810 mm of 675 x 810 mm en kent een belastbaarheid tot 600 kilo. De achter- of zijwanden hebben als standaardhoogte van 1.350 of 1.450 mm. Voor de wat zwaardere artikelen of als u met vrij kleine producten werkt is een tussenbodem een goede optie. De rolcontainer past binnen het werken conform BRC normen en wordt veel gebruikt op plekken waarbij strenge eisen worden gesteld aan hygiëne, zoals de medische sector en de food sector. Daarnaast wordt dit handige hulpmiddel ook heel veel toegepast in de retail voor het bevoorraden van winkels.   

Kunststof bakkenwagens

Kunststof bakkenwagens zijn ideale karren voor de levensmiddelindustrie. Met name cateraars, keukens van (zorg)instellingen en andere bereiders van verse maaltijden maken veel gebruik van kunststof bakkenwagens. De bakkenwagens zijn geschikt voor opname van meerdere lagen kunststof bakken die worden gebruikt voor het opslaan van de bereide producten. Door het open framestructuur is goed zichtbaar wat er in de wagen zit. De wagens zijn vervaardigd van levensmiddelengeschikt PVC, dat voldoet aan de strenge BRC- normen. De bakkenwagens uit ons aanbod zijn stabiel en slagvast, licht in gewicht, kunnen niet corroderen en functioneren goed dankzij soepel draaiende wielen. De achterzijde is voorzien van een stopstang zodat de bakken er niet uit kunnen schieten. De wagens zijn leverbaar met hoogwaardige geremde bok- en/of zwenkwielen. Op verzoek maken wij voor u een variant in afwijkende afmetingen.

De logistieke totaaloplossing

Dankzij jarenlange ervaring weten wat de behoefte is er per branche. We hebben nagenoeg elk product in huis voor uw optimale logistiek. Zo niet, dan werken we met u aan een maatoplossing. Heeft u nog vragen? Bel gerust voor informatie of een offerte met onze klantenservice, zij spreken uw taal en staan voor u klaar!