Kunststof palletboxen

8 resultaten.

Kunststof palletboxen voor de AGF Branche

Steeds vaker stappen bedrijven in de AGF-Branche over van houten palletboxen naar kunststof boxen. De plastic palletkisten zijn bij uitstek geschikt voor de oogst omdat deze hygiënischer, veiliger en lichter zijn in gebruik dan de houten variant.

Palletkisten gebruiken in de AGF sector

De kunststof palletboxen, ook wel kunststof bakken genoemd, worden veelal toegepast bij telers, sapproducenten, snijderijen en zadenboeren. De boxen worden ingezet voor het oogsten of om producten in op te slaan, bijv. gesneden groenten of zaden.

Diverse soorten palletboxen

In de AGF branche worden zowel geperforeerde als dichte kuubskisten toegepast. Beide varianten zijn verkrijgbaar met poten aan de onderzijde of met twee of drie sleeplatten.

Geperforeerde palletboxen

De geperforeerde box wordt veel gebruikt voor de appel- en perenoogst. Door de geperforeerde wanden van de box kunnen de appels en peren na de oogst direct de koeling in. De perforatie zorgt voor een goede luchtcirculatie door de box, zodat de oogst in de palletkrat koel blijft, waardoor ompakken niet nodig is.

Dichte palletboxen

De dichte box is geheel vloeistofdicht en wordt dan ook veelal ingezet bij sapproducenten, snijderijen en zadenboeren. Optioneel kan de dichte box voorzien worden van een afvoer met stop of kraan.

Aan de onderzijde hebben palletboxen poten of sleeplatten, ook wel kantellatten genoemd. Kunststof palletboxen welke voorzien zijn van kantellatten aan de onderzijde kunnen makkelijk geleegd worden met behulp van een heftruck, bijvoorbeeld in een verpakkingslijn.

Verschillende afmetingen

Binnen de AGF-sector zijn twee afmetingen erg gewild, dat zijn de gangbare kuubskist van 120x100x76 cm en de extra groot volume box met maar liefst 1.400 liter inhoud, deze heeft een afmeting van 130x115x125 cm. Daarnaast wordt er ook redelijk veel gebruik gemaakt van de palletkist in europallet-formaat: 120x80x80 cm

De voordelen van kunststof palletboxen in de AGF branche

Palletboxen staan bekend om hun grote opslagvolume en sterke constructie. Ze zijn daarmee erg geschikt voor zwaardere werkzaamheden binnen een bedrijf. De palletboxen zijn lichter in gebruik dan houten palletboxen en nemen bovendien geen vocht op, wat de hygiëne ten goede komt. Kunststof splintert niet zoals hout dat doet en gaat jarenlang mee.

De boxen zijn glad en hygiënisch vormgegeven en zijn daarmee goed te reinigen. Ook zijn de plastic palletboxen uv- en weerbestendig. De palletboxen zijn gemaakt van nieuw, virgin HDPE en levensmiddelengeschikt conform EU verordening 10/2011. HDPE heeft als eigenschap goed tegen koude temperaturen bestand te zijn, wat het extra geschikt maakt voor toepassingen de AGF -branche, waar producten vaak opgeslagen in de palletbox de koeling in gaan.

Kunststof palletboxen zijn duurzaam in gebruik. Ze gaan jarenlang mee en aan het einde van hun levensduur kunnen de palletboxen worden vermalen voor recycling en kunnen er nieuwe kratten en palletboxen van worden gemaakt. Schiphorst faciliteert en begeleidt dit recyclingproces voor haar klanten.

Diverse kleuren palletboxen

De meest voorkomende kleur palletbox is grijs. Steeds meer modellen palletboxen zijn tegenwoordig ook leverbaar in andere kleuren, wat erg handig kan zijn om productstromen te scheiden of om eenheid te creeëren binnen het bedrijf. Kleuren die naast grijs vaak uit voorraad leverbaar zijn, zijn blauw en rood.

AGF palletbox kopen

Bent u op zoek naar een palletbox voor uw gewassen? Vraag hier online een offerte aan of bel direct voor meer informatie. Onze productspecialisten zijn u graag van dienst! 

NB Deze pagina bevat een selectie van ons complete palletbox-assortiment, toegespitst op de AGF-sector. Bekijk hier al onze palletboxen.