Kunststof palletboxen

10 resultaten.

Kunststof palletboxen voor de AGF Branche

Steeds vaker stappen bedrijven in de AGF-Branche over van houten palletboxen naar kunststof boxen.  Plastic palletkisten zijn bij uitstek geschikt voor de oogst omdat deze hygiënischer, veiliger en lichter zijn in gebruik dan de houten variant.

Palletkisten gebruiken in de AGF sector

De kunststof palletboxen, ook wel grote kunststof bakken genoemd, worden veel gebruikt door telers, sapproducenten, snijderijen en zadenboeren. De boxen worden ingezet voor het oogsten of om producten in op te slaan, zoals zaadgoed of gesneden groenten.

Diverse soorten palletboxen

In de AGF-branche worden zowel geperforeerde als dichte kuubskisten gebruikt. Beide varianten zijn verkrijgbaar met poten aan de onderzijde of met twee, drie of zes kantellatten.

Geperforeerde palletboxen

De geperforeerde box wordt veel gebruikt voor de appel- en perenoogst. Dankzij de geperforeerde wanden van de box kunnen de appels en peren na de oogst direct met palletbox en al de koeling in. De perforatie zorgt voor een goede luchtcirculatie door de box, zodat de oogst in de palletkrat koel blijft en waardoor ompakken niet nodig is.

Dichte palletboxen

De dichte box is vloeistofdicht en wordt vaak ingezet bij sapproducenten, snijderijen en zadenboeren. Optioneel kan de dichte box voorzien worden van een afvoer met stop of kraan zodat de box makkelijk geleegd en gereinigd kan worden.

Aan de onderzijde hebben palletboxen poten of sleeplatten, ook wel kantellatten genoemd. Kunststof palletboxen met kantellatten aan de onderzijde kunnen makkelijk geleegd worden met behulp van een heftruck, bijvoorbeeld in een verpakkingslijn.

Verschillende afmetingen

Binnen de AGF-sector zijn twee afmetingen erg gewild, dat zijn de gangbare kuubskist van 120x100x76 cm en de extra groot volume box met maar liefst 1.400 liter inhoud. Deze heeft een afmeting van 130x115x125 cm. Daarnaast wordt er ook redelijk veel gebruik gemaakt van de palletkist in europallet-formaat: 120x80x80 cm

De voordelen van kunststof palletboxen in de AGF branche

Palletboxen staan bekend om hun grote opslagvolume en sterke constructie. Ze zijn daarmee erg geschikt voor het opslaan van grote volumes. Plastic palletboxen zijn lichter in gebruik dan houten palletboxen en nemen bovendien geen vocht op, wat de hygiëne ten goede komt. Kunststof splintert niet zoals hout dat doet en gaat jarenlang mee.

De boxen zijn glad en hygiënisch vormgegeven en zijn daarmee goed te reinigen. Ook zijn de plastic palletboxen uv- en weerbestendig. De palletboxen zijn gemaakt van nieuw polyetheen en zijn levensmiddelengeschikt conform EU verordening 10/2011. Polyetheen heeft als eigenschap goed tegen koude temperaturen bestand te zijn, wat het extra geschikt maakt voor toepassingen de AGF -branche, waar producten grotendeels in de koeling staan.

Kunststof palletboxen zijn duurzaam in gebruik. Ze gaan jarenlang mee en aan het einde van hun levensduur kunnen de palletboxen worden vermalen voor recycling en kunnen er nieuwe kratten en palletboxen van worden gemaakt. Schiphorst faciliteert en begeleidt dit recyclingproces voor haar klanten.

Diverse kleuren palletboxen

De meest voorkomende kleur palletbox is grijs. Steeds meer modellen palletboxen zijn tegenwoordig ook leverbaar in andere kleuren, wat erg handig kan zijn om productstromen te scheiden of om eenheid te creeëren binnen het bedrijf. Kleuren die naast grijs uit voorraad leverbaar zijn, zijn blauw en rood.

AGF palletbox kopen

Bent u op zoek naar een palletbox voor uw gewassen? Vraag hier online een offerte aan of bel direct voor meer informatie. Onze productspecialisten zijn u graag van dienst! 

NB Deze pagina bevat een selectie van ons complete palletbox-assortiment, toegespitst op de AGF-sector. Bekijk hier al onze palletboxen.