Concorp_10_vkl.1600x1014

Fijnmazige kratten

voor de zoetwarenindustrie

Suikerwerkkratten

In Nederland eten we gemiddeld zo’n 2 kilo drop per persoon per jaar. Dat is niet zo raar als je bedenkt dat Nederland, op alleen Spanje na, Europa’s grootste dropfabrikant is. Eén van Nederlands bekendste suikerwerkfabrikanten is Concorp, met vestigingen in Jirnsum en Waddinxveen. Hier rollen meerdere bekende snoepmerken van de band, waaronder het niet meer weg te denken Autodrop en Oldtimers.

Concorp_7_vkl.original.format-webp

Suikerwerkkratten voor verantwoorde snoepproducties

Jaarlijks produceert Concorp miljoenen kilo's aan suikerwerk. Hiervoor beschikt Concorp over flexibele en gecertificeerde state-of-the-art productiefaciliteiten en een breed scala aan productietechnieken. Om te borgen dat alle producten van goede kwaliteit zijn, wordt er binnen Concorp gewerkt volgens de richtlijnen van IFS en BRC. Voor de interne logistiek en opslag van de suikerwaren heeft Concorp Jirnsum inmiddels 50.000 suikerwerkkratten in omloop. Deze kratten passen binnen het verantwoorde en kritische productiebeleid dat Concorp voert ten aanzien van hygiëne en kwaliteitsbewaking.

De eigenschappen van suikerwerkkratten

Suikerwerkkratten zijn unieke kratten die speciaal zijn ontworpen voor het opslaan en conserveren van snoepgoed. Opmerkelijk aan het design zijn de stapelhoeken en stapelpootjes. De stapelpootjes zekeren de kratten bij het stapelen en de stapelhoeken zorgen ervoor dat er voldoende luchtcirculatie kan plaatsvinden zodat de zoetwaren op de juiste temperatuur geconserveerd kunnen worden in het kader van kwaliteitsbehoud.
Ook de perforatie in de kratjes draagt hier aan bij. Deze perforatie is bewust zeer fijnmazig gemaakt, zodat het snoepgoed er niet uit kan vallen en er geen afdrukken in het snoepgoed komen.

De kratten zijn gemaakt van hoogwaardig foodgrade HDPE (polyetheen) en zijn bijzonder duurzaam. De herbruikbare verpakkingen zijn slijtvast, gaan jarenlang mee en zijn 100% recyclebaar. Van het gerecyclede materiaal worden weer nieuwe kunststof kratten gemaakt.

De stevige kratjes worden gevuld met zo’n 10 kilo snoepgoed per kratje, wat ook voor het onderste krat in de stapel geen probleem is. Met een buitenafmeting van 570x370x140 mm zijn deze kratten erg handzaam en ergonomisch goed te handelen.

Samenwerking Concorp en Schiphorst

De langdurige en prettige samenwerking tussen Concorp en Schiphorst bestaat al enkele decennia en begon destijds met de levering van suikerwerkkratten. Naast suikerwerkkratten levert Schiphorst inmiddels ook kunststof pallets en palletboxen aan Concorp. Bent u ook op zoek naar een totaalleverancier voor kunststof ladingdragers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis advies- en oriëntatiegesprek.

1Concorp.jpg
1Concorp_4.jpg
1Concorp_5.jpg
1Concorp_13.jpg
1Concorp_16.jpg
1Concorp_18.jpg

Gerelateerde producten