kunststof-lekbakken-voor-het-opslaan-van-milieugevaarlijke-stoffen-2.jpg

Opslag van milieugevaarlijke stoffen

Lekbakken en opvangpallets

Kunststof lekbakken voor het opslaan van milieugevaarlijke stoffen

Het opslaan van chemische middelen vereist zorgvuldige maatregelen om veiligheid en milieubescherming te waarborgen. Een belangrijk middel hiervoor zijn onze lekbakken voor de chemie. Hiermee weet u zeker dat in geval van lekkage de gevaarlijke stoffen niet in aanraking met de grond komen.

Lekbak, opvangpallet, vatenlekbak, B2B lekbak online aanvragen bij Schiphorst

U kent ze vast ook wel onder andere benamingen zoals opvangbak, de heftruckvriendelijke opvangpallet, vatenlekbak, lekbaksysteem, opvangmaterieel of B2B lekbakken. Bij het gebruiken van een lekbak weet u dat u altijd safe zit als het aankomt op het mogelijke vrijkomen van ontvlambare en verontreinigende stoffen, hoe goed uw interne veiligheidsprotocollen ook zijn. Houd bij het kopen van lekbakken rekening met de volgende zaken:

 1. Kijk wat de literinhoud is die u nodig heeft en houd er rekening mee dat de wettelijk bepaalde opvangcapaciteit 110 procent van de materie moet zijn.
 2. Bedenk dat kunststof lekbakken in vergelijking tot RVS lekbaksystemen voordeliger zijn en lichter in gewicht. Bovendien is staal niet bestand tegen bepaalde types zuren, waar kunststof dat wel is.
 3. Als u een heftruck geschikte lekbak wil, kijk dan onder het trefwoord ‘opvangpallet’. Deze modellen zijn voorzien van inrijopeningen (als bij een pallet) voor heftruck en pompwagen.

Lekbak van Schiphorst in verschillende formaten

Onze B2B lekbakken worden geleverd in de meest gevraagde inhoudsmaten zoals die in de chemische industrie en bij laboratoria voorkomen. Het rijtje hieronder is een overzicht van de twaalf maten opvangpallets in de capaciteitsgrootte waar professionals graag mee werken: 70, 110, 150, 220, 290, 360, 515, 600, 1.040 en 1.050 liter.

De benutbare ruimte van de lekbakken zijn veelal euronorm afmetingen: 800×600 mm, 1200×800 mm, 1200×1000 mm en 1200×1200 mm. Op aanvraag zijn ook lekbakken in de afmeting 600×400 mm, 2000×1200 mm en 2400×1200 mm leverbaar.

Daarnaast kennen we de standaard euronorm bakken die veel worden gebruikt als opvangbak (dit zijn opvangbakken zonder rooster) en zijn er voor onze opslagtanks en doseervaten ronde lekbakken verkrijgbaar.

Veilig werken met lekbakken

Onze kunststof WRP-lekbakken zijn DIBt approved. DIBt (Deutsches Institut für Bouwtechnik) is een onafhankelijke organisatie die de bouwvoorschriften van chemicaliëntanks voorschrijft. DIBT bouwvoorschriften staan ten grondslag aan de Europese normen voor chemicaliënopslagtanks. Hiermee voldoen onze WRP-opvangpallets ook aan de normen van PGS 15 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) en alle relevante ARBO-besluiten voor het veilig werken met chemicaliën. U kunt bij ons dus gegarandeerd veilige opvangpallets bestellen op het vlak van ARBO-veiligheid, brandveiligheid en milieuveiligheid.

De acht voordelen van kunststof lekbakken tegen lekkage chemicaliën

 1. De bakken zijn naadloos geproduceerd. Doordat er geen lasnaden zijn kan er geen vuil achterblijven.
 2. Dankzij de doordachte, gladde vormgeving met afgeronde hoeken zijn de lekbakken makkelijk schoon te maken.
 3. De opvangpallets zijn chemisch resistent tegen de meest voorkomende stoffen.
 4. De bakken zijn gemaakt van vloeistofdicht materiaal en zijn bestand tegen extreme temperaturen.
 5. Opvangpallets zijn voorzien van een los, uitneembaar geperforeerde opvangplaat.
 6. Vaak voorkomt de aanschaf van een lekbak een investering in een kostbare vloeistofdichte vloer.
 7. De lekken bakken zijn robuust, slagvast en zijn zwaar belastbaar.
 8. Onze WRP lekbakken en ronde open vaten zijn DIBt-approved.

De DIBt-goedkeuring is een goedkeuring voor bouwproducten met een significante veiligheidsrelevantie. Voordat deze wordt toegekend worden alle belangrijke aspecten, met name met betrekking tot de beveiliging van de relevante eigenschappen en invloeden, uitgebreid onderzocht. Meer informatie over DIBt vindt u op op www.dibt.de.

Gerelateerde producten