Schiphorst-automotive-header

Kunststof opbergboxen

voor logistiek en magazijn

Kunststof opbergboxen voor logistiek en magazijn

Op zoek naar kunststof opbergboxen? Bekijk ons ruime aanbod! Schiphorst is al meer dan 60 jaar distributeur en producent van kunststof ladingdragers voor diverse logistieke oplossingen.

Toepassing van kunststof opbergboxen

Kunststof opbergboxen voor de industrie worden breed ingezet. Zo worden opslagboxen zowel in de food- als de non-foodindustrie volop gebruikt voor:

  • het opslaan van goederen;
  • intralogistiek;
  • het sorteren van goederen;
  • het distribueren van goederen;
  • het exporteren van goederen.

Kunststof opbergboxen worden veel gebruikt in de technische branche, in geautomatiseerde magazijnen en in hygiënische werkomgevingen zoals horecakeukens en opslagruimtes in de horeca en farmacie.

Voordelen kunststof opbergbakken

Kunststof opbergboxen bieden tal van voordelen voor bijna elk type gebruiker. Om te beginnen is kunststof glad, makkelijk schoon te houden en neemt het geen vocht op. Kortom; het is hygiënisch in gebruik. Bovendien zijn plastic opbergboxen herbruikbaar. De opbergbakken die Schiphorst produceert zijn van industriële kwaliteit; ze zijn slag- en stootvast. Dat maakt dat ze jarenlang meegaan, ook wanneer ze dagelijks en intensief gebruikt worden. Aan het eind van hun levensduur zijn opbergboxen 100% recyclebaar. Dankzij de zeer lange levensduur en de 100% hergebruiksgarantie zijn opbergboxen zeer duurzaam.

Voor bedrijven die nieuwe plastic bakken bij ons kopen, faciliteert Schiphorst het recyclingproces van oude bakken en boxen. Oude opbergbakken en -boxen worden vermalen, het maalgoed wordt bewerkt tot granulaatkorrels waar wij weer nieuwe kunststof ladingdragers zoals kunststof bakken en kunststof pallets van produceren.

Soorten plastic opbergboxen

Plastic opbergboxen zijn verkrijgbaar diverse uitvoeringen. Zo onderscheiden we onder meer:

  • Kunststof opbergboxen met deksel
  • Kunststof opbergkoffers
  • Kunststof opbergboxen zonder deksel
  • Kunststof opbergboxen met geperforeerde wanden en bodem
247Tailorsteel5-Schiphorst

Opbergboxen met deksel en opbergkoffers worden vaak toegepast in de technische branche als veilige verpakking voor gereedschappen en onderdelen. Dichte opbergboxen zonder deksel zien we veel terug in magazijnopslag en in geautomatiseerde magazijnen. Voor dat laatste hebben we speciale opbergboxen ontwikkeld die geschikt zijn voor toepassing binnen de modernste AS/RS- en shuttlesystemen. Ook in de levensmiddelenindustrie kom je veel kunststof opbergboxen tegen, omdat kunststof hygiënisch, sterk en onderhoudsvriendelijk is. In deze branche wordt vaker gebruik gemaakt van geperforeerde opbergboxen, zodat de verse producten in deze boxen goed gekoeld kunnen worden door middel van koudeluchtcirculatie.

Afmetingen en kleuren van kunststof opbergboxen

De opbergboxen van Schiphorst zijn bestemd voor de industrie en hebben daarom euronorm afmetingen. Euronorm afmetingen zijn afgestemd op de in Europa gangbare palletafmetingen van 1.200x1.000 mm en 1.200x800 mm. Dat resulteert in opbergboxen van met name 400x300 mm, 600x400 mm en 800x600 mm. Daarnaast kunnen opbergboxen variëren in kleur en uitvoering.

Gepersonaliseerde plastic opbergboxen

De meest gangbare kleur voor kunststof bakken is grijs, diverse modellen zijn ook verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, groen en geel. Bij grotere partijen kunnen wij kunststof opbergboxen produceren in de kleur van uw huisstijl. Ongeacht het aantal kunnen opbergboxen altijd worden bedrukt met een logo of bedrijfsnaam.

Schiphorst-automotive-opslagbakken2

Gerelateerde producten