httpwww.schiphorstbv.nlwp-contentuploadsinfor.width-2560

Informatiedragers voor kunststof bakken

Snel identificeren wat er in een kunststof bak of stapelkrat zit opgeslagen? Dat werkt het makkelijkst met een informatiedrager. Lees hier welke informatiedragers er beschikbaar zijn voor kunststof bakken en hoe deze bevestigd kunnen worden.

Geïntegreerde etikethouders

Veel van onze stapelbakken zijn standaard voorzien van een etikethouder, deze is dan meegespoten in het design van de bak. We spreken dan van geïntegreerde etikethouders. Het voordeel van geïntegreerde etikethouder is dat u geen extra kosten kwijt aan een additionele etikethouder en dat u geen tijd kwijt bent aan het aanbrengen van een additionele etikethouder. Bovendien blijft uw bak verschoond van stickerresten. Daarmee bespaart u op reinigingskosten en het is hygiënischer in gebruik.

Losse etikethouders

Heeft u bakken in gebruik die geen geïntegreerde etikethouder hebben? Maak dan gebruik van eenlosse etikethouder. Wij bieden een aantal verschillende afmetingen etiketdragers aan van transparant pvc. Deze zijn eenvoudig aan te brengen door middel van een plakstrip. Ook handig is de rvs etiketklem. Deze klikt u vast op een ribprofiel, waarna de klem stevig tegen de bak aandrukt; daarna kan elke gewenste afmeting etiket aan de bak bevestigd worden.

Overige informatiedragers

Naast etiketdragers  kennen we nog drie mogelijkheden om scanbare informatiedragers aan te brengen op een kunststof bak; een barcode, een InMouldLabel en een RFID tag.

Barcodesticker
Met een barcodesticker op uw ladingdrager kunt u uw partij goederen altijd volgen en unieke informatie meegeven. De zelfklevende informatiedrager kan na het productieproces op de kunststof ladingdrager worden aangebracht.

In Mould Labeling
Een IML-barcode is voorzien van dezelfde eigenschappen als een gewone barcode. In tegenstelling tot de gewone barcode wordt de IML-barcode al tijdens het productieproces geïntegreerd in de kunststof ladingdrager. Hierdoor is deze barcode nog beter bestand tegen invloeden van buitenaf.

Radio Frequency IDentification
Een RFID-tag is een chip met een antenne, voorzien van informatie. Een RFID reader kan deze tag lezen en een computer kan de gelezen informatie verwerken. RFID is een technologie om via radiofrequenties gegevens uit te wisselen tussen de tag en reader. Deze technologie helpt o.a. bij identificatie van goederen, waardoor goederenstromen beter te traceren zijn. De RFID-tag kan zowel tijdens als na het productieproces aangebracht worden.

Meer weten? Vraag het onze productspecialisten!

Meer weten over informatiedragers? Bel onze productspecialisten op +31(0)570 622 944!
Op werkdagen bereikbaar van 8.30-17.00 uur. Of stuur een e-mail naar sales@schiphorstbv.nl