Exportpallets_header.width-2560

Kunststof pallets

Niet zo duur als u dacht

Heeft u al eens overwogen om kunststof pallets te proberen ter vervanging van houten pallets? Dan is nú het moment om de overstap te wagen! De prijzen van houten pallets schieten omhoog.

Betaalbare kunststof pallets

Veelal is men aangenaam verrast als wij uitrekenen hoeveel een kunststof pallet kost ten opzichte van de houten pallet. Zeker gezien de bijkomende voordelen die kunststof pallets bieden. Nu de prijzen van houten pallets de pan uit rijzen, is het zeer de moeite waard om een proef met kunststof pallets te wagen.

De belangrijkste voordelen van kunststof pallets

Kunststof pallets zijn maatvast en nemen geen vocht op. Ze zijn gebruiksvriendelijk; het materiaal splintert niet en de meeste kunststof pallets hebben een laag eigen gewicht. Kunststof pallets zijn makkelijk te reinigen en ze zijn uv- en weersbestendig. Een kunststof pallet behoeft geen regelmatige reparaties zoals houten pallets en bovendien is er geen risico op uitstekende spijkers. In de export bieden kunststof pallets extra voordeel: ze hoeven geen heattreatment tegen ongedierte te ondergaan, zoals bij houten pallets wel het geval is, en ze zijn zonder meer geschikt voor internationaal transport. Bovendien hebben kunststof exportpallets een zeer laag eigen gewicht wat voordeel biedt bij het brandstofverbruik.

Nieuws_gekleurde_pallets_Schiphors.original.format-webp

Kunststof pallets zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en uitvoeringen. Deze brede range aan kunststof pallets is in de loop der jaren ontstaan naar verschillende behoeftes vanuit de markt. Zo werken de vlees-, grondstoffen- en farmaceutische industrie met ultra hygiënische pallets, die aan alle kanten glad zijn afgewerkt en een geheel gesloten design hebben. De transport- en opslagsector werkt met stevige pallets, geschikt voor plaatsing in stellages, doch scherp geprijsd. Exporterende branches hanteren weer lichtgewicht pallets die volstaan voor eenmalig gebruik. En zo zijn er veel meer specifieke toepassingen die hebben geleid tot het bestaan van een breed en diep assortiment aan plastic pallets.

Welke soorten kunststof pallets zijn er?

Het brede aanbod kunststof pallets is in grote lijnen als volgt gesegmenteerd:

  • Exportpallets: lichtgewicht pallets die vanwege hun lage eigen gewicht bij uitstek geschikt zijn voor transport. Een lichtere pallet behoeft immers minder brandstofverbruik dan een zwaarder of houten model. Ook zorgt het lage eigen gewicht voor een aantrekkelijke aanschafprijs.
  • Medium pallets: pallets met een redelijk draagvermogen, zowel statisch, dynamisch als in stelling. Wie een pallet zoekt met een redelijke prestatievermogen, maar geen al te ruim budget heeft, komt goed weg met de medium pallet.
  • Heavy pallets: de heavy pallet is zwaar, sterk en stootvast. Deze pallet wordt ingezet als hij flink wat kilo’s moeten dragen en ook wanneer de pallet intensief gebruikt wordt. Heavy pallets bieden niet alleen een extra hoog draagvermogen, het design van deze pallets is extra bestand tegen stoten van bijvoorbeeld heftrucklepels.
  • Hygiëne pallets: hygiëne pallets kennen dezelfde eigenschappen als heavy pallets, maar hebben een meer glad afgewerkt design. Waar bij heavy pallets bij het onderdek de ribstructuur open zichtbaar is, is deze bij hygiëne pallets helemaal dicht afgewerkt, zodat er geen open ribstructuren meer aan de pallet zitten, waar eventuele bacteriën of productrestanten zich zouden kunnen hechten. Hoewel een willekeurige plastic pallet al snel hygiënisch wordt genoemd, is alleen de zogenoemde 'hygiëne pallet' daadwerkelijk glad afgewerkt en geschikt voor ultra hygiënische werkomgevingen zoals cleanrooms. De gewoonte om iedere plastic pallet hygiënisch te noemen, komt vooral voort uit de vergelijking met pallets van andere materialen, zoals hout en karton.

Bekijk de pallets in onze online catalogus

Kunststof pallets proberen

Bent u op zoek naar kunststof pallets voor uw dagelijkse logistiek? Ons brede aanbod kunststof pallets biedt voor nagenoeg elke logistieke situatie een passende pallet. Mocht u twijfelen over welke pallet het meest geschikt is voor uw logistieke situatie, plan dan een gratis adviesgesprek in met één van onze productspecialisten. Wij zijn al meer dan 60 jaar actief als leverancier en producent van kunststof ladingdragers. Profiteer van onze kennis en ervaring!