Contecline_Onninen_3.width-2560

Contecline in de praktijk

Onninen installatiegroothandel Polen

De euronorm stapelbakkenserie Contecline is speciaal ontworpen voor gebruik in geautomatiseerde magazijnsystemen en in shuttle-systemen. De bakken hebben ideale roleigenschappen en zijn bijzonder geruisloos bij verplaatsing over transportlijnen. De stabiele, dubbelwandige hoekconstructie garandeert probleemloze verplaatsing over gebogen transportlijnen. Inmiddels is de Contecline in diverse geautomatiseerde magazijnen in Europa in gebruik genomen. Eén van die magazijnen is van installatiegroothandel Onninen.

Onninen installatiegroothandel

Onninen is een Fins bedrijf dat meer dan 300 toonaangevende leveranciers van technische materialen vertegenwoordigt. Onninen heeft een netwerk van verkooppunten in Finland, Zweden, Noorwegen, Polen, Litouwen, Letland en Estland. In Polen heeft Onninen een ultramodern geautomatiseerd magazijn in gebruik genomen met 60.000 pickunits. Voor de pickunits is gebruik gemaakt van Contecline stapelbakken:

Contecline opslagbakken toegepast in het omvangrijke magazijn van Onninen installatiegroothandel in Polen

Het ultramoderne distributiecentrum van Onninen Polen ligt vlak bij de plaats Lodz Teolinie. Het hoogbouwmagazijn heeft een interne oppervlakte van 19.000 m2 plus 25.000 m2 extern opslagterrein. Hier zijn meer dan 30.000 producten van ruim 300 toeeveranciers opgeslagen.

Middels een KNAPP-shuttlesysteem met daarin Contecline stapelbakken zijn alle producten snel bereikbaar.

Uniek design

Het unieke design van de Contecline is speciaal ontworpen voor toepassing in shuttle-systemen en over rollenbanen. De Contecline is daarmee bij uitstek geschikt voor intralogistiek binnen geautomatiseerde magazijnen.

De bakken hebben een laag eigen gewicht en zijn voorzien van een loopkransbodem met een draagvermogen tot 50 kg. Dankzij de eigenschappen van de loopkransbodem zijn de bakken bijzonder geruisloos bij transport over transportlijnen. Het stabiele, dubbelwandige hoekdesign garandeert een probleemloze doorstroming door bochten in transportlijnen. Voor gebruik in hoogbouwmagazijnen zijn de bakken, conform internationale brandpreventie voorschriften, verkrijgbaar met afwateringsgaten in de bodem en zijwanden.

De Contecline bakken zijn standaard voorzien van een geïntegreerd vakverdelingsysteem, waarmee de bak kan worden opgedeeld van twee tot acht vakken. Tussenschotten kunnen in de bevestigingssleuven worden geschoven en kunnen dankzij een unieke fixering niet wegglijden of rammelen tijdens gebruik.


Drie afmetingen

De Contecline-serie bestaat uit 3 modellen gebaseerd op de euronorm basisafmeting van 600x400 mm. De bakken zijn verkrijgbaar in de hoogtes 220 mm, 270 mm en 320 mm. De euronorm basisafmeting van 600x400 mm is de meest voorkomende afmeting waar de hedendaagse geautomatiseerde magazijnsystemen van de bekendste conveyor-producenten op zijn afgestemd. Contecline bakken met een basisafmeting van 600x400 mm bieden de volgende voordelen:
- De bakken zijn euronorm en kunnen dus afgepast op europallets (1.200 x 800 mm) en blokpallets (1.200 x 1.000 mm) worden gestapeld
- De bakken hebben handzame afmetingen
- De bakken hebben een laag eigen gewicht
- De bakken zijn opdeelbaar in kleinere compartimenten, zodat er goederen van diverse afmetingen in opgeslagen kunnen worden.

Bekijk hier alle productspecificaties per afmeting:

Persoonlijk kennismaken met Contecline stapelbakken

Bent u op zoek naar een ladingdrager voor uw geautomatiseerde magazijn? Contecline stapelbakken voorzien in veel voorkomende basisbehoeften voor bakken in de intralogistiek en kunnen waar nodig met een kleine aanpassing verder worden afgestemd op uw specifieke logistieke situatie. Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur en maak persoonlijk kennis met onze logistieke oplossingen in kunststof!