Header_Schiphorst_homepageVis.width-2560

Duurzame ladingdragers

voor industriële toepassingen

Herbruikbare verpakkingen vs. verpakkingsafval

De Europese Unie heeft onlangs verklaard dat verpakkingsafval drastisch moet worden verminderd. Daartoe worden de verpakkingsindustrie en hun klanten aangemoedigd om recyclingsystemen in te voeren en het gebruik van andere materialen te onderzoeken. In de nabije toekomst zullen voedsel- en drankverpakkingen vaker herbruikbaar en hervulbaar zijn. De voorstellen zijn klaar, maar moeten nog door de lidstaten en het Europees Parlement voordat ze over ongeveer drie jaar verplicht worden.

Welke verpakkingen gaan in de ban?

De meeste kleine verpakkingen worden binnenkort verboden. Neem bijvoorbeeld de shampooflessen van hotels. Daarnaast worden enkele soorten verpakkingen overbodig. Producten die nu nog in schuimdozen zitten en met plasticfolie zijn omwikkeld, moeten net als vroeger zonder verpakking worden verkocht. Ook verzenddozen die te groot zijn voor de artikelen die ze bevatten, zullen niet meer zijn toegestaan. In het wetsvoorstel staat dat een oververpakking maximaal 10 procent lege ruimte mag hebben.

Welke verpakkingen mogen straks nog

Fabrikanten en gebruikers moeten hun verpakkingen veel milieuvriendelijker maken; duurzame verpakkingen omvatten herbruikbare, recycleerbare, composteerbare of biologisch afbreekbare elementen.

Toegestane verpakkingen zijn onder meer herbruikbare en recyclebare kunststof ladingdragers. Hiertoe behoren kunststof bakken, kratten, pallets en palletboxen van industriële kwaliteit. Dit type verpakkingen is altijd al duurzaam in gebruik geweest. Deze producten met industriële toepassingsgebieden zijn van dusdanige kwaliteit dat ze tot tientallen jaren meegaan. Ook bij dagelijks en intensief gebruik. Bovendien zijn de producten 100% recyclebaar.

Silverline.original.format-webp

Industriële kunststof ladingdragers zijn jarenlang herbruikbaar en 100% recyclebaar.

Recycling_kratten-Schiphorst

Oude kratten worden vermalen. Het verkregen materiaal wordt hergebruikt bij de productie van nieuwe kratten.

Recycling van kunststof ladingdragers

Kunststof ladingdragers worden sinds eind jaren vijftig gebruikt en kort daarna werd het concept van het terughalen en hergebruiken van afgedankte kunststof ladingdragers geïntroduceerd. De kunststof bakken, pallets en palletboxen van Schiphorst worden gerecycled zodra ze onbruikbaar zijn geworden. De aangeleverde ladingdragers worden dan gesorteerd en vermalen. Vervolgens wordt het materiaal in een compounder opnieuw verwerkt voor verdere verwerking. Ons gerecyclede kunststof heeft een vergelijkbare kwaliteit als nieuw materiaal met vergelijkbare fysieke eigenschappen.

Recyclen doen we niet alleen voor onze eigen organisatie. We geven klanten de mogelijkheid om afgeschreven kunststof ladingdragers te laten recyclen en het verkregen gerecyclede granulaat te gebruiken voor de productie van nieuwe ladingdragers. Op die manier werken we samen met onze klanten aan circulaire productie en een duurzame markt.

Uw verpakkingen verder verduurzamen

Als u meer wilt weten over hoe u uw logistieke activiteiten kunt verduurzamen met behulp van herbruikbare plastic ladingdragers, neem dan contact met ons op voor meer informatie. Onze productprofessionals hebben uitgebreide kennis van het gebruik van industriële herbruikbare verpakkingen in diverse industrieën. Zo kunnen wij u onder meer ondersteunen bij de transitie van kartonnen dozen naar kunststof bakken, of van houten pallets naar kunststof pallets. Profiteer van onze kennis en plan vandaag nog een afspraak!