Winkelmand

Geef kleur aan je palletbox!

Eén van de dingen waar de medewerkers in ons magazijn vaak druk mee zijn is het bedrukken van kratten, pallets en palletboxen. Vaak gaat het dan om bedrukkingen van logo’s en bedrijfsnamen of, zoals in dit geval, het aanbrengen van een gekleurd vlak.

Waarom een gekleurd vlak?

De meeste kunststof palletboxen zijn standaard verkrijgbaar in de kleur grijs. Soms kan het wenselijk zijn om een palletbox een andere kleur mee te geven om bijvoorbeeld verschillende productstromen te kunnen scheiden,  of om afvalstromen te kunnen monitoren. In dat geval brengen wij zelf een kleur aan op de palletboxen door middel van zeefdruk.

Hoe gaat dat in zijn werk?

1) De palletboxen worden gestapeld zodat de magazijnmedewerker snel en efficiënt kan werken. Daarna worden er met schilderstape rechthoeken aangebracht op de wanden van de palletbox, zodat er nette,  rechte vlakken ontstaan.

2) Wanneer alles klaar staat wordt de verf gemengd. Hiervoor gebruiken we een 3-componenten lak; de basisverf in de juiste kleur, vertragingspasta zodat de verf langzamer droogt zonder dat hij dunner wordt en een verharder voor de slijtvastheid.

3) Het mengsel wordt getest op een gelijkwaardige kunststof plaat en dan kan de verf op de palletbox worden aangebracht. Dit gebeurt met een roller voor een mooi gelijkmatig resultaat.

4) Tot slot wordt de verf nagevlamd. Het resultaat is een dekkend kleurvlak, dat zeer slijtvast en wasbestendig is.

Ook palletboxen laten bedrukken?

Informeer naar de mogelijkheden!

Bekijk al onze palletboxen en vraag een vrijblijvende offerte aan. Laat u uitgebreid informeren over de bedrukkingsmogelijkheden.