httpwww.schiphorstbv.nlwp-contentuploadspalle.width-2560

Gekleurde vlakken op palletboxen

Kleur aanbrengen in een grijs gebied

Geef kleur aan je palletbox!

Om een kunststof ladingdrager te conformeren aan de huisstijl van de klant beschikken wij over verschillende bedrukkingstechnieken. Zo kunnen we onder meer kunststof bakken, kunststof pallets en palletboxen personaliseren. Vaak gaat het dan om bedrukkingen van logo’s en bedrijfsnamen. Of, zoals in dit voorbeeld, het aanbrengen van een gekleurd vlak.

Waarom een gekleurd vlak aanbrengen op palletboxen?

Veel kunststof palletboxen zijn standaard alleen verkrijgbaar in de kleur grijs. Soms kan het wenselijk zijn om een palletbox een andere kleur mee te geven om bijvoorbeeld verschillende productstromen te kunnen scheiden of om afvalstromen te kunnen monitoren of om het uiterlijk van de palletbox te laten aansluiten bij de huisstijl van de klant. In deze gevallen brengen wij zelf een kleur aan op de palletboxen door middel van zeefdruk.

Hoe gaat dat in zijn werk?

1) De palletboxen worden gestapeld zodat de bedrukkingsspecialist efficiënt kan werken. Daarna worden er met schilderstape rechthoeken aangebracht op de wanden van de palletbox, zodat er nette, rechte vlakken ontstaan.

2) Wanneer alles klaar staat wordt de verf gemengd. Hiervoor gebruiken we een 3-componenten lak; de basisverf in de juiste kleur, vertragingspasta zodat de verf langzamer droogt zonder dat hij dunner wordt en een verharder voor de slijtvastheid.

3) Het mengsel wordt getest op een gelijkwaardige kunststof plaat en na goedkeuring kan de verf op de palletbox worden aangebracht. Dit gebeurt met een fijne verfroller, voor een mooi en gelijkmatig resultaat.

4) Tot slot wordt de verf nagevlamd. Het resultaat is een dekkend kleurvlak, dat zeer slijtvast en wasbestendig is.

Schiphorst bedrukkingen.jpg

Over een gekleurd vlak kan weer een logo worden aangebracht. Het logo is slijtvast en wasbestendig.

Gerelateerde artikelen