DSV25vkl.width-2560

Efficiënt & doordacht

Innovatieve oplossingen voor (geautomatiseerde) magazijnen

Bakken & pallets geschikt voor orderpick- en sorteersystemen

Voor elke logistieke organisatie geldt dat het picken van orders gestructureerd en efficiënt moet verlopen. Een lage foutmarge is onontbeerlijk bij het palletiseren of sorteren, want een misstap heeft een effect op allerlei vervolgstappen links en rechts. Als het gaat om een efficiënte inzet van orderpick- en sorteersystemen dan is een goede organisatie van uw magazijn of logistiek noodzakelijk in uw warehouse management systeem.

Een uitgekiend logistiek management is dan ook een topsport waarbij veel visies en middelen bestaan om tot ultieme prestaties te komen. Technologische
ontwikkelingen voor verbetering voor de orderpicking en sorteersystemen volgen elkaar in rap tempo op. U bent ongetwijfeld bekend met de veelal kostbare opties, zoals een automatisch orderpicksysteem met spraaktechniek. Ook is het automatisch magazijn middels robotisering ook in de logistieke hoek in opkomst.

Daarnaast zijn er nog altijd de aloude hulpmiddelen in de wereld van orderpicking en sorteersystemen voor het magazijn, de transportbaan of andere transportsystemen. Denk hierbij aan de orderpickkar én natuurlijk de kunststof bakken en pallets die afgestemd zijn op een zo’n vlekkeloos mogelijk verloop van sorteer- en orderpicking  systemen. Ze bestaan al heel lang in uw sector en zullen waarschijnlijk ook nooit verdwijnen. Op deze website vindt u een keur aan pallets en bakken voor de orderpicking processen om uw magazijnbeheer te optimaliseren.

De keuze voor de juiste transportbakken is essentieel in alle logistieke processen

Schiphorst Transport- en Opslagtechniek BV is als expert in kunststof producten voor logistiek en industrieel gebruik graag uw partner in oplossingen voor orderpicken met behulp van onze ruime collectie bakken en pallets. U vindt ze hier in alle soorten en maten. Als u niet kan vinden wat u zoekt, kunt u samen met onze productspecialisten onderzoeken wat na analyse het beste rendement biedt in tijd en omzet.

Onze kunststof bakken zijn van degelijke Europese makelij, duurzaam, onverwoestbaar en geschikt voor zeer intensief gebruik. Op deze site vindt u kunststof bakken voor verschillende vormen van logistiek in deze productsoorten:Bekijk hoe onze Silverline stapelbakken functioneren in de nieuwste technologieën op het gebied van automated warehousing management


Kies de juiste pallet bij uw orderpicking

In onze online catalogus treft u meer dan honderd soorten pallets voor een optimaal pallet transport. Met poten of met sleeplatten, met en zonder anti slip noppen, enzovoorts: voor elke orderpicker is er wel een geschikte pallet te vinden in ons assortiment. We hebben ze overzichtelijk ingedeeld in vijf categorieën:

  1. Display pallets
  2. Export pallets
  3. Medium pallets
  4. Heavy pallets
  5. Hygiëne pallets
home-63-450x677.jpg

Onze bakken en pallets zijn leverbaar met verschillende identificatieopties

Uw bakken en pallets identificeren is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk. Een uitgekiende tracking technologie bij het online voorraadbeheer van uw bakken en pallets kent deze voordelen:

  1. Een afname van verkeerd bezorgde producten.
  2. Een betere afhandeling door status van een order real-time mee te geven.
  3. Zeer nauwkeurig voorraadbeheer.

We kunnen uw kunststof logistieke producten afleveren met (elektronische) identificatie die gebrand is op of in het kunststof. De methodes die we hierin onderscheiden zijn hotstamp, zeefdruk, reliëf, InMouldLabel, RFID en de alom bekende barcode. Deze opties kunnen actueel communiceren met uw computernetwerk of ERP-systeem. De overeenkomst van alle genoemde methodes voor identificatie zijn betere en betrouwbaarder communicatie, efficiënter werken & kostenreductie!


Onze oplossingen in de praktijk

Tray voor kartonnen dozen
http://www.schiphorstbv.nl/wp-content/uploads/Trays.jpg

Uitdaging
Het realiseren van een ladingdrager die als ondersteuning dient voor andere verpakkingen zoals karton. Deze ladingdrager dient de nadelen in de handeling van karton en andere primaire verpakkingen op te heffen. Deze schieten vaak tekort op het  gebied van vormvastheid, slijtvastheid, anti-slip en inwerking van vocht. De ladingdrager moet in drie verschillende afmetingen worden uitgevoerd.

Oplossing
Een serie van drie trays met versterkte bodems en lage wanden. De trays zijn voorzien van barcodelabels om de snelle verwerking van product en bijbehorende data te garanderen. Gaten in de bodem bieden de mogelijk om producten in één eenvoudige handeling te kunnen opduwen om zo uitermate snel een order te kunnen verzamelen. Deze trays zijn de ideale oplossing om in supply-chain diverse primaire verpakkingen te kunnen blijven gebruiken zonder het ongemak hiervan.

450.000 bakken voor Wehkamp
450-000-bakken-voor-wehkamp-3.jpg

Uitdaging
Het ontwikkelen van een intern transport- en opslagmiddel voor non-foodartikelen dat zowel geschikt is voor gebruik in een shuttle als op een rollenbaan. Er is behoefte aan een compacte handelbare ladingdrager, geschikt voor het opbergen van kleine delen. Omdat de opdrachtgever een duurzame visie heeft op zijn warehousesysteem en daarmee ook op de inzet van de bakken, moet er een duurzame ladingdrager ontwikkeld worden.

Oplossing
Een robuuste nestbare bak die automatisch is te vervoeren, zich stabiel verplaatst in shuttle systemen en over rollerbanen, opdeelbaar is in kleinere vakken en voorzien is van data door middel van barcodes. De bak is uniek qua afmeting en vormgeving en volledig afgestemd op het door KNAPP ontwikkelde magazijnsysteem.

Er is voor de productie voor duurzaam en hoogwaardige PP-materiaal (polypropyleen) gekozen, dat in combinatie met een weldoordacht en innovatief design, jaren meegaat. Het PP-materiaal is ook de beste keus om aan strikte (maat)tolerantie-eisen van de bak te kunnen voldoen.

Orderpickbak voor Shimano
bak-voor-orderpicksysteem-2.jpg

Uitdaging
Het ontwikkelen van een intern transport- en opslagmiddel voor non-foodartikelen dat zowel geschikt is voor gebruik in een orderpicksysteem en op een rollenbaan, maar ook als distributiebak naar de vestiging c.q. eindklant. Er is behoefte aan een compacte handelbare ladingdrager, geschikt voor het

Oplossing
Als basis is er gekozen voor bakken uit de sterke Silverline serie. In het ontwerp van deze bakken zijn een paar wijzigingen aangebracht om zo de bakken te laten aansluiten op het orderpicksysteem van de klant. Zo zijn de bakken voorzien van een versterkte bodem, uitgerust met een modulair vakverdeelsysteem en zijn de bodems geschikt gemaakt voor rollenbaansystemen.

Orderpickbakken voor ICI PARIS XL