Opvouwbare-palletboxen-Schiphorst.width-2560

Opvouwbare palletboxen

voor componenten en onderdelen

De opvouwbare palletbox, praktisch in al zijn eenvoud

Opvouwbare palletbozen lenen zich bij uitstek voor de aanvoer van componenten langs assemblagelijnen. Deze boxen voor bulkopslag zijn makkelijk toegankelijk bij vullen en ledigen. Een opvouwbare palletbox bestaat uit drie delen. De set bevat een pallet, een opvouwbaar wanddeel en een overvallend deksel. Dankzij de eenvoudige manier van vullen en opbouwen is de palletbox erg gewild langs productielijnen. En het systeem is doodeenvoudig: een bodem, opzetwand en deksel. De bodem kan beladen worden zonder opzetwand, na het vullen kan de wand er eenvoudig omheen worden geplaatst. Tot slot zorgt een overvallend deksel voor stabiliteit en vormvastheid.

Opvouwbare-palletboxen-Schiphorst7.original.format-webp-2
Opvouwbare-palletboxen-Schiphorst7.original.format-webp
Opvouwbare-palletboxen-Schiphorst4.original.format-webp-2
Opvouwbare-palletboxen-Schiphorst4.original.format-webp

Palletboxen opvouwen

Bij lege boxen kunnen de wanden gemakkelijk uit de bodem worden getild. De wanden bestaan uit één geheel en kunnen in één handbeweging opgevouwen worden. Eenmaal opgevouwen passen ze precies in de pallet die het bodemdeel vormt. De deksel gaat hier weer overheen en de set is klaar voor opslag of retourtransport. De volumereductie van een opgevouwen set ten opzichte van een opgebouwd set bedraagt ca. 75%. Dankzij de inrijopeningen is de palletbox met behulp van een heftruck makkelijk te verplaatsen en te stapelen. Opgevouwen palletboxen zijn stabiel tot grote hoogte te stapelen, zodat ze weinig opslagruimte in beslag nemen.

Verschillende uitvoeringen opvouwbare palletboxen

Opvouwbare palletboxen zijn verkrijgbaar in gangbare euronorm afmetingen: 800x600x700 mm, 1200x800x940 mm en 1200x1000x1000 mm. Daarnaast zijn er ook extra brede varianten beschikbaar van 1500 mm, 1600 mm en 1800 mm breed. Kortom: voor elke bulkvolume is er een geschikte opvouwbare palletbox voor handen. De meeste opvouwbare palletboxen zijn voor zien van een praktische uitpakklep van ca. 800x350 mm.

Waar worden opvouwbare palletboxen voor gebruikt?

Opvouwbare palletboxen worden veel gebruikt bij assemblagelijnen en een uitpakklep maakt de inhoud toegankelijk voor de assemblage medewerker. Ze worden onder meer toegepast in de automotive industrie en toeleverindustrie voor de installatiebranche. Het systeem van de opvouwbare palletbox leent zich bij uitstek voor uitwisseling lans productie- en assemblagelijnen. Naast het standaard assortiment (zie hieronder) zijn er diverse maatwerkopties mogelijk. Denk hierbij aan deelcompartimenten voor in de palletbox of aan voorgevormde ladingdragers voor gevoelige artikelen die als layer tussen de goederen worden geplaatst.

Kwaliteit en duurzaamheid

Onze opvouwbare palletboxen zijn gemaakt van hoogwaardig hdpe en pp en geproduceerd op Europese bodem. De deksel en palletbodem zijn vervaardigd uit vormvast en duurzaam gerecycled hdpe. De opvouwbare wanden zijn gemaakt van polypropeen trilaminaat. Bij het design is gekozen voor een optimale balans tussen bruikbaarheid, maximale volumereductie en belastbaarheid. De deksel en palletbodem voorzien in uitsparingen voor het bevestigingen van trekbanden. De herbruikbare palletboxen gaan jarenlang mee en de diverse setdelen zijn separaat leverbaar wanneer één onderdeel onverhoopt beschadigd raakt.

Opvouwbare-palletboxen-Schiphorst11
Opvouwbare-palletboxen-Schiphorst10