Palletbox_bewerken.width-2560

Maatwerk aan kunststof palletboxen

voor elke toepassing een oplossing

Oplossingen op maat

Kunststof palletboxen, bakken en pallets worden geproduceerd door middel van het spuitgietproces. Dat biedt de mogelijkheid om complexe vormen te produceren. In de loop der jaren hebben wij voor  diverse toepassingen uiteenlopende kunststof ladingdragers ontwikkeld. Dat heeft geleid tot een uitgebreid en doordacht assortiment dat u kunt raadplegen in onze online catalogus.

Ondanks ons brede en diepe aanbod aan kunststof ladingdragers kan het zijn dat uw logistieke oplossing hier niet bij zit. Wanneer zich dat voordoet kunnen we u van dienst zijn met een stukje maatwerk.

Zo kunnen wij in nauwe samenwerking met u een compleet nieuwe ladingdrager te ontwikkelen. Of wellicht zit de oplossing in een (kleine) aanpassing aan een bestaande ladingdrager, zoals bij deze palletboxen die voorzien zijn van een schuifklep waardoor er makkelijker producten uit gehaald kunnen worden.

Kunststof palletbox met schuifklep

Kunststof palletboxen worden vaak toegepast voor het opslaan van assemblage artikelen. Door palletboxen in een stelling te plaatsen of door ze gestapeld in het magazijn weg te zetten, kunnen er meerdere goederen per vierkante meter worden opgeslagen. Efficiënt voorraadbeheer, maar wel lastig wanneer er vaak goederen uit de palletbox gepickt moeten worden. Als oplossing zijn deze palletboxen naar klantwens voorzien van een schuifklep, waarbij de afmeting en de locatie van de klep bepaald zijn door de klant.

Deze klant is leverancier van bevestigingsmaterialen. Geproduceerde materialen worden los opgeslagen in de palletboxen en in de palletbox vervoerd naar de verpakkingsafdeling. Daar worden de materialen uitgepakt om ze te verpakken. Dankzij de schuifklep onderin de wand kunnen de verpakkingsmedewerkers makkelijk bij de materialen komen, zonder dat er een heftruck aan de te pas moet komen om de palletboxen af te stapelen of uit de stelling te halen.

Mogelijkheden

Onze montage afdeling heeft ruime ervaring met het zagen, lassen, frezen en samenvoegen van diverse soorten kunststof. Met onze productieruimte en middelen voorzien wij onder meer in de volgende bewerkingen aan palletboxen:

 • Verlagen palletboxwanden
 • Aanbrengen van een stortgat
 • Aanbrengen van markeringen behoeve van productsortering
 • Aanbrengen van een uitpakopening
 • Overvallend deksel scharnierend maken
 • Montage van verzegelsysteem middels hangsloten
 • Montage van wielen
 • Verankeren van klossen in de poten
Schiphorst_bewerkingen2
Schiphorst_bewerkingen3
Schiphorst_bewerkingen4

Assortiment palletboxen

Schiphorst biedt een uitgebreid totaalassortiment aan kunststof ladingdragers met branchegerichte oplossingen. Inde categorie palletboxen vindt u onder meer:

 • Groot volume palletboxen (300-650 liter)
 • Extra groot volume palletboxen (1.000-1.400 liter)
 • Inklapbare palletboxen
 • Dubbelwandige palletboxen

Service en informatie

Een duurzame visie

Bij Schiphorst werken we aan duurzame logistiek. Aan een sector die zich ontwikkelt met oog voor mens en milieu. Dat doen we door het faciliteren van efficiënte distributie en het beperken van grondstofgebruik. We produceren en distribueren herbruikbare kunststof ladingdragers met een lange levensduur. Daarnaast recyclen we ladingdragers die afgeschreven of onbruikbaar zijn. Deze worden gescheiden, gesorteerd, vermalen en omgesmolten tot granulaatkorrels, die we gebruiken voor de productie van nieuwe ladingdragers. Dat doen we niet alleen voor onze eigen organisatie. We geven klanten de mogelijkheid om afgeschreven kunststof ladingdragers te laten recyclen en het verkregen gerecyclede granulaat te gebruiken voor de productie van nieuwe ladingdragers. Op die manier werken we samen met onze klanten aan circulaire productie en een duurzame markt.

Advies op maat

Heeft uw organisatie specifieke verpakkingswensen of heeft u vragen over een product uit ons brede standaard assortiment? We beschikken over een groot team van toegewijde branche- en productspecialisten met jarenlange ervaring in het vak. Daardoor kunt u altijd rekenen op waardevolle informatie over onze producten en een advies op maat. Neem vrijblijvend contact op. We zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.