Kookkrat2.3840x1386

Hittebestendige kratten

Levensmiddelgeschikt

Koken in kunststof

Regelmatig gaan we bij klanten op bezoek om te kijken of alles nog naar wens verloopt met onze bakken, kratten en pallets. We kunnen dan meteen foto’s maken van onze producten in de praktijk. Zo kunnen we u weer laten zien hoe u onze kunststof ladingdragers in kunt zetten als logistieke oplossing in uw bedrijf! Zo mochten we onlangs foto’s maken van onze hittebestendige kratten die dagelijks worden gebruikt bij vakpoelier W&G Brinkhorst in Ede en De Klomp.

Ambachtelijk

W&G Brinkhorst is specialist op het gebied van gevogelte, wild en daarvan bereide producten als exclusieve wildhammen en patés. Zij levert aan horeca, zorginstellingen, maaltijdproducenten, cateraars en aan de retail. W&G Brinkhorst wordt gewaardeerd om hun uitgebreide en kwalitatief hoogwaardige assortiment, de snelle levertijden en bovenal hun vakmanschap in de productieruimte.

Van dat laatste mogen we zelf ook wat waarnemen als we foto’s komen maken. Uiteraard staat hygiëne op nummer één en doorlopen we de juiste stappen van wassen en omkleden voordat we ook maar één stap in de productieruimte zetten. Daar zien we meteen dat W&G nog ambachtelijk werkt. Vakmensen achter werktafels treffen handmatig met mes en ander slagersgereedschap de voorbereidingen voor het leveren van een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.

Sous-vide koken met Schiphorst kratten

Wij vervolgen onze weg  naar de ruimte waar onze hittebestendige bakken worden gebruikt, vaak ook aangeduid als simpelweg ‘kookkratten’. W&G Brinkhorst gebruikt onze kookkratten met name voor het sous-vide koken (vacuümgaren) van vlees. Bij dit proces wordt het vlees in vacuümzakken langzaam gegaard bij een gelijkmatige temperatuur (in dit geval zo rond de 85°C). Hierbij is het niet ongebruikelijk dat de kratten zo’n 27 uur achter elkaar aan deze hoge temperatuur worden blootgesteld. Sous-vide gekookte producten zijn populair bij de afnemers van W&G Brinkhorst; het levert een zeer mals eindproduct op, dat ook nog eens lang houdbaar is.

W&G Brinkhorst draait inmiddels een klein jaar met de blauwe kookratten en is zeer tevreden. “De kratten zijn zeer vormvast, ook na herhaaldelijk gebruik bij hoge temperaturen. Dat hebben we in het verleden met andere kratten wel anders meegemaakt. Dankzij die ervaringen weten we deze kratten extra te waarderen.”

Kookkrat_Schiphorst (3).jpg
Kookkrat_Schiphorst (3).jpg
Kookkrat_Schiphorst (1).jpg

Bekijk deze producten online!