5.000 kunststof stapelbakken als meermalige verpakking voor intern transport van metalen delen

In Varsseveld in de Achterhoek vindt u het snelgroeiende 247TailorSteel. 247TailorSteel is een innovatieve metaalbewerker met een uniek on-demand-leveringsconcept. Dagelijks levert 247 TailorSteel talloze maatwerk orders aan bedrijven. Voor de optimalisatie van interne logistiek gebruikt 247TailorSteel verdeeld over 3 vestigingen inmiddels zo’n 5.000 stapelbakken van Schiphorst.

247TailorSteel werkt met een uniek concept waarbij de klant online binnen een paar minuten een prijs ontvangt. Desgewenst kan men direct bestellen en kan de klant zijn maatwerk producten binnen twee dagen in huis hebben. Aan de basis van dit concept ligt Sophia® (Sophisticated Intelligent Analyser). Sophia® is een online bestelportaal waarin 2D en 3D tekeningen kunnen worden aangeleverd. Het programma werkt met kunstmatige intelligentie, waaruit de productie en logistiek worden aangestuurd. Met ruim 450 gemotiveerde vakkundige medewerkers wordt er dagelijks (24/7) in ploegen gewerkt om de hoogwaardige metaalproducten zo snel en efficiënt mogelijk bij de klant te krijgen.

Procesoptimalisatie en verduurzaming

Om de hoogwaardige kwaliteit continu te waarborgen is het bedrijf, dat in 2007 van start is gegaan, constant bezig met procesoptimalisatie en verduurzaming. Eén van efficiëntieslagen die 247TailorSteel de afgelopen jaren heeft gemaakt is de manier waarop intern orders worden verzameld.

Het custommade aanbod van 247TailorSteel resulteert grotendeels in orders waarvan de uiteenlopende orderregels op verschillende machines worden geproduceerd. Voorheen werden de apart geproduceerde onderdelen individueel verpakt en voor verzending samengevoegd in één kartonnen doos of op één pallet.

Door alle onderdelen apart te verpakken werd er relatief veel verpakkingsmateriaal toegepast. Daarom is 247TailorSteel overgestapt op een duurzaam verzamelsysteem middels kunststof bakken van Schiphorst. Daarbij worden de individueel geproduceerde onderdelen in een herbruikbare kunststof bak geplaatst en vanuit de productie naar de logistieke hal vervoerd.

247Tailorsteel

Middels een eigen coderingssysteem van 247TailorSteel komen alle apart geproduceerde orderregels van één bestelling op dezelfde pickunit terecht. Zodra de order compleet is wordt alles voor transport in één doos of op één pallet geplaatst. Er wordt geen overbodig verpakkingsmateriaal meer toegepast en de kunststof bakken gaan retour naar de productieafdeling zodat ze weer gebruikt kunnen worden bij de productie van nieuwe orders. Met deze nieuwe werkwijze heeft 247TailorSteel het gebruik van eenmalige verpakkingen met 50% gereduceerd.

De juiste Schiphorst bakken voor 247TailorSteel

Voor het verduurzamingsproject heeft 247TailorSteel gekozen voor de stevige Basicline- en Silverline stapelbakken van Schiphorst. Deze robuuste euronorm stapelbakken zijn glad van binnen en aan de buitenzijden voorzien van de nodige verstevigende ribstructuren, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn als meermalige verpakking en het opslaan van metalen delen. Om onderscheid te kunnen maken tussen verschillende productstromen werkt 247TailorSteel met blauwe en grijze kratten. Blauwe kratten worden ingezet voor aluminium en RVS en de grijze kratten voor overige metaalsoorten. De bakken zijn gemaakt van slagvast polypropeen. De bakken hebben een bijzonder lange levensduur en zijn 100% recyclebaar waarbij het geregenereerde granulaat weer ingezet wordt om nieuwe stapelbakken van te maken. Voor 247TailorSteel zijn de transportbakken voorzien van een logobedrukking waarmee de bakken mooi aansluiten bij de huisstijl van het innovatie metaalbewerkingsbedrijf. Naast de vestiging in Varsseveld zijn ook de vestigingen in Oyten en Hilden (Duitsland) door Schiphorst voorzien van nieuwe transportbakken.

247Tailorsteel2
247Tailorsteel3
247Tailorsteel1

Individueel geproduceerde onderdelen worden voorzien van de nodige orderinformatie en in een herbruikbare kunststof bak geplaatst. De goederen worden van de productie naar de logistieke hal vervoerd, waar alle orderregels worden samengevoegd en efficiënt en duurzaam in één verpakking worden verpakt voor verzending. Vervolgens gaan de bakken weer de productie in voor het verzamelen van nieuwe orders.

Duurzame opslagbakken voor uw organisatie

Wilt u weten of het gebruik van stapelbakken ook lonend kan zijn voor uw organisatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze productspecialisten zijn al geruime tijd actief in uw branche en kunnen u van waardevolle informatie voorzien aangaande het toepassen van de juiste kunststof ladingdrager in uw logistieke proces. Desgewenst kunnen wij u op uw locatie bezoeken voor advies op maat.
Bel, e-mail of app voor een afspraak!


Bekijk onze stapelbakken in de online catalogus