Schiphorst_hygienepalletbox.width-2560

Efficiënt werken met gekleurde palletboxen

Gekleurde kunststof palletboxen

Kunststof palletboxen zijn ideaal voor bulkopslag en opslag van grote goederen. Hoewel het gros van de palletboxen nog altijd in de bekende neutrale grijze kleur worden gemaakt, neemt de vraag naar gekleurde palletboxen toe.

Functie van gekleurde palletboxen

Kleuren lenen zich op een eenvoudige en overzichtelijke manier voor het coderen van logistieke handelingen. Daarom worden gekleurde palletboxen vaak gebruikt voor het scheiden van goederen- en afvalstromen. Ook worden ze gebruikt om grondstoffen mee te scheiden. Voorbeelden van branches waar veel met gekleurde palletboxen wordt gewerkt zijn de recyclingindustrie en de levensmiddelenindustrie.

Zo gebruikt de recyclingindustrie onder meer blauwe palletboxen voor het scheiden van papier en karton en zwarte palletboxen voor het opslaan van restafval.

In de levensmiddelenindustrie dient men afvalstromen en bijproducten van dierlijke producten direct te scheiden. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen categorie 1, 2 en 3 afval. Per categorie gelden er strenge regels voor hoe het restproduct verder toegepast mag worden. Door te werken met een kleurcodering worden foutmarges aanzienlijk verkleind. Dankzij hun grote volume bieden gekleurde palletboxen meteen ook een logistieke oplossing. De producten kunnen, zonder verder ompakken, in de palletboxen worden opgeslagen, gekoeld en getransporteerd.

Hogeslag24.scale-50.format-webp

Diverse kleuren kunststof palletboxen

Naast de standaard grijze palletboxen leveren wij onder meer blauwe, gele, groene en rode palletboxen. De kleurmogelijkheden verschillen per type palletbox:

Standaard palletbox

Afmetingen:
1.200x800x580 mm
1.200x800x800 mm

Uitvoeringen:
dicht / 4 poten

Standaard palletbox

Afmetingen:
1.200x1.000x760 mm

Uitvoeringen:
dicht / 4 poten of 3 sleeplatten

Hygiëne palletbox

Afmetingen:
1.200x800x740 mm
1.200x1.000x740 mm

Uitvoeringen:
dicht of geperforeerd / 9 poten of 2 sleeplatten

AGF palletbox

Afmetingen:
1.200x1.000x785 mm

Uitvoeringen:
geperforeerd / 4 poten of 2 sleeplatten

Extra volume palletbox

Afmetingen:
1.200x1.150x1.250 mm

Uitvoeringen:
dicht of geperforeerd / 3 of 6 sleeplatten

Palletboxen kleur geven

Hoewel er steeds meer type palletboxen standaard in meerdere kleuren leverbaar zijn, kan het zich voordoen dat juist het type palletbox dat u zoekt niet beschikbaar is in de kleur die uw logistieke proces nodig heeft. In dat geval kunnen wij u van dienst zijn met een stukje maatwerk door opvallende kleurvlakken aan te brengen op de palletboxen. Ook het aanbrengen van een (oplopende) nummering of een bedrijfslogo behoren tot de mogelijkheden.

Palletbox_Zeefdrukken
Schiphorst bedrukkingen.jpg

Meer weten over gekleurde palletboxen?

Wilt u weten welke palletboxen het meest geschikt zijn voor uw logistieke toepassing? Informeer dan vrijblijvend bij onze productspecialisten. Zij hebben jarenlange ervaring in uw branche en kunnen u van waardevol advies voorzien. Of neem een kijkje in onze online catalogus en bekijk hier ons uitgebreide assortiment met palletboxen.