Dollys_Schiphorst_header2.width-2560

Transportdolly's

voor bakken en kratten

Hondjes voor het verplaatsen van plastic bakken en kratten

Transportdolly's zijn kleine karretjes voor het verplaatsen van zware dingen zoals kratten en dozen. De transportdolly wordt ook transporthondje, transportroller of transboy genoemd.

Schiphorst biedt een breed assortiment aan dolly's voor het opslaan, verplaatsen en vervoeren van kunststof bakken en kratten. Deze accessoire biedt de gebruiker een groot gemak. Een dolly is ergonomisch in gebruik en maakt het makkelijker om in één keer een zware stapel met gevulde kratten te verplaatsen. Kortom, wie met veel met kratten werkt kan niet zonder dolly!

Soorten transportdolly’s

Dolly’s zijn er in uiteenlopende soorten en maten. Zo zijn er speciale dolly’s voor onder filmapparatuur en dolly's voor onder meubels, die veel worden gebruikt in de verhuissector. De dolly’s van Schiphorst zijn specifiek ontworpen om kunststof kratten en (nest-/)stapelbakken mee te vervoeren. Ze hebben, net als onze kratten, euronorm afmetingen (400x300 mm, 600x400 mm en 800x600 mm).

Ons dolly-assortiment bestaat uit:

productopties-dollys-7.original.format-webp

Dolly's voor euronorm bakken en kratten

De meest gebruikte dolly is de euronorm dolly van 600x400 mm. Voor deze variant bieden wij diverse plateau- en wielopties, waarmee er voor elke toepassing een geschikte dolly beschikbaar is. Zo zijn er onder meer verschillende wielen voor ruwe en gladde ondergronden, wielen met een geluiddempende looplaag en wielen die vochtbestendig zijn. Door al deze opties kan het kiezen van de juiste dolly voor uw toepassing een lastige bezigheid zijn. Met onze dollykeuzehulp wordt het selecteren van de meest geschikte dolly een stuk makkelijker gemaakt. Volg ons keuzeschema in onderstaande afbeeldingen of maak gebruik van de doorklikbare keuzehulp.


Plateaukeuze:

dolly-keuzehulp-4.jpg

Wielkeuze:

dolly-keuzehulp-3-1024x636.jpg

Overige verrijdbare onderstellen

Naast transportdollies biedt Schiphorst ook rolcontainers en bakkenwagens aan als verrijdbare onderstellen. Rolcontainers zijn niet alleen geschikt voor het vervoeren van kunststof bakken, ook dozen kun hier goed op vervoerd worden. Bovendien zijn rolcontainers beter geschikt voor extern transport dan de kunststof dolly’s.

Dankzij het gebruik van hekken bieden rolcontainers meer stabiliteit gedurende het wegvervoer. De kunststof bakkenwagens zijn geschikt voor verschillende afmetingen stapelbakken.

In tegenstelling tot bij rolcontainers worden de bakken in bakkenwagens geschoven in plaats van gestapeld, zodat de bakken separaat uit de kar kunnen worden getrokken. Ideaal voor het opslaan van verse maaltijden etc. De bakkenwagens, die ook nog eens zeer hygiënisch zijn vormgegeven, worden dan ook vaak gebruikt in de horeca. Bakkenwagens kunnen ook op maat worden geleverd.

WEETJE

Een dolly ook vaak transporthondje genoemd. De herkomst van deze naam is niet helemaal duidelijk, maar er zijn wel wat meningen over. De één stelt dat de vier zwenkwieltjes overeenkomen met de vier pootjes van een echt hondje. Evenals het formaat van de dolly met een echt hondje vergelijkbaar is. Daar zou het hulpmiddel zijn naam als hondje aan danken. Een ander verwijst naar de de uitdrukking "Komt men over de hond, dan komt men ook over de staart". Dit 18-eeuwse gezegde betekent: wanneer men de grootste moeilijkheid te boven is, dan zijn ook de makkelijkere te overwinnen. Ofwel; wanneer je lading eenmaal op de dolly staat (over het hondje), komt je lading wel op zijn plek terecht.

Eenvoudig dolly’s stapelen

Het opslaan van dolly’s kan voor hoofdbrekens zorgen. Door de incourante vorm gaat het stapelen van dolly’s vrij ongemakkelijk. Niet zelden levert dit scheve en onstabiele torens van karretjes op. Het spreekt voor zich dat het grote frustraties oplevert wanneer zo'n stapel omvalt. Vaak is er op de werkvloer nauwelijks tijd om met veel precisie en geduld dolly's te gaan stapelen. Als oplossing heeft Schiphorst de dolly verzamelaar geïntroduceerd.

Op deze verzamelaar kunnen maar liefst 15 dolly's gestapeld worden. De verzamelaar is verrijdbaar en kan dus makkelijk door de werkruimte heen verplaatst worden. De verzamelaar is zowel verkrijgbaar in gegalvaniseerd staal verkrijgbaar als in roestvrijstaal.

nieuw-in-assortiment-dolly-verzamelaar.jpg

Meer weten over kunststof dolly's?

Onze productspecialisten zijn u graag van dienst en informeren u met plezier verder over zaken als de vele kleurmogelijkheden en bedrukkingsopties!

Productcategorieën