httpwww.schiphorstbv.nlwp-contentuploadscleve.width-2560

Bespaar tijd en geld

met de klapkratten van Schiphorst

Clever Fresh Box als retourtransport voor orchideeënsubstraat

Microflor, toonaangevend kweker van orchideeën, verruilt de kartonnen doos als verpakkingsmiddel voor potgrond voor de duurzame herbruikbare klapkratten van Schiphorst Transport en Opslagtechniek B.V.

Meermalige verpakking voor substraat

Microflor in Lochristi, onderdeel van de Floré Groep, is actief in veredeling, vermeerdering, acclimatisatie, teelt van en de handel in potplanten. Microflor heeft zich met name gespecialiseerd in het kweken van orchideeën. Het kweken van zo’n bijzondere plant vereist een aantal bijzondere handelingen, waaronder het in vitro steken van jonge orchideeënscheuten. Deze scheuten hebben nog geen wortels en worden voor het ontwikkelen van wortelen in een speciaal substraat gepoot.  In dit substraat zitten de juiste voedingsstoffen en plantenhormonen om er voor te zorgen dat de weefselstukjes kunnen uitgroeien tot een nieuwe plant.

De aanlevering van het substraat gebeurde tot voor kort in kartonnen dozen. Omdat het substraat bij een vaste leverancier vandaan komt, heeft Microflor besloten om de dozen in te ruilen voor een meermalige verpakking, namelijk kunststof klapkratten. Deze omzetting biedt Microflor een aantal voordelen:

  • Geen afvalverwerking van karton meer nodig.
  • Geen rommel van karton(resten) op de werkvloer.
  • Sneller en eenvoudiger een nieuwe voorraad substraat aanbreken tijdens het potproces.
  • Makkelijk te verplaatsen op kunststof dolly’s.
  • Stabiele stapeling op pallets en op de werkvloer.
  • Duurzaam in gebruik, zeer lange levensduur.
  • Voordeliger bij langdurig gebruik

Kortom, het gebruik van klapkratten bespaart tijd en geld!

clever-fresh-box-als-retourtransport-voor-orchideeensubstraat-8.jpg
clever-fresh-box-als-retourtransport-voor-orchideeensubstraat-2.jpg
clever-fresh-box-als-retourtransport-voor-orchideeensubstraat-4.jpg
clever-fresh-box-als-retourtransport-voor-orchideeensubstraat-6.jpg
clever-fresh-box-als-retourtransport-voor-orchideeensubstraat.jpg
clever-fresh-box-als-retourtransport-voor-orchideeensubstraat-7.jpg
clever-fresh-box-als-retourtransport-voor-orchideeensubstraat-8.jpg
clever-fresh-box-als-retourtransport-voor-orchideeensubstraat-10.jpg

Microflor en Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V.

Voordat Microflor gebruik maakte van kunststof klapkratten was Schiphorst hier al in beeld als vaste leverancier van diverse kunststof bakken en palletboxen. Arne Steelandt, R&D en kwaliteit coördinator bij Microflor, geeft aan dat het logisch was om ook bij Schiphorst te informeren naar een klapkrat voor het opslaan en vervoeren van het substraat: “Microflor kent Schiphorst als een betrouwbare leverancier van goede kwaliteitsproducten.” De onlangs vernieuwde Clever Fresh Box sloot goed aan bij de wensen van Microflor. “Deze klapkratten zijn stabiel, sterk, makkelijk te handelen voor onze werknemers en bieden een flinke volumebesparing op het retourtransport naar de substraatleverancier.” vervolgt Steelandt. Inmiddels heeft Microflor duizenden klapkratten in gebruik.

Meer weten?

Bekijk de Clever-Fresh-Box-serie in onze online catalogus. Hier vindt u de productspecificaties, mogelijke opties, kunt u een offerte aanvragen of de kratten direct kopen in onze webshop!

Naar de klapkratten