Dolly keuzehulp

Een plateau met vier wielen, zo eenvoudig is een dolly te beschrijven. U kunt er een krat of stapelbak op zetten en het is te verrijden. Een makkelijkere oplossing voor het verplaatsen van een stapel kratten bestaat er niet.

Toch kan het kiezen van de juiste dolly voor uw toepassing een lastige keuze zijn. Er zijn verschillende plateau’s en verschillende soorten wielen verkrijgbaar die uw werk aanzienlijk kunnen vereenvoudigen. Dan moet u wel het juiste model kiezen. Met behulp van onze keuzehulp voor dolly’s is dat een kleine moeite en wordt u stapsgewijs naar het juiste model geleid.

Onze dolly's zijn zeer solide en voorzien van hoogwaardige wielen van Europese topkwaliteit. De plateaus zijn gemaakt van stootbestendig ABS. Dit materiaal is licht, maar hard en slagvast. Dat maakt deze polymeer bij uitstek geschikt om te worden toegepast voor deze functie.


Dolly keuzehulp schema

De juiste wielen voor uw situatie:

dolly-keuzehulp-3-1024x636.jpg
dolly-keuze-hulp-4.jpg
V1 wielenset

Het V1-wielenset bestaat uit vier harde kunststof polypropeen wielen die geplaatst zijn in gegalvaniseerde metalen zwenkgaffels. In de zwenkkoppen zitten dubbele kogeldraaikransen waardoor de dolly soepel manoeuvreert en eenvoudig te verplaatsen is. Een dolly met deze wielenset heeft een dynamisch draagvermogen van 240 kg. Polypropeen wielen hebben een lage rolweerstand, wat betekent ze op alle ondergronden makkelijk te verplaatsen zijn. Ze zijn daarmee bij uitstek geschikt voor ruwe ondergronden zoals tapijt. De harde wielen nemen geen vocht op en kunnen dus goed gebruikt worden in werkomgevingen waar met water gewerkt wordt.

dolly-keuze-hulp-5.jpg
V2 wielenset

Het V2-wielenset heeft dezelfde eigenschappen als het V1-wielenset, maar bevat naast twee zwenkwielen ook twee bokwielen. Prettig voor wie veel rechtuit wil sturen met de dolly. Wanneer er veel in kleine ruimtes gemanoeuvreerd moet worden, adviseren wij om voor zwenkwielen (V1) te kiezen.

dolly-keuze-hulp-3.jpg
R1 wielenset

Het R1-wielenset bestaat uit vier polypropeen wielen die een stevig thermoplastisch rubber loopvlak hebben. De wielen zijn geplaatst in gegalvaniseerde zwenkgaffels. In de zwenkkoppen zitten dubbele kogeldraaikransen waardoor de dolly soepel manoeuvreert en eenvoudig te verplaatsen is. Een dolly met deze wielenset heeft een dynamisch draagvermogen van 240 kg. Wielen met een zacht rubber loopvlak hebben een wat hogere rolweerstand en zijn geluiddempend. Ideaal dus voor op harde ondergronden.

dolly-keuze-hulp-6.jpg
ER1 wielenset

Het ER1-wielenset bestaat uit vier polyamide wielen met een breed, niet-strepende rubber loopvlak van elastisch (natuur)rubber. De wielen zijn geplaatst in gegalvaniseerde zwenkgaffels. In de zwenkkoppen zitten dubbele kogeldraaikransen waardoor de dolly soepel manoeuvreert en eenvoudig te verplaatsen is. Een dolly met deze wielenset heeft een dynamisch draagvermogen van 480 kg. Wielen met een breed rubber loopvlak hebben een hoge rolweerstand en zijn zeer geluiddempend. Ideaal dus voor op harde en onregelmatige ondergronden zoals asfalt, klinkers en tegels, of binnenshuis in ruimtes met veel obstakels zoals drempels of roostervloeren.

dolly-keuze-hulp-7.jpg
P4 wielenset

Het P4-wielenset bestaat uit vier polyamide wielen met een loopvlak van gespoten polyurethaan. De wielen zijn geplaatst in roestvrij stalen zwenkgaffels. In de zwenkkoppen zitten dubbele kogeldraaikransen waardoor de dolly soepel manoeuvreert en eenvoudig te verplaatsen is. Een dolly met deze wielenset heeft een dynamisch draagvermogen van 450 kg. Polyurethaanwielen hebben een lage rolweerstand en zijn zeer vochtbestendig. Dat in combinatie met de roestvaste gaffels maakt het P4-wielenset bij uitstek geschikt voor zeer natte werkomgevingen waar hygiëne een belangrijke rol speelt. Hierbij valt te denken aan slagerijen, groentesnijderijen etc.


Kies het juiste plateau:

dolly-keuzehulp-4.jpg
dolly-keuze-hulp-11.jpg
Plateau B-0910

Plateau B-0910 is voorzien van een naar binnen gewerkte stapelrand dat extra stabiliteit biedt aan stapelbakken. Dankzij deze stapelrand is dit plateau ook geschikt voor nest-/stapelbakken. Het nadeel van dit plateau is dat bakken er niet op de kop op kunnen staan (daarvoor zit de extra stapelrand in de weg). Dit kan wenselijk zijn na het wassen van de bakken, zodat ze sneller drogen.

dolly-keuze-hulp-10.jpg
Plateau B-0915

Plateau B-0915 is glad uitgevoerd, zonder extra stapelranden. Hierdoor kunnen bakken en kratten ook op de kop op het plateau worden geplaatst, zodat ze bijvoorbeeld snel kunnen drogen na het wassen. Het nadeel van dit plateau is dat het minder geschikt is voor nest-/stapelbare bakken. Door de conische vorm van nest-/stapelbakken zal zo’n bak meer schuiven en minder stabiel op de dolly staan.

Bekijk onze producten online