httpwww.schiphorstbv.nlwp-contentuploadsprodu.width-2560

Harde wielen of zachte wielen?

Kies de juiste dolly voor uw werkplek

Dolly keuzehulp

Een dolly kun je eenvoudig omschrijven als een plateau met vier wielen. Je kunt en kratten en bakken plaatsen en het is makkelijk te verrijden. Een eenvoudigere manier om een stapel bakken te verplaatsen is er niet.

Toch kan het kiezen van de juiste dolly voor jouw toepassing een lastige keuze zijn. Er zijn verschillende soorten plateau’s en wielen verkrijgbaar die je werk aanzienlijk kunnen vereenvoudigen. Maar dan moet je wel het juiste model kiezen. Met behulp van onze keuzehulp voor dolly’s is dat een kleine moeite en word je stapsgewijs naar het juiste model geleid.

Onze dolly's zijn zeer solide en voorzien van hoogwaardige wielen van Europese topkwaliteit. De plateaus zijn gemaakt van stootbestendig ABS. Dit materiaal is licht, en ook stevig en slagvast. Dat maakt deze polymeer bij uitstek geschikt om te worden toegepast voor deze functie.


Schema voor het kiezen van de juiste wielen

De juiste wielen voor jouw situatie:

dolly-keuzehulp-3-1024x636.original.format-webp

Doorloop hier de dolly keuzehulp

dolly-keuze-hulp-4.jpg
V1 wielenset

Het V1-wielenset bestaat uit vier harde kunststof polypropeen wielen die geplaatst zijn in gegalvaniseerde metalen zwenkgaffels. In de zwenkkoppen zitten dubbele kogeldraaikransen waardoor de dolly soepel manoeuvreert en eenvoudig te verplaatsen is. Een dolly met deze wielenset heeft een dynamisch draagvermogen van 240 kg. Polypropeen wielen hebben een lage rolweerstand, wat betekent ze op alle ondergronden makkelijk te verplaatsen zijn. Ze zijn daarmee bij uitstek geschikt voor ruwe ondergronden zoals tapijt. De harde wielen nemen geen vocht op en kunnen dus goed gebruikt worden in werkomgevingen waar met water gewerkt wordt.

dolly-keuze-hulp-5.jpg
V2 wielenset

Het V2-wielenset heeft dezelfde eigenschappen als het V1-wielenset, maar bevat naast twee zwenkwielen ook twee bokwielen. Prettig voor wie veel rechtuit wil sturen met de dolly. Wanneer er veel in kleine ruimtes gemanoeuvreerd moet worden, adviseren wij om voor zwenkwielen (V1) te kiezen.

dolly-keuze-hulp-3.jpg
R1 wielenset

Het R1-wielenset bestaat uit vier polypropeen wielen die een stevig thermoplastisch rubber loopvlak hebben. De wielen zijn geplaatst in gegalvaniseerde zwenkgaffels. In de zwenkkoppen zitten dubbele kogeldraaikransen waardoor de dolly soepel manoeuvreert en eenvoudig te verplaatsen is. Een dolly met deze wielenset heeft een dynamisch draagvermogen van 240 kg. Wielen met een zacht rubber loopvlak hebben een wat hogere rolweerstand en zijn geluiddempend. Ideaal dus voor op harde ondergronden.

dolly-keuze-hulp-7.jpg
P4 wielenset

Het P4-wielenset bestaat uit vier polyamide wielen met een loopvlak van gespoten polyurethaan. De wielen zijn geplaatst in roestvrij stalen zwenkgaffels. In de zwenkkoppen zitten dubbele kogeldraaikransen waardoor de dolly soepel manoeuvreert en eenvoudig te verplaatsen is. Een dolly met deze wielenset heeft een dynamisch draagvermogen van 450 kg. Polyurethaanwielen hebben een lage rolweerstand en zijn zeer vochtbestendig. Dat in combinatie met de roestvaste gaffels maakt het P4-wielenset bij uitstek geschikt voor zeer natte werkomgevingen waar hygiëne een belangrijke rol speelt. Hierbij valt te denken aan slagerijen, groentesnijderijen etc.

dolly-keuze-hulp-6.jpg
ER1 wielenset

Het ER1-wielenset bestaat uit vier polyamide wielen met een breed, niet-strepende rubber loopvlak van elastisch (natuur)rubber. De wielen zijn geplaatst in gegalvaniseerde zwenkgaffels. In de zwenkkoppen zitten dubbele kogeldraaikransen waardoor de dolly soepel manoeuvreert en eenvoudig te verplaatsen is. Een dolly met deze wielenset heeft een dynamisch draagvermogen van 480 kg. Wielen met een breed rubber loopvlak hebben een hoge rolweerstand en zijn zeer geluiddempend. Ideaal dus voor op harde en onregelmatige ondergronden zoals asfalt, klinkers en tegels, of binnenshuis in ruimtes met veel obstakels zoals drempels of roostervloeren.


Schema voor het kiezen van het juiste plateau

dolly-keuzehulp-4.jpg
dolly-keuze-hulp-11.jpg
Plateau B-0910

Plateau B-0910 is voorzien van een naar binnen gewerkte stapelrand dat extra stabiliteit biedt aan stapelbakken. Dankzij deze stapelrand is dit plateau ook geschikt voor nest-/stapelbakken. Het nadeel van dit plateau is dat bakken er niet op de kop op kunnen staan (daarvoor zit de extra stapelrand in de weg). Dit kan wenselijk zijn na het wassen van de bakken, zodat ze sneller drogen.

dolly-keuze-hulp-10.jpg
Plateau B-0915

Plateau B-0915 is glad uitgevoerd, zonder extra stapelranden. Hierdoor kunnen bakken en kratten ook op de kop op het plateau worden geplaatst, zodat ze bijvoorbeeld snel kunnen drogen na het wassen. Het nadeel van dit plateau is dat het minder geschikt is voor nest-/stapelbare bakken. Door de conische vorm van nest-/stapelbakken zal zo’n bak meer schuiven en minder stabiel op de dolly staan.

Gerelateerde productcategorieën