Paternosterbakken-Schiphorst

Optimale bevoorrading Kardex paternostersysteem

met Basicline stapelbakken

Basicline bakken voor paternosterkast Gimeg

Gimeg is een toonaangevende full service onderneming actief in de kampeer-, recreatie-, outdoor- en interieurmarkt. Dagelijks bevoorraadt Gimeg vele afnemers in binnen- en buitenland, van lokale campingwinkels tot grote retailerformules. Dat gebeurt allemaal vanuit het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Lageweide in het hart van Utrecht.

Het moderne magazijn van Gimeg telt 12.000 vierkante meters en is uitgerust met verschillende opslagtechnieken waarmee Gimeg haar klanten snel en efficiënt kan beleveren. Zo werkt men onder meer met de geavanceerde Kardex Shuttle.

Deze shuttle bevat een zogenoemd paternostersysteem en kan daarmee vele pick-units op enkele vierkante meters stallen. Het geavanceerde Kardex-systeem maakt de meters namelijk in de hoogte en niet in de breedte.

Een paternostersysteem is een verticaal transportsysteem en wordt voornamelijk gebruikt om kleine objecten in op te slaan en te transporteren. Het bestaat uit een ketting van lades die door de kast rouleren. Het is een efficiënt en ruimtebesparend opslagsysteem.

Basicline opslagbakken

Aan de Kardex Shuttle van Gimeg zijn op twee etages picktafels geplaatst voor het verzamelen van orders. Bestelde artikelen worden computergestuurd naar de picktafel getransporteerd. Daar opent het systeem zich en schuift de lade met producten naar buiten.

Duurzame Basicline opslagbakken voor de Kardex Shuttle van Gimeg

De lades in de Kardex Shuttle kunnen middels kunststof opslagbakken worden opgedeeld in kleinere vakken. Hiervoor heeft Gimeg gekozen voor Basicline stapelbakken van Schiphorst, en wel om de volgende redenen; Basicline stapelbakken zijn solide en duurzaam in gebruik. De industriële opslagbakken zijn slagvast, stootbestendig en gemaakt van kwalitatief hoogwaardig polypropeen. Ze gaan makkelijk een tiental jaren mee en zijn 100% recyclebaar. Bovendien biedt de Basicline stapelbakkenserie een brede range aan afmetingen, zodat er voor de meest uiteenlopende artikelen pickunits gecreëerd kunnen worden. Voor de allerkleinste artikelen is de Basicline serie uitgerust met diverse afmetingen inzetbakken, waarmee eenvoudig een vakverdeling kan worden gemaakt van twee tot acht kleinere vakken. Door deze grote diversiteit aan afmetingen biedt elke paternosterkast een optimale vullingsgraad. Dankzij hun doordachte design met gebogen ribstructuren zijn Basicline bakken sterk en toch licht, zodat ze het paternostersysteem niet overmatig belasten.

Gimeg heeft gekozen voor een selectie van bakken van 300x200 mm, 400x300 mm en 600x400 mm en inzetbakken van 176x136 mm. Hiermee slaat Gimeg in het paternostersysteem tot 1.700 verschillende artikelen op, met een totale voorraad van ca. 3.500 items.

Paternoster_Schiphorst_Gimeg_6

De Kardex Shuttle maakt meters in hoogte en herbergt ca. 1.700 verschillende artikelen.

Paternoster_Schiphorst_Gimeg_7

De selectie van verschillende afmetingen opslagbakken...

Paternoster_Schiphorst_Gimeg_8

...biedt ruimte aan ca. 3.500 items.

Paternoster_Schiphorst_Gimeg_9

Het groene signaal geeft aan waar de artikelen liggen die de orderpicker moet verzamelen.

Paternoster_Schiphorst_Gimeg_5

Lichtsignalen tonen de orderpicker uit welke opslagbakken hij de bestelling moet verzamelen.

Magazijn bevoorraden met opslagbakken

Naast bakken voor paternostersystemen kent Schiphorst tal van opslagmiddelen voor de intralogistiek, geautomatiseerde magazijnen en traditionele magazijnen. Bekijk alle mogelijkheden in onze online catalogus of maak gebruik van onze gratis adviesservice. Onze productspecialisten informeren u graag over de specifieke oplossingen die wij per branche te bieden hebben.