Plastic kratten

13 resultaten.

Plastic kratten kopen?

Wilt u iets opbergen, verzamelen, sorteren of vervoeren? Maak gebruik van een krat. Onze plastic kratten zijn uitermate geschikt. Maar welke krat kiest u? Lees snel verder voor meer informatie.

Verschil tussen plastic kratten en bakken

Allereerst starten we met het onderscheid tussen plastic kratten en kunststof bakken. Er is geen officieel verschil (het zijn feitelijk synoniemen van elkaar), maar in de praktijk beschouwt men de geperforeerde versie vaak als kratten en de dichte versie als bakken. De geperforeerde wanden en bodem in de krat geven de goederen die worden opgeslagen extra ventilatie. Hierdoor zijn plastic kratten niet alleen geschikt voor de industrie, maar ook voor de vleessector, bakkerijen, horeca en meer. Hieronder hebben wij kort alle eigenschappen van een krat opgesomd;

 • een plastic krat heeft vaak geperforeerde wanden en eventueel een geperforeerde bodem;
 • een plastic krat is meestal levensmiddelengeschikt;
 • een plastic krat is verkrijgbaar in diverse kleuren;
 • een plastic krat is te bedrukken;
 • een plastic krat is te stapelen;
 • een plastic krat is vaak inklapbaar of opvouwbaar.

Kunststof kratten van PP of HDPE

Schiphorst produceert haar kunststof kratten in polypropeen (PP) of polyetheen (HDPE). Polypropeen en polyetheen zijn bestand tegen bacteriegroei, de meeste chemische oplosmiddelen en de meeste zuren. Hierdoor zijn kratten van PP en HDPE zeer geschikt voor cleanrooms en steriele werkplekken. Polypropyleen is één van de meest gebruikte kunststoffen en is zeer bestand tegen lage temperaturen (tot -40°C). HDPE is beter bestand tegen hogere temperaturen, oplopend tot 70°C. Naast de eigenschappen van deze specifieke soorten, heeft kunststof ook de volgende eigenschappen;

 • kunststof is hygiënisch en makkelijk te onderhouden;
 • kunststof is te recyclen;
 • kunststof is licht;
 • kunststof heeft een hoge vormstabiliteit en lange levensduur;
 • kunststof heeft een vaste afmeting.

Van transportkrat tot stapelkrat: verschillende soorten en maten

Er zijn verschillende plastic kratten beschikbaar in diverse maten voor verschillende branches. Denk aan stapelkratten, inklapbare kratten, AGF kratten, vleeskratten, broodkratten, kookkratten en opvouwbare kratten. Simpelweg zijn alle kratten tijdelijk opbergkratten.

Uitpakkratten

Schiphorst biedt diverse uitpakkratten aan in verschillende formaten. Ze zijn praktisch te gebruiken bij het (order)picken van goederen door de ruime uitpakopening. Daarnaast zijn ze vormvast en duurzaam. Onderling zijn ze allen te stapelen. Heeft u een mobiel magazijn? Dan kunt u een dolly plaatsen onder het onderste uitpakkrat en een reeks in één keer vervoeren.

Inklapbare kratten

Onze inklapbare kratten, zoals de naam al zegt, zijn inklapbaar. Ze zijn eenvoudig te openen en sluiten door de gepatenteerde vergrendelingstechniek. Ze hebben ook een zeer hoge stapelbelasting, tot circa 400 kilo. Doordat de kratten inklapbaar zijn, zorgt dit voor maximale ruimtebesparing.

AGF kratten

Onze AGF kratten worden veel gebruikt door de AGF sector, kortom bedrijven en telers die werken met aardappelen, groente en fruit. Het belangrijkste in deze branche is de versheid van de producten. Hierdoor zorgen wij voor de juiste perforatie, kratten die tegen een stootje kunnen en materiaal dat levensmiddelengeschikt is.

Broodkratten

Over het algemeen hebben broodkratten zeer grove perforatie. Deze perforatie is zeer geschikt voor de ventilatie die vers brood nodig heeft. Gebeurt dit niet, dan verliest brood zijn smaak en de knapperige korst. Broodkratten worden niet alleen gebruikt door bakkerijen, maar ook in de horeca. Het is een ideale plastic krat voor het afwassen van glazen. Door de grove perforatie kan het water in een vaatwasser eenvoudig de glazen schoonmaken en drogen.

Opvouwbare kratten

Opvouwbare kratten bieden een volumebesparing tot 80%. Dit heeft te maken met de manier waarop de plastic kratten worden opgevouwen. Vouwkratten hebben een scharnier in het midden van de wand, waardoor die dubbelgevouwen wordt. Daarnaast zijn ze voorzien van ergonomisch vormgegeven handgrepen en een afwateringssysteem.

Alle plastic kratten in euronorm afmetingen

Onze plastic kratten zijn conform euronorm afmetingen. Standaard produceren wij 400x300 mm, 600x400 mm en 800x600 mm. De gewichten per krat zijn verschillend, maar ze hebben een zeer hoge stapelbelasting (tot 400 kilo). Hieronder staat een tabel met het aantal kratten dat past op een europallet.

Euronorm krat (lxb)
Aantal kratten op een europallet (1 laag);

 • 200 x 150 mm = 32 kratten;
 • 300 x 200 mm = 16 kratten;
 • 400 x 300 mm = 8 kratten;
 • 600 x 400 mm = 4 kratten;
 • 800 x 600 mm = 2 kratten.

Aantal kratten op een blokpallet (1 laag);

 • 200 x 150 mm = 40 kratten;
 • 300 x 200 mm = 20 kratten;
 • 400 x 300 mm = 10 kratten;
 • 600 x 400 mm = 5 kratten;
 • 800 x 600 mm = 2 kratten.

Kratten van A naar B vervoeren

Wilt u meerdere (plastic) kratten en/of bakken vervoeren? Stapel ze op en plaats ze op een dolly. Zo kunt u gebruik maken van dolly’s met geluiddempende wielen, bokwielen, zwenkwielen en meer. Moet u veel zware kratten vervoeren? Dan raden wij u onze extra sterke dolly aan van 810x610mm. Naast een dolly passen de kratten ook op industriële trays. Deze trays worden vaak gebruikt als ondersteuning in een geautomatiseerd magazijnsysteem. Ze zijn niet alleen geschikt voor kratten, maar ook voor kartonnen dozen en bakken.

Benieuwd naar onze plastic kratten?

Schiphorst produceert alle kunststof kratten in euronorm afmetingen. Bekijk hier een overzicht van onze inklapbare kratten, AGF kratten, broodkratten, uitpakkratten en opvouwbare kratten. Wilt u ze direct kopen? Dan kunt u kijken op onze webshop: schiphorstshop.nl.