Schiphorst-ijskrat-header

Kunststof kratten voor ijsopslag

Diepvriesbestendig, stevig en slagvast

Gemiddeld eten we in de Benelux zo’n 8 liter ijs per persoon per jaar. Maar liefst 80% daarvan is voorverpakt ijs. Maar willen we onze smaakpupillen écht verwennen, dan lukt dat natuurlijk het beste als we de deur uitgaan voor een ambachtelijk bereidde ijsco met Italiaanse roots. In het oosten van Nederland weten we het wel; voor die overheerlijke smaakbeleving moet je bij Talamini zijn!

Talamini

De Talamini ijsmeesters in Twello bereiden dagelijks ambachtelijk ijs met de authentieke Talamini smaak die is bedacht door overgrootvader Talamini. Het ijs wordt onder meer verkocht via Talamini-ijssalons en aan collega-ijssalons.

De van oorsprong Italiaanse ijsmaker biedt elk seizoen de keuze uit 42 verschillende smaken en staat garant voor een puur en eerlijk product. Het gebruik van hulpstoffen wordt zoveel mogelijk uitgesloten. Zo bestaan de fruitsmaken van Talamini alleen maar uit puur fruit. Er worden geen geur-, kleur- of smaakstoffen gebruikt en dat maakt het Talamini ijs populair bij een breed publiek.

Om aan de grote vraag te kunnen voldoen wordt voor de ijsbereiding in Twello gebruik gemaakt van continue-vriezers om het ijs te maken. Op één bereidingsdag kan er voor zo’n 25.000 bolletjes aan ijs worden bereid. In een goed geconditioneerde vriezer wordt het ijs op exact de juiste temperatuur van -21°C bewaard, zodat er voldoende voorraad is als de temperaturen weer gaan stijgen.

Kratten voor ijsopslag

Opslaan in kunststof kratten

Vanuit de ijsbereiding wordt het ijs in bakken van 5 liter verpakt, de ideale inhoud voor de ijssalons. Deze bakken hebben een conische vorm, zodat ze makkelijk leeggeschept kunnen worden met een ijslepel. De conische ijsbakken laten zich echter minder goed stapelen, zodoende worden de ijsbakken opgeslagen in diepvriesgeschikte euronorm stapelkratten.

Het gebruik van herbruikbare kunststof stapelkratten brengt meerdere voordelen met zich mee. De kratten zijn stevig en bieden een hoog draagvermogen zodat ze hoog doorgestapeld kunnen worden. De kratten zijn gemaakt van foodgrade polyetheen (HDPE), wat bestand is tegen lage temperaturen. Bovendien heeft HDPE een glad materiaaloppervlak, zodat de kratten makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Aan het eind van de levensduur van de kratten kunnen ze volledig worden gerecycled tot herbruikbaar granulaat voor de productie van nieuwe kratten.

De ijskratten hebben een gladde, dichte bodem en zijn aan de zijkanten voorzien van sleufperforatie. Hierdoor kan koude lucht door de kratten circuleren, om zo het ijs op de juiste temperatuur te houden. Op de korte zijden hebben de kratten een geïntegreerd etiketdrager voor informatiekaartjes, waarmee de inhoud van het krat makkelijk geïdentificeerd kan worden.

De kratten van 600x400x165 mm zijn handzaam en bieden ruimte aan 3 bakken ijs. Met dit gewicht zijn ze nog goed te tillen. De stapelbakken hebben aan elke zijde een open handgreep, wat het optillen vergemakkelijkt. De plastic bakken worden door Talamini efficiënt ingezet door ze niet alleen te gebruiken bij de opslag van voorraden, maar ook tijdens het transport en bij de uitlevering van het ijs. Hierdoor is ompakken niet nodig en bovendien houdt Talamini het emballagebeheer overzichtelijk door met één type kunststof krat te werken in het hele distributieproces.

Talamini_11.jpg

Talamini bereidt het ijs in continuvriezers

Talamini_42.jpg

Er gaan drie ijsbakken in één stapelkrat

Voor het verplaatsen van de kratten gebruikt Talamini dolly’s van 600x400 mm. Deze handige karretjes zijn speciaal gemaakt voor het opslaan en vervoeren van euronorm stapelkratten. De stapelkratten staan er stabiel op en kunnen zo op een ergonomisch verantwoordelijke wijze verplaatst worden.

De kratten zijn voor Talamini in de kleur rood geproduceerd en voorzien van een naambedrukking, zodat de kratten als eigendom van Talamini kunnen worden geïdentificeerd.

Talamini en Schiphorst

De samenwerking tussen Talamini en Schiphorst gaat al jaren terug. Inmiddels is Schiphorst al meerdere decennia totaalleverancier van kunststof ladingdragers bij Talamini en levert zij naast kunststof kratten en dolly’s ook kunststof pallets, stellingen, kunststof hygiëne vaten en rolcontainers aan de ijsmeesters.

IMG_4933.jpg

De karverdeling is afgestemd op euronorm dolly's met een breedte van 400 mm

Talamini_9.jpg

Met de dolly's kunnen de kratten op ergonomische wijze verplaatst worden

Talamini_10.jpg

De kratten zijn bestand tegen heet waswater en reinigingsmiddelen

Talamini_7.jpg

De kratten zijn middels hotstamp gepersonaliseerd met de bedrijfsnaam, deze bedrukking is wasbestendig

Talamini_13.jpg

Om de te kratten te conformeren aan de huisstijl van Talamini zijn ze naar klantwens in het rood geproduceerd

Gerelateerde producten