Paternosterbakken-Schiphorst

Optimale bevoorrading Kardex paternostersysteem

met Basicline stapelbakken

Optimale vullingsgraad paternosterkast

Gimeg is een toonaangevende full service onderneming actief in de kampeer-, recreatie-, outdoor- en interieurmarkt. Dagelijks bevoorraadt Gimeg vele afnemers in binnen- en buitenland, van lokale campingwinkels tot grote retailerformules. Dat gebeurt allemaal vanuit het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Lageweide in het hart van Utrecht.

Het moderne magazijn van Gimeg telt 12.000 vierkante meters en is uitgerust met verschillende opslagtechnieken waarmee Gimeg haar klanten snel en efficiënt kan beleveren. Zo werkt men onder meer met de geavanceerde Kardex Shuttle. Deze shuttle bevat een zogenoemd paternostersysteem en kan daarmee vele pick-units op enkele vierkante meters stallen. Het geavanceerde Kardex-systeem maakt de meters namelijk in de hoogte en niet in de breedte.

Projectdetails

Ontwikkeld voor: Gimeg Nederland B.V.
Ontwikkeld door: Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V.
Contactpersoon: Hielke Vette

Product: inzetbakken
Type: Basicline
Totaal geleverd: 4.800 stuks

Degelijk en duurzaam

De uitdaging

Het opslaan en ordenen van 3.500 voorraadartikelen in de Kardex-shuttle. De schappen van deze paternosterkast voorzien van een optimale vullingsgraad.

De oplossing

Als oplossing is er gekozen voor Basicline stapelbakken, en wel om de volgende redenen; Basicline stapelbakken zijn solide en duurzaam in gebruik. De industriële opslagbakken zijn slagvast, stootbestendig en gemaakt van kwalitatief hoogwaardig polypropeen. Ze gaan makkelijk een tiental jaren mee en zijn 100% recyclebaar. Bovendien biedt de Basicline stapelbakkenserie een brede range aan afmetingen, zodat er voor de meest uiteenlopende artikelen pickunits gecreëerd kunnen worden. Voor de allerkleinste artikelen is de Basicline serie uitgerust met diverse afmetingen inzetbakken, waarmee eenvoudig een vakverdeling kan worden gemaakt van twee tot acht kleinere vakken. Door deze grote diversiteit aan afmetingen biedt elke paternosterkast een optimale vullingsgraad. Dankzij hun doordachte design met gebogen ribstructuren zijn Basicline bakken sterk en toch licht, zodat ze het paternostersysteem niet overmatig belasten.

Na zorgvuldige afweging is er gekozen voor een bakkenselectie van 300x200 mm, 400x300 mm en 600x400 mm en inzetbakken van 176x136 mm. Hiermee slaat Gimeg in het paternostersysteem tot 1.700 verschillende artikelen op, met een totale voorraad van ca. 3.500 items.

Lees meer over dit project
Paternoster_Schiphorst_Gimeg_5
Paternoster_Schiphorst_Gimeg_8
Paternoster_Schiphorst_Gimeg_7

Aanverwante productcategorieën