Mijn offerteaanvraag

    Offerte aanvragen »

    Opslag en transportmiddelen

    Opslag en transportmiddelen

    Schiphorst is producent en distributeur van kunststof ladingdragers. Kunststof ladingdragers zijn hulpmiddelen om uw goederen en producten in op te slaan en te transporteren.

    Kunststof opslagmiddelen voor magazijn en productie

    Kunststof opslagmiddelen helpen u bij het organiseren en het ordenen van uw magazijn en productie. Schiphorst produceert opslagmiddelen door middel van het spuitgietproces. Dit biedt de mogelijkheid om complexe vormen te produceren, waarmee op uiteenlopende behoeftes kan worden ingespeeld. Dat heeft ons door de jaren heen een uitgebreid assortiment aan doordachte producten opgeleverd. Zo zijn er onder meer opslagmiddelen die gebruikt kunnen worden in geautomatiseerde magazijnen en opslagmiddelen die hygiënisch zijn conform HACCP en gebruikt kunnen worden bij de productie van en het verwerken van levensmiddelen.

    Transportmiddelen

    Vaak worden opslagmiddelen ook ingezet als transportmiddelen. Dat voorkomt onnodig ompakken van producten voordat ze op transport gaan naar een distributiecentrum, veiling of naar uw klant. Bij het ontwerpen van opslagmiddelen wordt al rekening gehouden met deze tweeledige functie: de middelen hebben veelal euronorm afmetingen, zodat ze geschikt zijn voor transport met in Europa gestandaardiseerde vervoersmiddelen.

    Assortiment kunststof ladingdragers

    Kunststof bakken
    Kunststof bakken zijn bij uitstek geschikt voor het opslaan en transporteren van kleine goederen en levensmiddelen. Ze zijn handzaam, hygiënisch vormgegeven, eenvoudig te reinigen en veelal levensmiddelengeschikt. Voor verschillende toepassingen zijn er diverse typen kunststof bakken verkrijgbaar:

    Magazijnbakken Relatief kleine bakken met een uitpakopening. Veel gebruikt in (auto) werkplaatsen waar men veel kleine onderdelen op voorraad heeft.
    Stapelbakken Kunststof bakken met een enorm toepassingsgebied. Veel gebruikt in (geautomatiseerde) magazijnen en de levensmiddelenindustrie
    Nestbare stapelbakken Bakken die zowel gestapeld als in elkaar geschoven kunnen worden. Ruimtebesparend dus wanneer ze leeg staan. Worden onder meer gebruikt in de visverwerkende industrie.
    Inklapbare kratten Stapelkratten die ingeklapt kunnen worden. Ideaal wanneer er sprake is van veel lege retour transporten. Worden veel gebruikt in de AGF sector, waarbij vaak sprake is van leeg retourtransport is vanaf de veiling of de fabriek waaraan geleverd wordt.
    Opvouwbare kratten Stapelbakken die opgevouwen kunnen worden. Veelal met dichte wanden en bodem. Worden veel gebruikt voor opslag en transport en van kleding etc. naar distributiecentra. Ook hier is weer sprake van leeg retourtransport.
    Hygienebakken Glad afgewerkte bakken met weinig ribstructuren. Zeer hygiënisch vormgegeven. Wordt veel gebruikt in bakkerijen, slagerijen en restaurantkeukens om grondstoffen en specerijen in op te slaan.

    Kunststof pallets
    Kunststof pallets zijn plateau’s met daaronder sleeplatten of poten, zodat er inrijopeningen ontstaan voor heftrucklepels en pompwagens. Kunststof pallets zijn verkrijgbaar in uiteenlopen afmetingen en soorten, met elk hun eigen specifieke eigenschappen.

    Europallet Pallets van 1200×800 mm
    Blokpallet Pallets van 1200×1000 mm
    Display pallets Pallets van 600×400 en 800×600 mm
    Export pallets Lichtgewicht pallets voor de export of ander eenmalig gebruik
    Medium pallets Universele pallets voor opslag en trasnport
    Heavy pallets Zware pallets voor intensief gebruik met hoog draagvermogen
    Hygiëne pallets Zware pallets voor intensief gebruik met hoog draagvermogen en uiterst hygiënische vormgeving (eenvoudig te reinigen)
    Pallets container Vierkante pallets geschikt voor  transport per (zee)container.

    Kunststof palletboxen
    1000 x 600 mm palletboxen Mini palletboxen met een inhoud van rond de 250 liter
    1200 x 800 mm palletboxen Euroformaat palletboxen
    1200 x 1000 mm palletboxen Blokpallet formaat palletboxen (incl. de standaard kuubskist)
    Extra grote palletboxen Palletboxen met een extra groot volume van 1.400 liter

    Verrijdbare onderstellen
    Dollys Dollys voor onder kratten en bakken
    Rolcontainers Rolcontainers voor het opslaan en vervoeren van goederen in dozen en kratten
    Kunststof bakkenwagens Hygiënische bakkenwagens voor de horeca

    Kunststof vaten en manden
    HDPE vaten Grondstofvaten zeer hygiënisch vormgegeven. Wordt veel gebruikt in bakkerijen, slagerijen en restaurantkeukens om grondstoffen en specerijen in op te slaan.
    Doseervaten Opslagvaten voor onder andere chemie en waterbehandeling
    Ronde vaten Ronde vaten voor onder andere waterbehandeling, geschikt als opvangvat/overloopvat voor doseervaten
    Wijdmondse vaten Lucht- en waterdichte vaten met zeer wijde opening
    Manden Kunststof (was)manden voor de industrie, worden veel gebruikt in de AGF sector en visverwerkende industrie

    Invriesroosters
    Kunststof spacers voor het invriezen van dozen met levensmiddelen in een snelvriezer. Spacers zijn speciaal ontworpen om de luchtcirculatie tussen gestapelde dozen te bevorderen. Hiermee kan er sneller worden ingevroren en ontdooid.

    Kunststof lekbakken
    Opvangpallets voor het opslaan van chemicaliën etc.De duurzame, chemicaliënbestendige opvangpallets zijn standaard voorzien van roosters, waardoor uw vaten en jerrycans schoon blijven bij het eventueel doorlekken.

    Isolatieboxen en containers
    Boxen en containers voor het warm of koelhouden van verse maaltijden en andere verse levensmiddelen. U heeft de keuze uit uiteenlopende modellen geschikt voor gastronorm- en euronorm bakken, bladen en schalen.

    Afvalcontainers
    Afvalcontainers in verschillende kleuren voor het scheiden van bedrijfsafval. De containers zijn uitgevoerd volgens DIN EN 840-1 & RAL-GZ951/1 normen en staan hiermee voor gegarandeerde kwaliteit. De vuilcontainers zijn verkrijgbaar als tweewielcontainers (60, 80, 120, 140, 240 en 360 liter) en in de vierwielcontainer variant (660, 770 en 1100 liter).

    Kunststof stellingen
    Kunststof hygiëne stellingen en bakkenwagens geschikt voor koelcellen en vriescellen. Het kunststof materiaal is levensmiddelengeschikt, eenvoudig te reinigen corrodeert niet. Het sluit daarmee perfect aan bij de richtlijnen van de HACCP regelgeving. Kenmerkend aan de kunststof stellingen en bakkenwagens is dat ze sterk, stevig en stabiel zijn, flexibel in de maatvoering en over een onverwoestbare betrouwbaarheid beschikken.Op maat verkrijgbaar.

    Strooizoutbakken
    Weerbestendige opslagbakken met vast deksel voor buiten. Ideaal voor het opslaan van strooizout of mestkorrels. Deze bakken zijn bestand tegen zeer koude temperaturen en UV-, corrosie- en weersbestendig.

    Toepassing per branche

    Elke branche kent zo zijn eigen universele opslag- en transportmiddelen. Via onderstaande pagina’s komt u direct bij uw branche en kunt u eenvoudig en snel de juiste ladingdragers vinden.
    AGF
    Brood en suikerwaren
    Catering & Horeca
    Vlees & Pluimvee
    Vis
    Milieu
    Retail
    Technische dienst
    Webwinkeliers

    Offerte op maat

    Wilt u advies bij de keuze van de juiste ladingdrager voor uw toepassing? Of direct een offerte ontvangen?
    Neem dan contact op met onze productspecialisten, zij zijn u graag van dienst!
    Indien gewenst kunt u gebruik maken van onze gratis 24-uurs adviesservice, waarbij onze productspecialist binnen één werkdag uw locatie bezoekt.