Vierkante pallet voor chemische industrie

Schiphorst introduceert de vierkante kunststof pallet voor de chemische industrie. De nieuwe heavy pallets van 1.140×1.140 mm en 1.200×1.200 mm zijn een unicum in de wereld van kunststof pallets en een uitermate geschikt alternatief voor de houten CP3 en CP9 pallets. De chemische industrie maakt veel gebruik van deze houten CP pallets die vanwege hun afmetingen zeer geschikt zijn voor het opslaan en vervoeren van drums, zakgoed en big-bags en vraagt al enige tijd om een kunststof alternatief. De kunststof palletindustrie biedt tot op heden voornamelijk euro- en blokpallets als alternatief op houten pallets. De vierkante heavy pallets van Schiphorst zijn hierop een welkome aanvulling.

Zwaar belastbaar en sterk

Beide modellen zijn verkrijgbaar met zowel een dicht als geperforeerd bovendek en met drie of zes sleeplatten. De pallets zijn geproduceerd met de gas-assist technologie, waardoor de pallet door middel van interne gaskanalen extra stevigheid krijgt. De zware pallets hebben dan ook een zeer hoge belastbaarheid van maar liefst 1.250 kg in stelling, 2.500 kg dynamisch en 5.000 kg statisch. Bovendien zijn de pallets voorzien van versterkte, dubbelwandige klossen met een afgeronde stootrand.

Hout versus kunststof

Voor het opslaan en transporteren van drums, zakgoed en big-bags zijn de standaard kunststof blok- en europallets minder geschikt, waardoor de chemische industrie hiervoor nog afhankelijk was van het gebruik van houten pallets. Naast de uitstekende technische eigenschappen zijn kunststof pallets hygiënischer, absorberen geen vocht, zijn spijker- en splintervrij en kennen een langere levensduur. Dat maakt de nieuwe vierkante kunststof heavy pallets van Schiphorst een aanwinst voor de chemische industrie.

Naar de pallets