Kunststof bakken vzml 2

Duurzame oplossingen voor interne logistiek

Direct naar producten
webp/e1/Carolien.original.format-webp.webp
jpg/24/Vincent_vk.jpg
jpg/bb/Joeri_vk.jpg
jpg/fd/Hielke2_vk.jpg
webp/42/Hans1.original.format-webp_1.webp
Advies
& contact

Duurzame logistiek

Bij Schiphorst werken we aan duurzame logistiek. Aan een sector die zich ontwikkelt met oog voor mens en milieu. Dat doen we door het faciliteren van efficiënte distributie en het beperken van grondstofgebruik. We produceren en distribueren herbruikbare kunststof ladingdragers met een lange levensduur. Daarnaast recyclen we ladingdragers die afgeschreven of onbruikbaar zijn. Deze worden gescheiden, gesorteerd, vermalen en omgesmolten tot granulaatkorrels die we gebruiken voor de productie van nieuwe ladingdragers.

Kunststof ladingdragers voor de intralogistiek

Kunststof ladingdragers worden geproduceerd door middel van het spuitgietproces. Dat biedt de mogelijkheid om complexe vormen te produceren. In de loop der jaren heeft 5chiphorst voor diverse toepassingen uiteenlopende kunststof ladingdragers ontwikkeld. Dat heeft geleid tot een uitgebreid en doordacht assortiment voor zowel de food als non-food industrie. Specifiek voor intralogistiek bieden wij de volgende oplossingen:

None

De euronorm stapelbakkenserie Contecline is speciaal ontworpen voor gebruik in geautomatiseerde magazijnsystemen en in shuttle-systemen. De bakken hebben ideale roleigenschappen en zijn bijzonder geruisloos bij verplaatsing over transportlijnen.

None

Onze Silverline stapelbakken zijn extra sterk en zeer stabiel. Deze stapelbakkenserie heeft unieke eigenschappen die voldoen aan de hedendaagse eisen van transport- en opslagtechniek.

None

Kunststof trays worden gebruikt in geautomatiseerde magazijnen voor kleine onderdelen om goederen te vervoeren en op te slaan die niet automatisch kunnen worden getransporteerd, zoals karton.

Praktijkvoorbeelden van maatwerkoplossingen

Ondanks ons brede en diepe aanbod aan kunststof ladingdragers kan het zijn dat uw logistieke oplossing hier niet bij zit. Wanneer zich dat voordoet kunnen we u van dienst zijn met een stukje maatwerk. Zo kunnen wij in nauwe samenwerking met u een compleet nieuwe ladingdrager ontwikkelen. Of wellicht zit de oplossing in een (kleine) aanpassing aan een bestaande ladingdrager. Jarenlange ervaring, goede referenties en een R&D afdeling die beschikt over de modernste middelen staan samen garant voor succes. Bekijk hier enkele praktijkvoorbeelden:

Tray voor kartonnen dozen
Trays.jpg

Uitdaging
Het realiseren van een ladingdrager die als ondersteuning dient voor andere verpakkingen zoals karton. Deze ladingdrager dient de nadelen in de handeling van karton en andere primaire verpakkingen op te heffen. Deze schieten vaak tekort op het  gebied van vormvastheid, slijtvastheid, anti-slip en inwerking van vocht. De ladingdrager moet in drie verschillende afmetingen worden uitgevoerd.

Oplossing
Een serie van drie trays met versterkte bodems en lage wanden. De trays zijn voorzien van barcodelabels om de snelle verwerking van product en bijbehorende data te garanderen. Gaten in de bodem bieden de mogelijk om producten in één eenvoudige handeling te kunnen opduwen om zo uitermate snel een order te kunnen verzamelen. Deze trays zijn de ideale oplossing om in supply-chain diverse primaire verpakkingen te kunnen blijven gebruiken zonder het ongemak hiervan.

241.000 bakken voor DSV Venlo
DSV34vkl.jpg

Uitdaging
Maar liefst 241.000 conveyorbakken bevoorraden het DSV distributiecentrum. Een conveyorbak functioneert zowel als opslagbak, als transportbak en als orderpickbak en doorkruist tijdens het orderpickproces nagenoeg het gehele warehouse. Het spreekt voor zich dat de eigenschappen van de bakken optimaal afgestemd moeten zijn op elke fase binnen het grotendeels geautomatiseerde proces. Elke vorm van stagnatie kan het dagelijkse distributieproces flink verstoren, met alle gevolgen van dien.

Oplossing
Als oplossing heeft Schiphorst gekozen voor een ontwerp dat gebaseerd is op de recentelijk nieuw geïntroduceerde Contecline-serie. De Contecline is de nieuwste innovatie op het gebied van transportbakken en is specifiek ontworpen voor gebruik in conveyor-systemen. Bij het ontwerp zijn de volgende highlights in acht genomen: lees verder

Orderpickbak voor Adidas
Adidas_dc.jpg

Uitdaging
Het ontwikkelen van een lichtgewicht nestbare bak met een hoog draagvermogen, geschikt voor opslag en transport van (sport)kleding. Focus op: robuustheid, vormvastheid, identificatie, hoge nestbaarheid, automatisch (ont-)stapelen, optimale beladingsgraad en volumereductie bij leeg transport en opslag.

Oplossing
Een nestbare bak met een inhoud van ca. 80 liter, voorzien van strategisch gepositioneerde ontwateringsgaten conform het Duitse VDS normering voor sprinklerwater-doorlaat. Inclusief voorzieningen tegen vacuümvoming bij ontstapeling. “In-mould” barcode label geplaatst in terugliggend wandvlak. Voorzien van praktisch krokodildeksel.

Bekijk meer producten

Naast onze ladingdragers voor de intralogistiek voorziet ons leveringsprogramma onder meer in universele stapelbakken, kunststof pallets, kunststof palletboxen en meer branchespecifieke oplossingen zoals ladingdragers voor de AGF-sector, retail, vleesverkwerkende industrie etc. U vindt al onze producten in onze online catalogus.