Viskisten-Schiphorst-header3
Schiphorst_viskist-header2

Viskisten en palletboxen

FishPartners kiest voor duurzaam

FishPartners al tientallen jaren tevreden gebruiker van viskisten van Schiphorst

FishPartners is één van Nederlandse grootste visgroothandelaren en bedient met name visspecialisten. De inkoop van verse vis vindt dagelijks plaats op de afslagen van Nederland en Europa, zo is FishPartners in staat de klant een dagvers assortiment aan te bieden. Daarnaast wordt het assortiment aangevuld met diepvriesproducten vanuit de hele wereld, zodat de klant kan rekenen op een zeer compleet en origineel aanbod. Voor de dagelijkse verwerking van zowel verse als ingevroren producten maakt FishPartners gebruik van de viskisten en palletboxen van Schiphorst.

FishPartners is onderdeel van de Kennemervis Groep, een groep van bedrijven dat naast vis ook plantaardige producten levert, om zo samen meer duurzame oplossingen te kunnen bieden. Binnen deze groep zorgt FishPartners voor de beste kwaliteit vis voor visspecialisten door heel Nederland. Zij beschikt over een eigen wagenpark en verzorgt daarmee dagelijks het transport van de vis(producten) naar de klant. De chauffeurs brengen niet alleen de bestelling van A naar B, maar zorgen ook dat de goederen netjes in de koel- of diepvriescel worden gelost. Dat alles gebeurt grotendeels in de handzame viskisten van Schiphorst.

Voor de visverwerker

In de groothandel

Schiphorst_viskist-2
Schiphorst_viskist-3
Schiphorst_viskist-6
Schiphorst_viskist-4

FishPartners bezorgt vanuit twee locaties: Enschede en Spakenburg. In de groothandel treft men dagelijks een uitgebreid assortiment aan vissoorten en aanverwante producten zoals salades en sausen. Daarmee speelt FishPartners in op de one-stop-shopping behoefte van de viswinkels die zij belevert. De blauwe viskisten met logobedrukking zijn inmiddels een bekend fenomeen bij de Nederlandse viswinkels. FishPartners gebruikt deze kisten als sinds jaar en dag: "Ze zijn handzaam, mooi stevig en makkelijke schoon te houden." vertelt Tijmen de Graaf, algemeen manager op locatie Spakenburg. "Ze komen dan ook niet altijd allemaal retour, want in de viswinkel kunnen ze deze kratjes ook goed gebruiken."

Naast viskisten gebruikt FishPartners ook kunststof stellingen uit het assortiment van Schiphorst. "Ideaal voor in onze koelcel, waar hygiëne het belangrijkste is wat telt." legt Tijmen de Graaf uit.

Kunststof palletboxen voor diverse doeleinden

Schiphorst_palletbox1
Schiphorst_palletbox4
Schiphorst_palletbox3
Schiphorst_palletbox2

Voor het opslaan van grote volumes en het scheiden van afval, maakt FishPartners gebruik van kunststof palletboxen. Om goed onderscheid te kunnen maken in de toepassing van de palletboxen wordt er met verschillende kleuren en bedrukkingen gewerkt. Blauwe palletboxen voor opslag van schaafijs en grijze kuubskisten voor het scheiden van afval.

Duurzame samenwerking

De samenwerking tussen Schiphorst en FishPartners vindt, voor zover wij kunnen nagaan, zijn oorsprong in de jaren '80, mogelijk zelfs al eerder. Destijds nog onder de naam Gebroeders Muys, die met de firma's Gravis en Eldoro in 2008 fuseerde tot FishPartners.

Al jaren is FishPartners toonaangevend in de handel en verwerking van wild gevangen en gekweekte vis. Dat betekent dat hun activiteiten direct en indirect van invloed zijn op het leven onder, maar ook boven water. FishPartners ziet het als haar directe verantwoordelijkheid om keuzes te maken die bijdragen aan het behoud van gezonde zeeën en duurzame visbestanden. "Werken met de duurzame en langdurig herbruikbare producten van Schiphorst sluit hier naadloos op aan." vindt Tijmen de Graaf, "Bovendien werken we al jaren samen goed samen en weet Vincent, onze vaste contactpersoon bij Schiphorst, precies wat wij gebruiken en nodig hebben."

De voordelen van kunststof viskisten

De handzame viskisten van Schiphorst zijn verkrijgbaar in twee afmetingen: 600x400x160 mm en 600x400x210 mm. De kisten worden volop gebruikt in de visverwerkende industrie dankzij de volgende voordelen:

 • Beide afmetingen zijn leverbaar met en zonder afwateringssysteem
 • Diepvriesgeschikt
 • Zeer glad en hygiënisch afgewerkt
 • Stevig design met hoog draagvermogen
 • Nest-/stapelbaar: 70% volumebesparing op leeg retourtransport
 • Gemaakt van hoogwaardig slagvast polyetheen
 • Levensmiddelengeschikt conform Europese wetgeving
 • Makkelijk te reinigen en droge, bestand tegen hoge wastemperaturen
 • Duurzaam: herbruikbaar, gaan jarenlang mee (ook bij intensief gebruik) en zijn 100% recyclebaar
 • Optioneel in de kleur van uw huisstijl, voorzien van logo

De voordelen van kunststof palletboxen

Kunststof palletboxen zijn bij uitstek geschikt voor het opslaan van grondstoffen, productstromen en het scheiden van afvalproducten. Kunststof is hygiënisch, makkelijk te reinigen en splintert niet. Veel visverwerkers kiezen voor kunststof palletboxen vanwege de volgende voordelen:

 • Hygiënisch in gebruik
 • Voedselveilig
 • Makkelijk te reinigen en te desinfecteren
 • Bestand tegen schimmels, vocht en insecten
 • Stabiel en consistent in gewicht en vormgeving
 • Herbruikbaar met jarenlange levensduur, dus duurzaam in gebruik
 • 100% recyclebaar
 • Kunnen worden voorzien van een opdruk zoals een logo of oplopende nummering

Producten voor visserij en visverwerking