Fruit-klapkrat-header2
Fruit-klapkrat-header1

Duurzame klapkratten

voor school- en bedrijfsfruit

Duurzame klapkratten voor duurzaam fruit

Van Kekem Fruit in Ameide is teler en leverancier van fruit en aanverwante producten voor scholen, bedrijven en zorginstanties. Een familiebedrijf dat al 200 jaar geleden zijn oorsprong vond en inmiddels is uitgegroeid tot een distributeur naar meer dan 1200 klanten door heel Nederland. Voor de wekelijkse bezorging van alle bestellingen is Van Kekem Fruit onlangs overgestapt op de duurzame klapkratten van Schiphorst.


Van Kekem Fruit biedt een breed assortiment versproducten waarvan zoveel mogelijk uit eigen teelt komt. Het gezonde fruitaanbod wordt aangevuld met kwaliteitsproducten van gelijkwaardige telers en leveranciers. Met meer dan 50 seizoensgebonden fruit- en groente valt er altijd voldoende te variëren. De klanten van Van Kekem Fruit zijn kinderdagverblijven, scholen, zorginstellingen en bedrijven.

Duurzaam

Van Kekem Fruit houdt er een doordacht duurzaamheidsbeleid op na. Hierin besteedt Van Kekem onder meer aandacht aan de boomgaarden (PlanetProof en GLOBALGAP gecertificeerd), de duurzaamheid van het bedrijfspand (voorzien van warmtepompen en zonnepanelen) en kiest men bewuste voor duurzame verpakkingsmateriaal.

Voor het uitleveren van de bestellingen heeft Van Kekem Fruit bewust gekozen voor kunststof klapkratten. "Kunststof klapkratten zijn hygiënisch, gaan tot tientallen jaren mee en zijn volledig recyclebaar." Vertelt Kees Van Kekem, mede-eigenaar. "Voor de aanschaf van de kratten hebben we meerdere modellen getest en beoordeeld. De klapkratten van Schiphorst kwamen als beste uit onze test. Ze zijn goed manueel te handelen en de kwaliteit is dusdanig dat we er zeker van kunnen zijn dat ze jarenlang meegaan."

Voor de AGF-verwerker

In de groothandel

Schiphorst_viskist-2
Schiphorst_viskist-3
Schiphorst_viskist-6
Schiphorst_viskist-4

FishPartners bezorgt vanuit twee locaties: Enschede en Spakenburg. In de groothandel treft men dagelijks een uitgebreid assortiment aan vissoorten en aanverwante producten zoals salades en sausen. Daarmee speelt FishPartners in op de one-stop-shopping behoefte van de viswinkels die zij belevert. De blauwe viskisten met logobedrukking zijn inmiddels een bekend fenomeen bij de Nederlandse viswinkels. FishPartners gebruikt deze kisten als sinds jaar en dag: "Ze zijn handzaam, mooi stevig en makkelijke schoon te houden." vertelt Tijmen de Graaf, algemeen manager op locatie Spakenburg. "Ze komen dan ook niet altijd allemaal retour, want in de viswinkel kunnen ze deze kratjes ook goed gebruiken."

Naast viskisten gebruikt FishPartners ook kunststof stellingen uit het assortiment van Schiphorst. "Ideaal voor in onze koelcel, waar hygiëne het belangrijkste is wat telt." legt Tijmen de Graaf uit.

Kunststof palletboxen voor diverse doeleinden

Schiphorst_palletbox1
Schiphorst_palletbox4
Schiphorst_palletbox3
Schiphorst_palletbox2

Voor het opslaan van grote volumes en het scheiden van afval, maakt FishPartners gebruik van kunststof palletboxen. Om goed onderscheid te kunnen maken in de toepassing van de palletboxen wordt er met verschillende kleuren en bedrukkingen gewerkt. Blauwe palletboxen voor opslag van schaafijs en grijze kuubskisten voor het scheiden van afval.

Samenwerking FishPartners en Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V.

De samenwerking tussen Schiphorst en FishPartners vindt, voor zover wij kunnen nagaan, zijn oorsprong in de jaren '80, mogelijk zelfs al eerder. Destijds nog onder de naam Gebroeders Muys, die met de firma's Gravis en Eldoro in 2008 fuseerde tot FishPartners.

Al jaren is FishPartners toonaangevend in de handel en verwerking van wild gevangen en gekweekte vis. Dat betekent dat hun activiteiten direct en indirect van invloed zijn op het leven onder, maar ook boven water. FishPartners ziet het als haar directe verantwoordelijkheid om keuzes te maken die bijdragen aan het behoud van gezonde zeeën en duurzame visbestanden. "Werken met de duurzame en langdurig herbruikbare producten van Schiphorst sluit hier naadloos op aan." vindt Tijmen de Graaf, "Bovendien werken we al jaren samen goed samen en weet Vincent, onze vaste contactpersoon bij Schiphorst, precies wat wij gebruiken en nodig hebben."

De voordelen van kunststof viskisten

De handzame viskisten van Schiphorst zijn verkrijgbaar in twee afmetingen: 600x400x160 mm en 600x400x210 mm. De kisten worden volop gebruikt in de visverwerkende industrie dankzij de volgende voordelen:

 • Beide afmetingen zijn leverbaar met en zonder afwateringssysteem
 • Diepvriesgeschikt
 • Zeer glad en hygiënisch afgewerkt
 • Stevig design met hoog draagvermogen
 • Nest-/stapelbaar: 70% volumebesparing op leeg retourtransport
 • Gemaakt van hoogwaardig slagvast polyetheen
 • Levensmiddelengeschikt conform Europese wetgeving
 • Makkelijk te reinigen en droge, bestand tegen hoge wastemperaturen
 • Duurzaam: herbruikbaar, gaan jarenlang mee (ook bij intensief gebruik) en zijn 100% recyclebaar
 • Optioneel in de kleur van uw huisstijl, voorzien van logo

Kunststof palletboxen

Kunststof palletboxen zijn bij uitstek geschikt voor het opslaan van grondstoffen, productstromen en het scheiden van afvalproducten. Kunststof is hygiënisch, makkelijk te reinigen en splintert niet. Veel visverwerkers kiezen voor kunststof palletboxen vanwege de volgende voordelen:

 • Hygiënisch in gebruik
 • Voedselveilig
 • Makkelijk te reinigen en te desinfecteren
 • Bestand tegen schimmels, vocht en insecten
 • Stabiel en consistent in gewicht en vormgeving
 • Herbruikbaar met jarenlange levensduur, dus duurzaam in gebruik
 • 100% recyclebaar
 • Kunnen worden voorzien van een opdruk zoals een logo of oplopende nummering

Producten voor visserij en visverwerking