Flessenkratten

Duurzame flessenkratten en klapkratten

Stevig en handzaam

Flessenkratten en klapkratten voor lokaal geproduceerd zuivel

Midden op de Veluwe tussen Epe en Oene vindt u boerderij Goudbeek. Deze familieboerderij houdt al generaties lang weidekoeien. Dat doen ze op kleinschalige wijze, waardoor er volop aandacht is voor het dierenwelzijn. De boerderij verkoopt onder meer vlees en zuivel van deze runderen. Onder leiding van boerin Janneke Goudbeek breidde de boerderij onlangs de productiecapaciteit van het zuivel uit. Hiervoor wordt ook melk gebruikt van een collega uit de directe omgeving, die dezelfde werkwijze hanteert. Vanuit Oene belevert Goudbeek diverse lokale supermarkten, detailhandel en horeca. Voor het opslaan en transporteren van de producten maakt Goudbeek gebruik van de degelijke flessenkratten en klapkratten van Schiphorst.

"Goudbeek fokt met Blaarkop koeien," legt Janneke uit, "een oer-Hollands ras. Deze runderen zijn zowel geschikt voor het leveren van vlees als voor het leveren van zuivel. Het vlees van de Blaarkop staat bekend als onderscheidend gemarmerd kwaliteitsvlees, doordat het met vet dooraderd is, waardoor het vlees een verfijnde smaak heeft en bij bereiding minder snel uitdroogt. De melk van deze koeien heeft een hoog eiwitgehalte waardoor het zeer geschikt is voor het bereiden van zuivelproducten." Goudbeek produceert onder meer yoghurt, boter en vla.

Zuivel opslaan en vervoeren

Zuivelproductie

Schiphorst-flessenkratten2
Schiphorst-flessenkratten8
Schiphorst-flessenkratten4

In de productieruimte worden flessen met vers zuivel gevuld. Dankzij de efficiënt stapelbare kratten kan er in de relatief kleine ruimte veel voorraad worden verwerkt. De kratten zijn stevig en slagvast, waardoor ze een goede bescherming bieden aan de flessen en hun inhoud. Het compacte formaat van de kratten maakt dat ze goed op te pakken zijn. Na het vullen gaan de kratten de koelruimte in.

Schoonmaken en klaarzetten

Schiphorst-flessenkratten3
Schiphorst-flessenkratten6
Schiphorst-flessenkratten5

Gebruikte kratten en flessen worden gereinigd naar strenge hygiëne eisen. De kratten zijn gemaakt van hoogwaardig polyetheen en daarmee bestand tegen hoge reinigingstemperaturen en reinigingsmiddelen. Het gladde kunststof droogt snel. De schone kratten en flessen worden in de productieruimte klaargezet voor nieuw gebruik.

Klapkratten voor zuivel

Schiphorst-flessenkratten7
Schiphorst-flessenkratten9

Niet alle zuivelproducten gaan in flessen. Denk aan rollen roomboter en ronde emmertjes met kwark. Deze producten slaat Goudbeek op in klapkratten uit de Clever-Fresh-Box serie. Deze kratten bieden een hoog draagvermogen aan het relatief zware zuivel. Wanneer de kratten niet nodig zijn kunnen ze worden ingeklapt en nemen ze weinig magazijnruimte in beslag.

Zowel bij de flessenkratten als bij de klapkratten heeft Goudbeek gekozen voor een zwarte uitvoering. Deze stijlvolle kleur sluit mooi aan bij de huisstijl en de wit met zwarte etiketten waar Goudbeek mee werkt.

Producten van Goudbeek kopen

Nieuwsgierig geworden naar de producten van Goudbeek? Ook als particulier kunt u er terecht voor uw versprodcuten. Op zaterdag is de boerderijwinkel op het erf geopend. Er is diverse verse voorraad aanwezig en er kan vooraf online worden besteld. Ook biedt de winkel aanverwante streekproducten aan, waardoor het aanbod heel breed is.

Schiphorst-flessenkratten11

De voordelen van kunststof flessenkratten

Onze duurzame flessenkratten zijn gemaakt van hoogwaardig HDPE. Ze zijn stevig en vormvast en gaan daardoor jarenlang mee. Ook wanneer de kratten regelmatig bij hoge temperaturen worden gereinigd en intensief worden gebruikt.

 • Veilig flessen opslaan en vervoeren
 • Stabiel, stevig en vormvast
 • Met ergonomische handgrepen
 • Gemaakt van slagvast HDPE
 • Duurzaam in gebruik en 100% recyclebaar
 • Optioneel met logobedrukking

Kunststof klapkratten voor de levensmiddelenindustrie

Onze klapkratten zijn ontwikkeld naar de eisen van de hedendaagse verslogistiek. Ingeklapte klapkratten leveren een volumereductie van ongeveer 85%, wat veel ruimte en kosten bespaart bij leeg retourtransport en opslag. Om schade aan de levensmiddelen tijdens het transport te voorkomen, zijn de geperforeerde zijwanden van de klapkratten bijzonder glad afgewerkt, zonder scherpe randen en naden.

 • De belangrijkste voordelen van de Clever-Fresh-Box
 • Volumereductie bij leeg transport en opslag dankzij lage inklaphoogte (tot 85%)
 • Unieke hoek- en bodemconstructie voor een hoog draagvermogen en stabiele stapeling
 • Vervaardigd van nieuw pp, levensmiddelengeschikt conform EU Verord. Nr. 10/2011
 • Onderling stapelbaar met kratten van Euro Pool System, Container Centralen en IFCO
 • Gepatenteerd ‘Easy Lift Lock Systeem’ voor een gezekerde sluiting
 • Voorzien van geïntegreerde etikethouders op de korte zijden voor individuele identificatie
 • Eenvoudig te reinigen; pp is bestand tegen de meeste chemische oplossingen
 • Optioneel met elektronische identificatie door middel van RFID-tag of (InMould)barcode
 • Milieuvriendelijk; pp is 100% recyclebaar

Meer producten voor de levensmiddelenindustrie