Schiphorst-bedrukken_header.width-2560-2

Identificatie

van kunststof ladingdragers

Het bedrukken van kunststof bakken en palletboxen

Kunststof ladingdragers kunnen op verschillende manieren worden voorzien van een bedrukking. Vaak is dit een logobedrukking, maar ook kleurvlakken, teksten en (oplopende) nummeringen behoren tot de mogelijkheden.

Tegenwoordig zijn we er aan gewend dat alles bedrukt kan worden. Van auto's tot kledingstukken en drinkbekers, wil je het gepersonaliseerd hebben, dan is dat mogelijk. Onze kunststof ladingdragers zijn daar geen uitzondering op. Maar niet alle bedrukkingsmethodes zijn hier geschikt voor. Net als onze producten moet de aangebrachte bedrukking degelijk en duurzaam zijn. Onze producten worden gebruikt onder extreme omstandigheden en vaak blootgesteld aan hoge temperaturen, uv-licht en chemische middelen. De bedrukking moet dus tegen een stootje kunnen en slijtvast zijn.

Drie verschillende bedrukkingsmethodes voor kunststof ladingdragers

Voor het bedrukken werken wij met drie verschillende methodes: zeefdruk, hotstamp en reliëf spuitgieten. elke methode kent zijn eigen voordelen en mogelijkheden.

Reliëf
Reliëf identificatie wordt aangebracht tijdens de productie van de ladingdrager. In de matrijs wordt een cliché aangebracht die is voorzien van de gewenste informatie. Het eindresultaat is een identificatie in dezelfde kleur van de ladingdrager. Na de eenmalige investering in de clichékosten zijn er geen extra kosten per bedrukking. Reliëf wordt veelal toegepast bij grote aantallen.

Hotstamp
Bij hotstamp wordt de identificatie aangebracht middels thermische druk. Een metalen cliché wordt verwarmd tot ca. 190 °C, waarna er een kleurlint tussen het cliché en de bak wordt geplaatst. De identificatie wordt zo in één kleur in de bak gebrand.

Schiphorst-bedrukken-hotstamp.original.format-webp Schiphorst-bedrukken-hotstamp2.original.format-webp

Hotstamp wordt in het bijzonder toegepast bij naambedrukkingen. Deze worden gedrukt in standaard kapitaalletters van 10 of 20 mm hoog. Oplopende nummering en logobedrukkingen behoren ook tot de mogelijkheid.

Zeefdruk
Bij zeefdruk wordt gebruik gemaakt van een drie-componentenlak. Een zeef wordt tegen het te bedrukken object geplaatst, waarna de lak wordt aangebracht. Vervolgens wordt de lak met een brander verhit. Het resultaat is een duurzame identificatie dat goed bestand is tegen krassen, slijtage en wasinstallaties. Zeefdruk wordt in het bijzonder toegepast bij grote bedrukkingen en logo’s. Standaard wordt er in één kleur bedrukt. Een meerkleurige bedrukking is ook mogelijk.

Schiphorst-bedrukken-zeefdruk6
Schiphorst-bedrukken-zeefdruk5
Schiphorst-bedrukken-zeefdruk4
Schiphorst-bedrukken-zeefdruk2
Schiphorst-bedrukken-zeefdruk1
Schiphorst-bedrukken-zeefdruk3

De zeefdruk methode leent zich bij uitstek voor het bedrukken van onregelmatige ondergronden. De methode wordt handmatig uitgevoerd kan daarom ook worden toegepast op grotere oppervakken, op rond lopende oppervlakken en op producten met incourante vormen, zoals de plateau's voor kunststof dolly's.

Palletbox_Zeefdrukken
Schiphorst bedrukkingen.jpg
Vaten_zeefdruk
Schiphorst-bedrukken-zeefdruk7

Welke producten kunnen allemaal bedrukt worden

De meeste vraag naar bedrukkingen is voor kunststof bakken en palletboxen, maar ook pallets en dolly's worden regelmatig van een bedrukking voorzien. Daarnaast komt het voor dat wij afvalcontainers, grondstofvaten en grootvolume bakken bedrukken voor klanten. De reden waarom men producten laat bedrukken zijn uiteenlopend;
- Interne aanduiding; de bedrukking verduidelijkt voor welke afdeling of bedrijfslocatie de inhoud bestemd is;
- Sortering; de bedrukking is bedoeld om de inhoud te scheiden en sorteren, zoals het sorteren van bijproducten of het scheiden van restafval;
- Identificatie: de bedrukking laat zien wie de eigenaar van het product is, zoals een logobedrukking op bakken waarin producten worden uitgeleverd aan klanten of op statiegeld kratten;
- Reclame-uiting; de bedrukking toont wie de eigenaar van het product is geeft de ladingdrager meteen een persoonlijke uitstraling, waarmee het ook een visitekaartje is.

Voorbeelden van bedrukkingen

Schiphorst-Bedrukkingen7

Zeefdruk

Schiphorst-Bedrukkingen6

Reliëf

Schiphorst-Bedrukkingen5

Hotstamp

Schiphorst-Bedrukkingen4

Reliëf

Schiphorst-bedrukken-zeefdruk7

Zeefdruk

Schiphorst-Bedrukkingen10

Hotstamp

Schiphorst-Bedrukkingen3

Zeefdruk

Schiphorst-Bedrukkingen8

Hotstamp

Schiphorst-Bedrukkingen9

Zeefdruk

Productcategorieën