Icon_projectoplossingen1 .jpg

De uitdaging

Klaas Puul is één van Nederlands grootste producenten die garnalen en ander zeebanket vanuit de gehele wereld in Europa brengt. De garnalen worden verwerkt in Volendam en Edam. Na het verwerkingsproces gaan de garnalen meteen in de eindverpakking. In deze eindverpakking werden de garnalen tot voorheen op houten pallets in de vriezer geplaatst. De houten pallets rouleerden zowel binnen het productie- als logistieke proces. In het kader van kwaliteitszorg en verantwoord ondernemen heeft Klaas Puul besloten om over te stappen op kunststof pallets. Dit op basis van de bekende argumenten: kunststof pallets zijn splinter- en spijkervrij, hygiënisch, duurzaam, milieuvriendelijk en goed te reinigen.


Icon_projectoplossingen2.jpg

De oplossing

Het vinden van de juiste pallet bleek gecompliceerd. Voor het vriezen heeft Klaas Puul (destijds in 2002) als eerste bedrijf in Europa gekozen voor een CO2 gekoelde vriesinstallatie. De pallets worden hierin (vaak voor lange perioden) aan diepe vrieskou blootgesteld. Een gestandaardiseerde kunststof pallet is hier niet goed tegen bestand en zal dan ook snel kapotgaan in zo’n koude omgeving.

Als basis voor de oplossing heeft Schiphorst gekozen voor de heavy pallet, model IP-0022R (tevens de basis van de in 2012 geïntroduceerde Dranken-Pool-Pallet). Dit is een robuuste pallet die geschikt is voor hoog-rotatief gebruik in logistiek omgevingen. Normaliter wordt deze pallet geproduceerd uit PP (Polypropyleen), op zich een sterke kunststof, maar niet geschikt voor dergelijke koude omgevingen. Voor deze speciale toepassing is gekozen voor het materiaal HDPE (High Density Polyetheen) met een specifiek voor deze toepassing toegevoegd additief. Het resultaat mag er zijn; een zeer sterke pallet die zonder dure toevoegingen zoals metaalversterking toch geschikt is om intensief te worden gebruikt in zeer koude omgevingen.

Overige voordelen die deze pallet te bieden heeft zijn;

– Perforatie: de perforatie in het dek is dusdanig vormgegeven dat de pallet eenvoudig aangepakt kan worden, de medewerkers van Klaas Puul hebben dit als positief beoordeeld ten aanzien van andere pallets in de markt.

– Extra dikke klossen: in tegenstelling tot bij andere heavy pallets in de markt, zijn de klossen/poten van de IP-0022R uitgevoerd in een dubbele laag. Dit voorkomt scheuren bij gebruik van de pompwagen.

– Uitgevoerd met 12 antislipnoppen. Deze anti-slip noppen bieden zowel aan de bovenzijde grip aan de lading als aan de onderzijde grip aan de heftrucklepels.


Icon_projectoplossingen3.jpg

Oplossing voor u

Bent u ook op zoek naar een logistieke oplossing in kunststof? Informeer vrijblijvend bij onze productspecialisten naar de mogelijkheden of maak direct een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek.

Telefoon: op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via +31(0)570-622 944.

E-mail: sales@schiphorstbv.nl.

Of neem contact op met uw directe contactpersoon.


Standaard heavy pallets

Op zoek naar een kunststof pallet voor uw organisatie? Wanneer u over gaat tot de aanschaf van kunststof pallets, sta dan niet alleen stil bij de voor hand liggende eigenschappen als het draagvermogen en de uitvoering, maar informeer ook welke eigenschappen het materiaal heeft en hoe doordacht de constructie van de pallet is. Dit zijn belangrijke eigenschappen die de levensduur van de pallet bepalen.

Bekijk ze in onze online catalogus >>