DSV31vkl.width-2560

241.000 conveyorbakken

voor ASRS van DSV Venlo

Transportbak voor ASRS New Balance

Logistiek dienstverlener DSV verzorgt reeds sinds 2005 de distributie van New Balance in EMEA. Onlangs nam DSV hiervoor een aangepast distributiecentrum in gebruik ter grootte van 60.000 m2. Hiermee verdrievoudigt DSV de opslag- en distributie activiteiten voor de EMA-markt van schoenfabrikant New Balance.

Het vernieuwde distributiecentrum in Venlo biedt ruimte aan 40.000 vierkante meter palletopslag en is voorzien van een ASRS (Automatic Storage Retrieval System) van het merk KNAPP. Het ASRS is een shuttle-systeem dat plaats biedt aan maar liefst 241.000 opslagbakken.

Projectdetails

Ontwikkeld voor: DSV Venlo / New Balance EMEA
Ontwikkeld door: Schiphorst
Transport- en Opslagtechniek B.V.
Contactpersoon: Hielke Vette

Product: Conveyor bakken
Type: Contecline
Totaal geleverd: 241.000 stuks

Conveyor bakken

De uitdaging

Bij een aangepast warehouse horen nieuwe processen. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van opslag, orderpicken en distributie worden op de voet gevolgd. Daarbij is enerzijds veel aandacht voor het geautomatiseerde warehousesysteem; de shuttle, racklijnen en transportbanden. Maar ook de keuze voor de juiste kunststof transportbak verdient de nodige aandacht en mag zeker niet onderschat worden.

Maar liefst 241.000 conveyorbakken bevoorraden het DSV distributiecentrum. Een conveyorbak functioneert zowel als opslagbak, als transportbak en als orderpickbak en doorkruist tijdens het orderpickproces nagenoeg het gehele warehouse. Het spreekt voor zich dat de eigenschappen van de bakken optimaal afgestemd moeten zijn op elke fase binnen het grotendeels geautomatiseerde proces. Elke vorm van stagnatie kan het dagelijkse distributieproces flink verstoren, met alle gevolgen van dien.

De oplossing

Als oplossing heeft Schiphorst gekozen voor een ontwerp dat gebaseerd is op de recentelijk nieuw geïntroduceerde Contecline-serie. De Contecline is de nieuwste innovatie op het gebied van transportbakken en is specifiek ontworpen voor gebruik in conveyor-systemen. Bij het ontwerp zijn de volgende highlights in acht genomen:

  • Stabiele en betrouwbare constructie met een laag eigen gewicht;
  • Ideale aanpak-eigenschappen voor de shuttlerobot, waaronder hoge vormvastheid en minimale doorbuiging bodem;
  • Ronde hoekconstructie voor soepele geleiding over transportbanen met bochten;
  • Afwateringsgaten ten behoeve van brandveiligheid;
  • Ergonomisch in gebruik middels afgeronde handgrepen en laag eigen gewicht;
  • Duurzaam; gemaakt van gerecycled high quality compound, lange levensduur en 100% recyclebaar;
  • Unieke hoogte van 400 mm. Marktconforme afmetingen van conveyorbakken zijn onder meer 320 mm en 420 mm hoog. Door voor DSV een nieuwe matrijs te ontwikkelen kon er een bak van 400 mm hoog worden geproduceerd. Deze hoogte sluit goed aan op de productrange van New Balance en hierdoor kon DSV de hoogte van de racklijnen opschalen van 18 naar 19 etages, wat met de standaardhoogte van 420 mm niet haalbaar was.
DSV10vkl.jpg
DSV34vkl.jpg
DSV26vkl.jpg
DSV2vkl.jpg

Gerelateerde productcategorieën