Snoepgoed.3824x2160

Kratten van detecteerbaar materiaal

voor zoetwaren

Detecteerbare kratten voor de suikerwerk-industrie

De zoetwarenindustrie in Nederland is een bloeiende sector. Van grote multinationals tot mkb-ers en traditionele familiebedrijven; in totaal telt de Nederlandse zoetwarenindustrie ruim 220 bedrijven. De zoetwarenindustrie is een professionele sector met bedrijven en medewerkers die zich inzetten voor kwaliteit. De branche werkt dan ook uitsluitend met hoogwaardige, kwalitatieve producten zodat kwaliteit en hygiëne gewaarborgd kunnen worden.

Voor de opslag van vers snoepgoed wordt veelal gebruik gemaakt van fijnmazige kunststof kratten. Kunststof kratten zijn hygiënisch, stabiel, slagvast en vormvast. De perforatie in de kratten zorgt ervoor dat er voldoende luchtcirculatie kan plaatsvinden zodat het snoepgoed bij de juiste temperatuur geconserveerd kan worden.

Projectdetails

Ontwikkeld voor: de zoetwaren-industrie
Ontwikkeld door: Schiphorst
Transport- en Opslagtechniek B.V.
Contactpersoon: Vincent Wesseldijk

Product: fijnmazige opslagkratten
van detecteerbaar materiaal

Maatwerk oplossingen

De uitdaging

Hoewel de kans klein is kan het zich voordoen dat er door de werkwijze van de snoepfabrikant kleine deeltjes kunststof van de kratten in het snoepproduct terecht komen. Om te voorkomen dat deze bij het snoepgoed in de verpakking bij de eindgebruiker terecht komen, moeten de deeltjes eruit kunnen worden gedetecteerd. Kunststof kratten worden gemaakt van polyetheen en poly[propeen, wat van zichzelf niet detecteerbaar is.

De oplossing

Wij hebben in samenwerking met onze grondstofleverancier een pe-materiaal ontwikkeld dat is voorzien van magnetisch materiaal. Door de kratten te vervaardigen van het detecteerbare polyetheen kan de snoepfabrikant middels kwatiteitscontrole met een metaaldetector vervuiling van de producten uitsluiten.

krat-voor-fijn-snoepgoed-4-300x300.jpg

Productcategorieën