koken-in-kunststof.original.format-webp

Hittebestendige kratten

voor vleeswerkendeindustrie

Hittebestendige kratten

Binnen de voedingsindustrie heeft de vleesverwerkingsindustrie een groot aandeel. Van slachterij tot slager en alles wat daar tussen in zit. Hygiëne binnen deze markt is van cruciaal belang. Wettelijk worden deze risico's zoveel mogelijk gecontroleerd door BRC-analyses, hygiënecodes en/of overkoepelende kwaliteitscertificaten. Voor het verpakken en opslaan werkt deze industrie daarom veel met kunststof producten, zoals plastic vleeskratten en kunststof palletboxen.

Kunststof ladingdragers zijn zijn hygiënisch, stabiel, slagvast en vormvast. De vochtopname is nihil en kunststof is makkelijk te reinigen. Daar waar hygiëne een vereiste is, zijn kunststof ladingdragers onmisbaar.

Projectdetails

Ontwikkeld voor: de vleesverwerkende industrie
Ontwikkeld door: Schiphorst
Transport- en Opslagtechniek B.V.
Contactpersoon: Vincent Wesseldijk

Product: hittebestendige kratten

Maatwerk oplossingen

De uitdaging

Voor elke fase van het productieproces, zoals snijden, marineren, invriezen en verpakken kan Schiphorst een breed scala aan kunststof ladingdragers leveren. Kunststof kratten zijn echter niet geschikt voor gebruik bij zeer hoge temperaturen. Terwijl daar in de vleesverwerkende industrie wel vraag naar is. Denk hierbij aan het sous-vide koken van vleesproducten of het garen van worsten in kookkasten.

De oplossing

Als oplossing heeft Schiphorst hittebestendige kookratten ontwikkeld die bestand zijn tegen hoge temperaturen. Deze kookkratten zijn gemaakt van pp (polypropeen) met een verstevigende glasvezeltoevoeging, wat ze geschikt maakt voor kookkasten.

De kratten zijn ontwikkeld naar behoefte vanuit de vleesverwerkende industrie, maar zijn uiteraard binnen de gehele levensmiddelenindustrie inzetbaar. De kratten zijn
geschikt voor zowel pasteuriseren als voor steriliseren (pasteuriseren: 3 à 4 uren tot 85°C, steriliseren: kortstondig tot 130°C). Hierbij behouden de kratten hun vormvastheid en hoge draagvermogen, ook bij herhaaldelijk gebruik onder hoge temperaturen.

Het design van de kratten is glad en hygiënisch, waardoor de kratten eenvoudig zijn te reinigen. De kratten zijn levensmiddelengeschikt conform Verordening nr. 1935/2004 van het Europees Parlement en de Raad en Verordening (eu) nr. 10/2011 van de Commissie.

Kookkrat_Schiphorst (3).jpg

Productcategorieën