httpwww.schiphorstbv.nlwp-contentuploadsici-p.width-2560

25.000 opslagbakken

voor KNAPP shuttle-systeem met Pick-It-Easy workstation

25.000 opslagbakken voor ICI Paris XL

In het in 2006 gebouwde distributiecentrum van ICI PARIS XL in Vilvoorde werkte men deels al geautomatiseerd. Voor het orderpicken maakte de winkelketen gebruik van twee technieken: pick-to-light voor de snellopers en barcodescanning voor de traaglopers. Daar is nu een geheel geautomatiseerd storage systeem van KNAPP aan toegevoegd, dat gecombineerd wordt met het KNAPP Pick-It-Easy werkstation.

Ici Paris XL is sinds 2002 onderdeel van A.S. Watson, dat wereldwijd 10.000 winkels op het gebied van health & beauty runt. Sindsdien is Ici Paris XL snel gegroeid. In de Benelux heeft de retailer nu ruim 250 winkels en dat aantal groeit nog steeds. Tegelijkertijd is ook het assortiment uitgebreid. In de winkels liggen niet meer alleen parfums, maar ook make-up artikelen, verzorgingsproducten en bijbehorende accessoires. Genoeg redenen om het distributiecentrum in Vilvoorde een up-grade te geven.

Projectdetails

Ontwikkeld voor: ICI Paris XL / A.S. Watson Group
Ontwikkeld door: Schiphorst
Transport- en Opslagtechniek B.V.
Contactpersoon: Hans van Noesel

Product: opslagbakken
Type: Silverline
Totaal geleverd: 25.000 stuks opslagbakken en 35.000 tussenschotten

Maatwerk oplossingen

De uitdaging

Voor de uitbreiding van het geautomatiseerd storage systeem van KNAPP zijn 25.000 opslagbakken nodig die optimaal moeten presteren binnen zowel het shuttle-systeem, als over de loopbanden, als in het Pick-It-Easy werkstation.

De oplossing

Het geautomatiseerde storage systeem herbergt 25.000 Silverline opslagbakken, die door Schiphorst volledig zijn customized. De bakken hebben een praktische euronorm afmeting van 600x400x220 mm. Speciaal voor ICI PARIS XL zijn de bakken voorzien van sleuven ten behoeve van tussenschotten. Bij de bakken zijn 35.000 op maat gemaakte tussenschotten geleverd, waarmee de bakken naar wens opgedeeld kunnen worden in kleinere vakken. Hiermee kunnen er op het oppervlak van één kunststof bak vijf items separaat worden opgeslagen. Een efficiënte oplossing voor de parfumerieketen, die naast parfum ook veel kleine items zoals make-up artikelen in het assortiment heeft.

Elke bak is voorzien van een uniek InMouldBarcode-label waarmee de inhoud geïdentificeerd kan worden. De shuttle in het geautomatiseerde magazijnsysteem lokaliseert de voorraadbak van waaruit gepickt moet worden. Deze wordt vervolgens door het systeem uit de magazijnstelling getild en naar het werkstation verplaatst. Bij het werkstation staat een orderpicker klaar om de juiste artikelen en hoeveelheden uit de voorraadbak te picken. Na het picken rolt de voorraadbak weer terug naar de magazijnstelling, waar de shuttle de bak weer in de stelling plaatst.

Voor een optimale aansluiting op de shuttle en rollenbanen in dit systeem zijn de kunststof bakken voorzien van een sandwichbodem. Dit type bodem geeft de bak extra draagvermogen en stabiliteit, waardoor hij zich soepel door het systeem beweegt. De bodem is afgewerkt met een gladde ppc bodemplaat, zodat er nauwelijks geluidsoverlast ontstaat wanneer de bakken zich door het systeem bewegen.

Productcategorieën