Schiphorst_klapkrat_agf_header2.width-2560

350.000 klapkratten

Voor de distributie van verse groente

Unieke klapkratten voor Versland Selection

Groentegroothandel Versland Selection is specialist in bladgewassen en radijs en verzorgt de afzet voor een groep van zo’n 120 groentetelers. Deze bevinden zich grotendeels in Nederland en België. Om jaarrond aan de vraag naar alle gewassen te kunnen voldoen heeft Versland daarnaast ook telers in Frankrijk, Spanje en Italië.

De groenten van Versland worden voor 50% afgezet bij groentesnijderijen. Het overige deel vindt zijn weg naar de retail, groothandelaren en exporteurs. De kracht van Versland zit in de flexibiliteit die de firma biedt in de manier van leveren.

Projectdetails

Ontwikkeld voor: Versland Selection
Ontwikkeld door: Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V.
Contactpersoon: Vincent Wesseldijk (vwesseldijk@schiphorstbv.nl)

Product: Klapkratten
Type: Clever Fresh Box
Totaal geleverd: 350.000 stuks

Duurzaam verpakken

De uitdaging

Elk afzetkanaal van Versland stelt zijn eigen eisen aan de aanlevering van de verse groenten. Hetzij aan de verpakking (eigen krat, karton, poolkrat etc.), hetzij aan het product zelf. Waar de ene klant het product alleen voorgespoeld wil hebben, wil de ander het gewassen. De één wil het product los in het krat en weer een ander wil het al verpakt.

Versland anticipeert hierop en levert dat wat de klant vraagt. Versland staat daarbij garant voor dagverse producten van uitsluitend hoge kwaliteit. Om de distributie van dit alles probleemloos te laten verlopen en een constante kwaliteit te kunnen waarborgen zoekt Versland een degelijk klapkrat dat als eigen fust binnen een gesloten poolsysteem kan dienen. Omdat het hier een intern poolsysteem betreft, tussen telers en afnemers van Versland, moet het krat een unieke uitstraling krijgen.

De oplossing

Als oplossing heeft Schiphorst gekozen voor Clever Fresh Box serie. De Clever Fresh Box levert ingeklapt een volumebesparing van maar liefst 83% op, wat aanzienlijk scheelt in het aandeel lege retourtransporten van de kratten. De Clever Fresh Box heeft geperforeerde wanden en bodem. De smalle sleufperforatie maakt luchtcirculatie voor doorkoeling van de gewassen in het krat mogelijk en is dusdanig vormgegeven dat het geen afdrukken achterlaat in het product. De kratten zijn voorzien van geïntegreerde etikethouders, zodat er makkelijk labels aan het krat bevestigd kunnen worden en er geen stickers nodig zijn die vervelende plakresten achterlaten. Tevens biedt het krat voorzieningen voor het aanbrengen van een inmould-barcode. Het gepatenteerde lift-lock-systeem waarmee de kratten zijn uitgevoerd waarborgt een gezekerde sluiting van de hoeken, wanneer de kratten zijn opengeklapt.

Voor Versland zijn de kratten in het blauw geproduceerd en voorzien van een reliëflogo zodat de kratten als eigendom van Versland kunnen worden geïdentificeerd en zodat de kratten een unieke uitstraling krijgen. De duurzame kratten zijn gemaakt van levensmiddelengeschikt pp en kunnen aan het einde van hun levensduur volledig worden gerecycled tot herbruikbaar granulaat voor de productie van nieuwe kratten.

Schiphorst_klapkrat_agf_2.jpg
Schiphorst_klapkrat_agf_1.jpg
Schiphorst_klapkrat_agf_4.jpg
Schiphorst_klapkrat_agf_3.jpg

Gerelateerde producten