Schiphorst_Wehkamp_nestbak

800.000 conveyorbakken

voor het Wehkamp distributiecentrum in Zwolle

Unieke transportbakken voor Wehkamp.nl

In Zwolle, op bedrijventerrein Hessenpoort, staat het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum van Europa. Een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum van in totaal ruim 110.000 m2.

Koning Willem Alexander kwam er in 2015 speciaal voor naar Zwolle: hij verrichtte de opening van het gloednieuwe, volledig geautomatiseerde distributiecentrum van Wehkamp. Eén van de grootste dc's ter wereld op het gebied van e-commerce. Het online warenhuis groeide harder dan voorzien, zowel in orders als nieuwe klanten. Nog geen vijf jaar later is het distributiecentrum alweer fors uitgebreid.

Projectdetails

Ontwikkeld voor: Wehkamp.nl
Ontwikkeld door: Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V.
Contactpersoon: Hielke Vette

Product: Nestbare conveyor-bakken
Totaal geleverd 2015: 450.000 stuks
Totaal geleverd 2019: 350.000 stuks

Bakken voor intralogistiek

De uitdaging

Het ontwikkelen van een intern transport- en opslagmiddel voor non-foodartikelen dat zowel geschikt is voor gebruik in een shuttle-systeem als op een rollenbaan. Er is behoefte aan een compacte ladingdrager, die goed met de hand aan te pakken is en die geschikt is voor het opslaan van kleine delen. Omdat de opdrachtgever een duurzame visie heeft op zijn warehousesysteem en daarmee ook de inzet van bakken, moet er een duurzame ladingdrager ontwikkeld worden.

De oplossing

Een robuuste nestbare bak die automatisch is te vervoeren, zich stabiel verplaatst in shuttle-systemen en over rollerbanen, opdeelbaar is in kleinere vakken en voorzien is van data door middel van barcodes. De bak is uniek qua afmeting en vormgeving en volledig afgestemd op het door KNAPP ontwikkelde magazijnsysteem.

Er is voor de productie voor duurzaam en hoogwaardig pp-materiaal (polypropyleen) gekozen, dat in combinatie met een weldoordacht en innovatief design jaren meegaat. Het pp-materiaal is ook de beste keuze om aan de strikte (maat)tolerantie-eisen van de bak te kunnen voldoen.

Lees meer over dit project
450-000-bakken-voor-wehkamp-2.jpg
Nestbakken_Wehkamp_5.jpg
Nestbakken_Wehkamp_4.jpg

Gerelateerde producten