Feluti_header.width-2560

Basicline geperforeerde uitpakkratten

voor opslag van verswaren

Maatwerkoplossing voor webwinkel in vlees en vleeswaren

Kunststof bakken worden geproduceerd door middel van het spuitgietproces. Dat biedt de mogelijkheid om complexe vormen te produceren. In de loop der jaren hebben wij voor diverse toepassingen uiteenlopende kunststof ladingdragers ontwikkeld. Dat heeft geleid tot een uitgebreid en doordacht assortiment aan standaard beschikbare ladingdragers.

Ondanks ons brede en diepe aanbod aan kunststof ladingdragers, kan het zich voordoen dat de perfecte uitvoering voor uw specifieke logistieke situatie er nog niet bij zit. In dat geval kunnen we u van dienst zijn met een stukje maatwerk. Zo kunnen wij in nauwe samenwerking met u een compleet nieuwe ladingdrager te ontwikkelen, maar vaak is de oplossing al te vinden in een (kleine) aanpassing aan een bestaande ladingdrager. Een voorbeeld hiervan zijn deze uitpakkratten voor een slagerij met webwinkel.

Projectdetails

Ontwikkeld voor: webwinkel in vlees en vleeswaren
Ontwikkeld door: Schiphorst
Transport- en Opslagtechniek B.V.
Contactpersoon: Peter Roeterd

Product: uitpakkratten
Type: Basicline
Totaal geleverd: 800 stuks

De uitdaging

Als webwinkel heeft deze slagerij behoefte aan uitpakkratten. En als slagerij heeft deze klant behoefte aan geperforeerde opslagbakken. Webwinkeliers kunnen snel en efficiënt orderpicken wanneer ze werken met uitpakbakken. Detailhandelaren in versproducten bewaren de verse levensmiddelen in geperforeerde kratten, zodat er voldoende luchtcirculatie in de kratten kan plaatsvinden. Zo worden de producten voldoende gekoeld ten behoeve van versbehoud en voedselveiligheid.

De oplossing

Het standaardassortiment voorziet in dichte uitpakbakken en geperforeerde stapelkratten, maar geperforeerde uitpakkratten zijn een uitzondering. Voor deze klant, die dus op zoek is naar een unieke combinatie, hebben wij geperforeerde stapelbakken voorzien van een uitpakopening en daarmee omgebouwd tot uitpakkrat. De zaagranden zijn met een brander nabewerkt tot een gladde rand. De onderste rand is afgewerkt met een gladde, zwarte strip.

Testfase

Het aanpassen van bestaande producten brengt ook wijzigingen in de eigenschappen met zich mee. De aanpassing kan van invloed zijn op eigenschappen zoals de vormvastheid en het draagvermogen van de ladingdrager. Daarom gaat elk project van start met een testfase, waarin met een kleine oplage getest wordt hoe de aangepaste kratten zich houden onder de omstandigheden waarbij de klant ze toepast. Relevante testfactoren zijn de omgevingstemperatuur en opslagduur, de belasting per krat, belasting per stapel en de belastingverdeling.

Feluti_eigen_foto_2bw2.jpg