Robot_met_kratten_-_Bakepack_header.width-2560

Basicline Plus 800x600 mm

in geautomatiseerde verpakkingslijn

Maatwerk oplossing voor verpakkingslijn deegwaren

Bakepack End of Line Solutions, onderdeel van de Verhoeven Bakery Equipment Family, biedt maatwerkoplossingen voor het verpakken van brood- en deegwaren. Zo ontwikkelt Bakepack End of Line Solutions onder meer complete systeemintegraties voor verpakkingslijnen in de broodindustrie.

Recent ontwikkelde Bakepack End of Line Solutions deze geïntegreerde verpakkingslijn. Om voldoende deegwaren in grote volumes te kunnen handelen weekt het systeem bij voorkeur met grote opslagbakken.

Projectdetails

Ontwikkeld voor: Bakepack End of Line Solutions,
Ontwikkeld door: Schiphorst
Transport- en Opslagtechniek B.V.
Contactpersoon: Hielke Vette

Product: Stapelbakken
Type: Basicline Plus
Totaal geleverd: 2.700 stuks

De uitdaging

Om alles zo efficiënt mogelijk te kunnen handelen hebben de bakken bij voorkeur euronorm afmetingen, zodat ze bij stapeling op pallets de ruimte optimaal benutten. De bakken hebben bij voorkeur een zo groot mogelijke afmeting, maar moeten daarbij ook vormvast zijn en een behoorlijk draagvermogen bieden.

De oplossing

Als oplossing heeft Schiphorst gekozen voor een opslagbak uit de de euronorm Basicline Plus stapelbakkenserie. Deze zijn naar klantwens uitgevoerd met een sandwichbodem welke geschikt is voor loopbanden en rollenbanen en een extra hoog draagvermogen biedt.

De verstevigende ribstructuren op de hoeken en langs de bovenranden van de bakken zorgen voor vormstabiliteit en aangrijppunten voor de verpakkingsrobots. Om de deegwaren voldoende te doorluchting bieden zijn deze bakken door Schiphorst klantspecifiek voorzien van ruime ventilatiegaten in de zijwanden. Er is gekozen voor een bak van 800x600x120 mm. Deze afmeting biedt een brede basis voor een ruim oppervlak, waarbij er bewust is gekozen voor een bak met lage hoogte, omdat deegwaren niet geschikt zijn voor stapeling. Omdat de Basicline Plus stapelbak zeer vormvast en stabiel is, kunnen de bakken zelf wel tot grote hoogte worden doorgestapeld, zodat er toch veel deegwaren op relatief klein oppervlak gehandeld kunnen worden.

Robot met kratten - Bakepack home.jpg