Winkelmand

Krentenweekbakken

2 resultaten.

Kunststof krenten-rozijnen weekbakken

Hoewel de meeste krenten en rozijnen als ‘gewassen en geschoond’ beschreven staan op de verpakking, weet elke bakker wel dat voor écht goed resultaat krenten en rozijnen 24 uur voor het gebruik gewassen moeten worden daarna moeten uitlekken tot deze vruchten het deeg in gaan. Ongewassen vruchten zijn te droog, waardoor te vruchten vocht zullen onttrekken aan het deeg waardoor minders mals wordt en te natte vruchten zullen gaterige structuur geven rondom de vulling. Het weken en uitlekken van krenten en rozijnen gaat heel eenvoudig met gebruik van onze week- en lekbakken.

Weken en uitlekken van krenten en rozijnen

Rozijnen waskratten zijn voorzien van een geperforeerde bodem en kunnen worden gecombineerd met bijpassende uitlekbakken die helemaal waterdicht zijn. De bakken zijn nest-/stapelbaar wat wil zeggen dat ze in elkaar geschoven (genest) kunnen worden tijdens het weken en op elkaar gestapeld kunnen worden tijdens het uitlekken. De geperforeerde bodem van de lekbak functioneert daarbij als vergiet.

Productspecificaties

Krentenweekbakken en opvangbakken zijn gemaakt van nieuw, slagvast hdpe. Dit materiaal is veilig om met voedsel in aanraking te komen getoetst aan EU Verordening 10/2011.

De kratjes hebben een laag en hanteerbeer gewicht van 1,5 kg en zijn voorzien van open handgrepen zodat ook gevulde kratjes makkelijk hanteerbaar zijn. De kratten zijn zeer duurzaam, gaan jaren mee en zijn 100% recyclebaar.

Voor wie zijn weekbakken geschikt

Vruchtenweekbakken en vruchtenopvangbakken zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor bakkerijen. Ook cateraars maken veel gebruik van deze bakken. Maar ook buiten deze branches wordt graag gebruik gemaakt van het eenvoudige maar zeer praktische concept. De kunststof hdpe bakken zijn bestand tegen de meeste chemicaliën waardoor ze zeer breed toepasbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan kapperszaken die deze bakken gebruiken voor het wassen en drogen van haarkrullers en aan autowerkplaatsen waar de bakken gebruikt worden voor het ontvetten en drogen van kleine onderdelen. De kunststof hdpe bakken zijn bestand tegen de meeste chemicaliën waardoor ze zeer breed toepasbaar zijn. 

Meer informatie nodig?

Wilt u meer weten over krentenweekbakken, nest-/stapelbakken of bakken en kratten voor het bakkerijwezen? Informeer vrijblijvend bij onze productspecialisten. Zij zijn u graag van dienst!