Hygiëne pallets

11 resultaten.

Kunststof hygiëne pallets

Een kunststof pallet wordt al snel een hygiëne pallet genoemd. Kunststof pallets zijn sowieso hygiënischer in gebruik dan houten pallets, maar niet elke kunststof pallet is wat men noemt een echte hygiëne pallet. Het voordeel van kunststof pallets is dat vuil moeilijk hecht aan de gladde oppervlakken en dat ze makkelijk te reinigen zijn. Bovendien splintert kunststof niet. In de volgende alinea leggen we uit wat een hygiëne pallet onderscheidt van andere typen plastic pallets.

Hygiëne pallets versus andere kunststof pallets

We onderscheiden onder meer de volgende typen plastic pallets;

  •  Exportpallets;
  • Medium pallets;
  • Heavy pallets;
  • Hygiëne pallets.

De belangrijkste onderscheidende kenmerken per type

  • Exportpallets zijn licht van gewicht, vaak nestbaar, voordelig in de aanschaf, geschikt voor eenmalig gebruik en/of lichte handelingen.
  • Medium pallets zijn iets zwaarder en daarmee ook sterker, iets duurder en zijn geschikt voor meermalig gebruik. Ze zijn niet heel stootvast.
  • Heavy pallets daarentegen zijn zwaar, zeer stootbestendig en daarmee geschikt voor dagelijks intensief gebruik. Hoe zwaarder de pallet is, hoe hoger het draagvermogen van de pallet is.
  • Hygiëne pallets zijn qua sterke gelijk aan heavy pallets, maar hebben een hygiënischer design. Ze zijn gladder afgewerkt en hebben minder uitwendige randen. Daarbij heb je ook keuze uit de H1, H2 of H3 pallets voor de vleesindustrie.

De hygiëne pallet bestaat dus het meest uit gladde oppervlakten (zo wel het boven- als onderdek is glad afgewerkt) en heeft bijzonder weinig open ribstructuren. Die ribstructuren zitten wel binnenin de pallet, om deze zo van het nodige draagvermogen te voorzien, maar hier is een glad dek overheen geplaatst zodat vuil zich niet kan hechten en het geheel makkelijk te reinigen is. Deze H1, H2 en H3 pallets zijn daarom perfect voor bijvoorbeeld de vleesindustrie.

Materiaal van hygiëne pallets

Hygiëne pallets worden veelal toegepast in de farmaceutische industrie, cleanrooms en in de levensmiddelenindustrie. Voor deze laatste branche zijn hygiëne pallets beschikbaar in nieuw, levensmiddelgeschikt HDPE. Nieuw HDPE is slagvast, diepvriesbestendig en voedselveilig. Hygiëne pallets zijn standaard verkrijgbaar in de kleuren grijs, beige, rood en blauw, zodat er per afdeling of goederenstroom met een eigen kleur gewerkt en gescheiden kan worden. Hygiëne pallets zijn HACCP proof.

Verschillende uitvoeringen voor de hygiëne pallets

De hygiëne pallet is verkrijgbaar in de gangbare europallet afmeting van 1.200x800 mm en in de bekende blokafmeting van 1.200x1.000 mm. Beide afmetingen zijn verkrijgbaar met 9 poten en met 3 sleeplatten. De blokpallet is ook verkrijgbaar met 5 sleeplatten (rondomlopend). Alle hygiënepallets zijn standaard voorzien van een opstaand randje van 6 mm, maar kunnen ook zonder dit randje geleverd worden.

De pallets kunnen worden voorzien van de volgende extra antislip mogelijkheden: antislipstroken op het bovendek (geeft meer grip aan de lading), antislipstroken aan het onderdek (geeft meer grip aan de heftruckvorken) en antislipstroken onder de klossen (geeft meer grip aan de ondergrond). Voor extra veiligheid en het bieden van extra grip aan de ondergrond is de onderkant van de sleeplatten voorzien van een ribstructuur. Op aanvraag kan dit (vanuit hygiënisch oogpunt) ook worden geleverd met volledig gesloten sleeplatten.

Het draagvermogen van hygiëne pallets

De hygiëne pallets van Schiphorst bieden een hoog draagvermogen:

Afmeting 1.200 x 800 mm

Draagvermogen statisch: 4.000 kg

Draagvermogen dynamisch: 2.000 kg

Draagvermogen in stelling: 1.000 kg

Afmeting 1.200 x 1.000 mm

Draagvermogen statisch: 5.000 kg

Draagvermogen dynamisch: 2.500 kg

Draagvermogen in stelling: 1.250 kg

Het statisch draagvermogen is van toepassing wanneer de hygiëne pallet (H1 pallet) op de grond staat en niet opgepakt of verplaatst wordt. Het dynamisch draagvermogen is het draagvermogen bij het verplaatsen van de pallets. Het draagvermogen in stelling is het gewicht wat de pallet aankan wanneer deze in een stelling wordt geplaatst. Hygiëne pallets met 9 poten zijn niet geschikt om in stelling te plaatsen en bieden 1.000 kg minder dynamisch draagvermogen dan pallets met sleeplatten.

H1, H2 en H3 pallets

Naast de standaard dichte hygiëne pallets, zijn er ook H1, H2 en H3 pallets. Dit zijn hygiëne pallets met een geperforeerd bovendek die met name worden toegepast in de vleesverwerkende industrie. Deze pallets, en dan vooral de H1 pallet, zijn een standaard norm die in heel Europa wordt toegepast bij het verwerken, opslaan en transporteren van vlees. De echte Euro H1 pallet (er zijn veel afgeleide varianten in omloop) is voorzien van een GS1 keurmerk waarmee aantoonbaar is dat het om de gestandaardiseerde H1 pallet gaat. Alle H1 pallets met dit keurmerk hebben exact dezelfde uiterlijke kenmerken en hetzelfde gewicht. De pallet is 1.200x800x160 mm, heeft een grijze kleur, heeft 3 sleeplatten en is voorzien van een opstaande randje langs de zijkanten en centreernokken in het midden. Deze centreernokken zijn exact afgestemd op de in de vleesindustrie gebruikte E2 kratten.

Naast deze Euro H1 pallet variant is er de H2 pallet (800x600 mm) en de H3 pallet (1.200x1.000 mm). De H1 pallet is ook verkrijgbaar zonder centreernokken en in andere kleuren. Dan is het echter geen officiële H1 pallet met GS1 keurmerk meer. U kunt hier ons volledige aanbod van H1, H2 en H3 pallets bekijken.

Hygiëne pallets of H1 pallets kopen

Bij de aanschaf van kunststof hygiëne pallets moeten de nodige afwegingen worden gemaakt; welk type heb ik nodig en vervolgens; welke uitvoering past het beste binnen mijn bedrijfsvoering.

Onze productspecialisten kunnen u hierbij van dienst zijn. Desgewenst bezoeken zij uw bedrijfslocatie voor een vrijblijvend advies. Of u vraagt via de website een offerte aan en u ontvangt binnen één werkdag een bericht van ons.

Vragen? Wij zijn op werkdagen via verschillende kanalen bereikbaar -> neem contact op.