Mijn offerteaanvraag

  Offerte aanvragen »

  Filter resultaten

  Kleur

  Kenmerk(en)

  Bovenzijde

  Onderzijde

  Draagvermogen

  Kunststof europallets

  Kunststof europallets

  Wat is het voordeel van een kunststof europallet?

  Kunststof europallets zijn licht, goed te reinigen en nemen geen vocht op. Kortom, kunststof pallets zijn ideaal voor export en gebruik in hygiënische omgevingen.

  Afmeting (formaat) van een europallet

  Het europallet formaat is 1.200 x 800 mm. Pallets in deze afmetingen danken hun naam aan het feit dat dit de meest gebruikte afmeting is op het Europese vasteland. Van een beladen europallet passen er 33 in een standaard vrachtwagen met oplegger (trailer) en 38 in een jumbo vrachtwagen.

  Hoeveel gewicht kan een europallet dragen?

  Dat hangt helemaal af van het type pallet. Een lichte exportpallet heeft een dynamisch draagvermogen van zo’n 700 kg, een zware heavy pallet kan dynamisch 2.000 kg en statisch wel  4.000 kg aan. Op de productpagina staat bij elk type weergegeven wat het draagvermogen van de betreffende pallet is.

  Soorten kunststof (plastic) europallets

  Plastic europallets zijn in vier verschillende varianten verkrijgbaar. Van het lichte type exportpallet, tot  het zware type hygiëne pallet;

  • Exportpallets | voor eenmalig gebruik/ exporteren van goederen
  • Medium pallets | voor meermalig gebruik, maar niet intensief
  • Heavy pallets | voor meermalig intensief gebruik, voor het handelen van  zware goederen
  • Hygiëne pallets | voor meermalig intensief gebruik, voor hygiënische werkomgevingen en het handelen van zware goederen.

  ISPM15 regeling voor internationaal handelsverkeer op pallets

  Bij het exporteren van goederen naar het buitenland moet er aan tal van eisen worden voldaan. Eén daarvan is dat er tijdens het internationale verkeer van goederen geen organismen zoals parasieten mogen worden meegestuurd. Een risico dat bestaat wanneer u exporteert op houten pallets. Als oplossing  kan een houten pallet worden behandeld conform de ISPN 15 richtlijn. De behandeling is alleen geldig wanneer dit door een geautoriseerde instantie wordt uitgevoerd. Dat dit allemaal erg omslachtig, tijdrovend en kostbaar is, is duidelijk. De kunststof europallet pallet biedt hier uitkomst. Kunststof europallets zijn van oorsprong geschikt voor internationaal handelsverkeer en behoeven geen nadere behandeling. Daar komt bij dat kunststof pallets aanzienlijk lichter zijn dan houten pallets. Daardoor zijn ze makkelijker te handelen en zijn zendingen goedkoper om te versturen.

  Offerte op maat

  Wilt u meer weten over deze bakken? Bel met onze productspecialisten Carolien en Hielke! Zij zijn al geruime tijd actief in uw branche en kunnen u van waardevolle informatie voorzien aangaande het toepassen van de juiste kunststof ladingdrager in uw logistieke proces. Neem dan contact op met onze productspecialisten, zij zijn u graag van dienst!