Uw vlees in veilige bakken

Als ervaren ontwikkelaar en producent van kunststof ladingdragers heeft de bekuplast groep, waar Schiphorst deel van uitmaakt, meegewerkt aan de ontwikkeling en productie van nieuwe vleeskratten voor de Europese vleesindustrie. De zogenoemde E Performance vleeskratten worden ingezet om de problematiek omtrent de huidige rode vleeskratten op te lossen.

De E Performace kratten zijn gemaakt van een specifieke lichtblauwe kleur, welke alleen met nieuw materiaal te produceren is. Hierdoor is gebruik van gerecycled (en dus niet gegarandeerd levensmiddelengeschikt) kunststof uitgesloten. Bovendien is het lichtblauwe materiaal beter te onderscheiden van vlees dan het rode materiaal.

De nieuwe E-Performance bak verenigt het functionele met pure esthetiek. Hierin worden de vleeswaren niet alleen hygiënisch en smakelijk getransporteerd, de E-Performance bak overtuigd vooral door zijn stabiliteit en lange levensduur. Dankzij de onderscheidende en verbeterde bodemgeometrie en hoekconstructie, is de E-performance bak zeer geschikt voor gebruik in transportsystemen. Magazijn- en transportsystemen worden simpelweg efficiënter, de blauwe E-Peformance bak maakt dit mogelijk en zet nieuwe maatstaven. Op alle vier de zijden is de E-performance bak uitgevoerd met Inmould-barcode labels (IML), waarbij iedere kunststof bak een uniek nummer meedraagt die uitsluitend door GS1 in Duitsland wordt afgegeven. Hiermee is de herkomst en identificatie van de kunststof bak in de gehele keten gewaarborgd. Bovendien is de implementatie van de IML in de kunststof bak een zeer hygiënische oplossing, het is reinigingsvriendelijk en extreem langdurig. Onhygiënische- en bij de reiniging storende papieretiketten is daarmee verleden tijd. Samengevat worden met de E-Performance bak kwaliteit en uw veiligheid zeer groot geschreven.

Schiphorst is al jarenlang producent van voedselveilige E1, E2 en E3 kratten. Het ligt dan ook voor de hand dat wij als producent hebben gekozen voor de nieuwe blauwe E-Performance kratten. Wilt u meer weten over dit product? Bij vragen staan onze productspecialisten u graag te woord. Telefoonnummer: 0570 202 620.

Naar de vleeskratten