E-Performance kratten

voor de Europese vleesindustrie

Veels-Schiphorst.3840x1094

Vlees in veilige bakken

Als ervaren ontwikkelaar en producent van kunststof ladingdragers heeft de bekuplast Group, waar Schiphorst deel van uitmaakt, meegewerkt aan de ontwikkeling en productie van nieuwe vleeskratten voor de Europese vleesindustrie. De zogeheten E-Performance vleeskratten worden ingezet om de problematiek omtrent de huidige rode vleeskratten op te lossen.

Lichtblauwe kleur

De E-Performance kratten zijn gemaakt van een specifieke lichtblauwe kleur, welke alleen met virgin materiaal te produceren is. Hierdoor is gebruik van gerecycled (en niet gegarandeerd levensmiddelengeschikt) kunststof uitgesloten. Bovendien is het lichtblauwe materiaal beter te onderscheiden van vlees dan het rode materiaal.

Voordelen E-performance vleeskratten

De nieuwe E-Performance vleeskrat verenigt het functionele met pure esthetiek. In deze kratten worden vlees en vleeswaren niet alleen hygiënisch en met kwaliteitsbehoud getransporteerd, de E-Performance krat overtuigt ook door zijn stabiliteit en lange levensduur. Dankzij de onderscheidende en verbeterde bodemgeometrie en hoekconstructie, is de E-performance bak tevens geschikt voor gebruik in transportsystemen. Op alle vier de zijden is de E-performance krat voorzien van een inmould-barcodelabel (IML), waarbij ieder krat een uniek nummer meedraagt dat uitsluitend door GS1 in Duitsland wordt afgegeven. Hiermee is de herkomst en identificatie van het kunststof krat in de gehele keten gewaarborgd. Bovendien is de toevoeging van het inmouldlabel een hygiënische oplossing. Het is reinigingsvriendelijk en zeer slijtvast. Onhygiënische stickers en stickerresten zijn hiermee verleden tijd.

Schiphorst is al jarenlang producent van voedselveilige E1, E2 en E3 kratten van virgin materiaal. Het ligt dan ook voor de hand dat wij als producent hebben gekozen voor de ontwikkeling van de nieuwe blauwe E-Performance kratten. Wilt u meer weten over dit product? Bij vragen staan onze productspecialisten u graag te woord!

E-performance-Schiphorst.original.format-webp

Gerelateerde producten