httpwww.schiphorstbv.nlwp-contentuploadsverst.width-2560

Stevig en slagvast

Invrieskratten voor de industrie

Invrieskratten voor vleesproducten

Kunststof bakken worden geproduceerd door middel van het spuitgietproces. Dat biedt de mogelijkheid om complexe vormen te produceren. In de loop der jaren hebben wij voor verschillende branches veel diverse kunststof bakken en kratten ontwikkeld. Dat heeft geleid tot een uitgebreid en doordacht assortiment voor zowel de food- als non-foodsector. Een voorbeeld van zo'n branchespecifieke oplossing is ons invrieskrat. Een stevig krat met doordacht design dat bij uitstek geschikt is om vleesproducten mee in te vriezen.

Vormvast en vriesbestendig

Invrieskratten worden gebruikt in de vlees- en pluimvee verwerkende industrie. Het verwerken van verse vleesproducten steekt erg nauw. Er moet rekening worden gehouden met hygiëne, smaak en met geur-, structuur- en kleurbehoud. De snelheid en temperatuur waarbij vlees wordt ingevroren bepaalt in grote mate het succes van het versbehoud bij invriezen. Een goed passend opslagkrat is hierbij onontbeerlijk.

Invrieskratten moeten daarom aan uiteenlopende eisen voldoen. Ze moeten vormvast zijn en vriesbestendig. Het design moet snel invriezen mogelijk maken. Ook moet er rekening worden gehouden met de verdere verwerking van de producten. Bevroren producten moeten zonder problemen uit de kratten kunnen worden geklopt.

Producten voor de vleesverwerkende industrie

invrieskratten-voor-vlees-en-pluimvee-5.jpg
invrieskratten-voor-vlees-en-pluimvee-6.jpg
invrieskratten-voor-vlees-en-pluimvee-7.jpg
invrieskratten-voor-vlees-en-pluimvee-9.jpg

Euronorm invrieskratten van Schiphorst

Onze invrieskratten hebben een handzame euronorm afmeting van 600x400x140 mm, zodat ze handmatig verwerkt kunnen worden. De kratten hebben verhoogde hoeken waardoor er altijd koude lucht kan circuleren. De wanden en bodem zijn zeer glad afgewerkt, zonder ribstructuren, zodat de producten makkelijk uit het krat te verwijderen zijn. De ronde buishoeken met versterkte hoekverbindingen en de dubbele bovenrand bieden het krat stevigheid. De kratten zijn gemaakt van speciaal diepvriesbestendig polyetheen dat tevens extra weerstand biedt bij het leegkloppen van de kratten.

De kratten zijn zowel verkrijgbaar in dichte versie als in geperforeerde variant. Het geperforeerde krat heeft in de bodem een fijnmazige vierkante perforatie. Deze fijne perforatie zorgt ervoor dat er wel doorkoeling mogelijk is, maar het product niet kneust of door de bodemgaten heen kan zakken. De wanden zijn voorzien van een wat grovere sleufperforatie, wat de luchtdoorkoeling extra bevordert.

Meer branchespecifieke ladingdragers

Naast invrieskratten bieden wij meer branchespecifieke oplossingen voor de vlees- en pluimvee industrie. Denk hierbij aan E1 en E2 vleeskratten, grondstofbakken, hittebestendige kratten, stevige kunststof pallets voor intern gebruik en light pallets voor de export. Bekijk alle producten voor deze industrie op onze branchepagina voor vlees en pluimvee.

Gerelateerde producten