Quantore_header2.width-2560

Van nieuwe afmetingen voor de
succesvolle Contecline serie

Succesvolle Contecline serie uitgebreid met nieuwe afmetingen

De bestaande transportbakkenserie Contecline met afmetingen van 600 x 400 mm is aangevuld met een overmaatse bak in hoogten van 270 mm, 320 mm en 400 mm. Ook is er een Contecline tray ontwikkeld. Alle producten van de Contecline-serie zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in miniload- en shuttlesystemen. Contecline bakken kenmerken zich door een laag eigen gewicht en optimale prestaties in geautomatiseerde magazijnen. De rondom gesloten miniloadbodem die kenmerkend is voor de Contecline-serie, overtuigt met een draagvermogen tot 50 kg en ideale loopeigenschappen door geautomatiseerde systemen. Recentelijk leverde Schiphorst twee succesvolle projecten op met Contecline transportbakken.

Zo werd het vernieuwde magazijn van DSV Venlo voor sportschoenenreus NewBalance voorzien van 241.000 transportbakken. In Beuningen breidde kantoorgroothandel Quantore haar magazijn uit met een nieuw shuttle-systeem met daarin 30.000 transportbakken van de Schiphorst Contecline-serie.

DSV32.scale-50.format-webp Quantore_12vkl.original.format-webp

Contecline stapelbakken in nieuwe afmetingen

Ook buiten de Benelux is de Contecline een groot succes, installatiegroothandel Onninen is één van de vele voorbeelden hiervan. Vanuit de breed gedragen behoefte aan de Contecline-serie ontstond ook de vraag naar een overmaatse variant. Die is nu beschikbaar met een basisafmeting van 650 x 450 mm. De overmaatse Contecline wordt met name ingezet bij magazijnen die werken met euronorm dozen (400x300 mm, 600x400 mm). Voor het opslaan van kleinere goederen en opslageenheden kan de Contecline naar wens worden opgedeeld in meerdere compartimenten. De Contecline voorziet in verschillende opties waarmee de bak naar klantwens gefinetuned kan worden. Denk hierbij aan kleine aanpassingen aan de vormgeving (zoals open handgrepen, afwateringsgaten), kleur- en bedrukkingsmogelijkheden en het aanbrengen van informatiedragers zoals een IML-barcode.

Contecline tray

De Contecline tray maakt de serie compleet. Kunststof trays worden net als transportbakken gebruikt om goederen efficiënt te kunnen verplaatsen binnen geautomatiseerde magazijnen. Veelal betreft het hier kartonnen dozen, vaak van verschillende afmetingen. De tray heeft een afmeting van 638 x 424 mm met een opstaande veiligheidsrand van 59 mm. De binnenafmeting is 610x410 mm, wat de tray bij uitstek geschikt maakt voor het verplaatsen van euronorm dozen.


Uitbreiding Contecline

  • Nieuwe basisafmeting 650 x 450 mm
  • In drie hoogtes; 270 mm, 320 mm en 400 mm
  • Nu ook verkrijgbaar als tray van 638 x 424 x 59 mm
csm_contecline_oversize_containers_3_heights_aa8de7b9d4
csm_contecline_tray_variants_96c737bcc0