Schiphorst viert 55 jarig bestaan!

Schiphorst Transport- en Opslagtechniek BV uit Deventer viert op 1 april 2015 haar 55 jarig jubileum.

Geschiedenis

J.J. Schiphorst
Op 1 april 1960 richt de heer J.J. Schiphorst de gelijknamige firma op. Vanuit zijn kantoor aan huis begint Jan Jaap Schiphorst met de verkoop van kunststof bakken van diverse merken. Eind jaren 80 nemen Jaap en Mark Schiphorst het bloeiende bedrijf over van hun vader. Schiphorst groeit uit tot een toonaangevende organisatie over het toepassen van kunststof ladingdragers in de industrie en food branche. In 1999 verhuist Schiphorst naar een nieuw bedrijfspand aan de Solingenstraat in Deventer. Hier krijgt het bedrijf in 2001 een grote tegenslag te verwerken, een enorme brand legt het gehele bedrijfspand in as. Dit mocht echter het succes van de firma niet in de weg staan.

Bekuplast
In 2002 slaat de familie Schiphorst een andere weg in en wordt het bedrijf toegevoegd aan de Bekuplast groep in Ringe (Duitsland). Bekuplast is producent van o.a. kunststof bakken, kunststof pallets en kunststof palletboxen.

Schiphorst Transport- en Opslagtechniek BV
De overname is een logische keuze, gezien de vele overeenkomsten tussen Bekuplast en Schiphorst en de ontwikkelingen in de markt. Hierdoor profileert Schiphorst zich momenteel als producent en distributeur van kunststof ladingdragers, zowel voor standaard als klantspecifieke producten met de slogan “logistieke oplossingen in kunststof”. Dit in combinatie met gemotiveerde en vakkundige medewerkers zorgt voor een verdere ontwikkeling van de klantgerichte organisatie en de nieuwe behoefte vanuit  de markt.

Anno 2015

Inmiddels is Schiphorst een begrip wanneer het aankomt op kunststof ladingdragers. Schiphorst biedt een breed en kwalitatief assortiment dat is ontstaan door de jarenlange wensen en waardering van haar klanten. De toegewijde branche- en productspecialisten zijn al geruime tijd actief in zowel food als non-food branches en kunnen de klanten voorzien van waardevolle informatie en advies voor het optimale gebruik van het juiste product.