Samenwerking met Stichting AED Deventer

Stichting AED Deventer zet zich al sinds 2004 in voor de plaatsing van meer  AED’s in Deventer. AED staat voor Automatische Externe Defilibrator. Met een AED is het mogelijk om het normale ritme van het hart te herstellen, wanneer iemand is getroffen door een hartstilstand. Door verkeersbelemmeringen zoals drempels en de steeds drukker wordende verkeerssituaties wordt het voor hulpdiensten steeds moelijker om de gestelde aanrijtijden te halen.  Dat terwijl de reactietijd juist levensbepalend is wanneer iemand een hartstilstand heeft. Door op strategische punten AED’s te plaatsen, wordt het bereik van hulp bij een hartstilstand veel groter.

De AED-fiets met dekselbak

Iemand die zich al jaren inzet voor de plaatsing van meer AED’s is Geert Kollen, oprichter en initiatiefnemer van Stichting AED Deventer. Om het bereik van de plaatselijke AED’s te vergroten bedacht hij onlangs een nieuw hulpmiddel; de AED-fiets. Door een aangepaste fiets te stallen bij de AED, kan de AED snel en efficiënt worden verplaatst. Een ideale oplossing voor locaties zoals   sportcomplexen, vakantieparken en schoolterreinen.  Kortom; alle locaties waar gemotoriseerd verkeer belemmerd wordt. Voor het realiseren van de AED fiets is Kollen op zoek gegaan naar sponsoren. Zo kwam hij onder meer bij Schiphorst terecht. Hij was op zoek naar een degelijke dekselbak die kan dienen als opslagmiddel voor de AED. Een gewoon fietskrat is in dit geval niet toereikend, deze is waterdoorlatend en niet verkrijgbaar met een deksel. Voor de AED-fiets heeft Schiphorst de Basicline dekselbak aangeboden. Deze stevige bak is gemaakt van slagvast polypropeen, is uv- en weersbestendig en slijt niet.

AED_Schiphorst2
AED_Schiphorst3

Succes

Inmiddels ontvangt Kollen reacties vanuit het hele land, van meer AED stichtingen die interesse tonen in de fiets. Naast de fiets ontwikkelt Kollen nu ook een AED-step, ideaal voor in grote bedrijfspanden zoals ziekenhuizen en scholen. Wij verwachten dat de AED- fiets een groot succes gaat worden en hopen nog vele dekselbakken te mogen doneren. Wij wensen Stichting AED Deventer veel succes bij de verdere uitrol van dit concept!

Over Stichting AED

Wat kan stichting AED betekenen voor jouw omgeving? Wil jij een AED-fiets of AED-step bij jouw school, sportcomplex of op jouw werk? Informeer hier!

Ook een dekselbak nodig?

Bekijk de dekselbakken inonze online catalogus. Hier vindt u de productspecificaties, mogelijke opties, kunt u een offerte aanvragen of de bakken direct kopen in onze webshop!