PostNL_2.width-2560

Duurzaam & Gebruiksvriendelijk

Kunststof bakken voor geautomatiseerde postverwerking

60.000 nieuwe postbakken voor PostNL

Het is alweer 12 jaar geleden dat PostNL de voorlaatste rode postbakken aanschafte. Dit toont hoe duurzaam de bakken zijn en hoe goed ze functioneren binnen het geautomatiseerde sorteersysteem. De eerste vrachtwagens met nieuwe bakken zijn net voor de kerstdrukte uitgeleverd.

De postbakken die speciaal voor het sorteersysteem van PostNL zijn ontwikkeld draaien al een tijdje mee. De voorlaatste bestelling van PostNL dateert van 2008. Dit onderstreept hoe duurzaam de bakken zijn. De bakken zijn zeer slag- en stootvast, makkelijk te reinigen en geschikt voor zowel handmatige als geautomatiseerde handeling.

Voor de automatische handeling zijn de postbakken voorzien van een unieke dubbele wandconstructie in de bovenrand van de bak. Dankzij de ruime handgrepen en compacte vorm zijn de bakken ook goed handmatig te handelen. Om dagelijks het forse gewicht van papier te kunnen handelen is de bak voorzien van een versterkte bodem. Dankzij de geïntegreerde etikethouder kunnen de bakken makkelijk middels insteekkaartjes geïdentificeerd worden, zodat de bakken gevrijwaard blijven van stickerresten die stickeretiketten achterlaten.

Speciaal voor PostNL zijn de bakken in een unieke afmeting geproduceerd: 420x320x204 mm, zodat ze aansluiten bij de internationale maatvoering voor enveloppen, gebaseerd op papierformaten van de A-serie (ISO 216-norm).

De bakken zijn geheel gemaakt van hdpe en zijn volledig recyclebaar tot nieuwe bakken.

PostNL_5.original.format-webp